Pacific Rim (2013-2018)
Chyba teraz celują w młodszego widza, ale ciągle wygląda to nieźle.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Dobor muzyki fatalny, ale sam zwiastun całkiem niezły.

Odpowiedz
2.40:1, no prosze, proszę :) A tak to wygląda troche zbyt młodzieżowo, a ta "piosenka"... krwotok z uszu murowany :/

Odpowiedz
Obligatoryjna wzmianka o przechujowej muzyce.

Niby powinienem się jarać, m.in., że więcej robotów będzie walczyło i więcej będzie scen za dnia. Ale jakoś nie przemawia do mnie. I mam wrażenie, że ten wielki kocur na końcu trailera wcale nie okaże się ostatecznym bossem.

Raczej pass.

Odpowiedz
I ja napiszę, że muzyka przeujowa, idzie rzygnąć od tego kawałka.
Jednak to jedyny minus. Kurde znów zacząłem się jarać jak las na ten film. Wszystko wygląda w tym zwiastunie tak jak sobie wyobraziłem.
Widać poszli w tym kierunku, gdzie Yeagery w świecie gdzie nie ma potworów służą do napierdalania się między sobą.
Super fajnie z powodu większości scen dziejących za dnia i ta walka w zaśnieżonym terenie- miodzio.

Widać, że raczej nie ograniczyli mocno budżetu, albo w ogóle- jest mocno widowiskowo. Widać studio poszło na ryzyko.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
O Jezu, naprawde musieli pojsc w strone filmu totalnie robionego pod nastolatki?! Jeszcze ten Bojenga...maj gad. ierwszy film byl spoko, bez szalenstw, ale widac bylo prace i serducho wlozone w projekt. Tutaj kolejna generyczna napierdalanka. Watpie, ze kiedykolwiek obejrze. Ok, poplakalem, dziekuje za uwage :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Przydałby się jakiś wywiad, na ile ten film to pierwotny zamysł wymyślony przez Del Toro. Ile zostało z tego co tam sobie wymyślił grubas.

Odpowiedz
Imo pierwsza część wyczerpała temat "napierdalanka robotów z potworami".
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Wydaje mi się czy na końcu trzy potwory transformują w jednego dużego?

Pacific Rim szału w kinacg nie zrobił, nie wyobrażam sobie żeby tym razem miało być inaczej.

Odpowiedz
Chińczycy współfinansują, więc nie zdziwię się jak ostro będą go tam promować.

Poza fatalnym doborem muzyki, wygląda to ok. Widać że nie jest to wizualna perełka jak od Del Toro, a poczucie masy i wielkości Jaegerów oraz Kaiju gdzieś też znikło, ale może wyjdzie z tego całkiem udany sequel. Nie jestem jeszcze w 100% kupiony, ale powiedzmy że trailer nieco mnie uspokoił.

Odpowiedz
Nie wygląda nawet w polowie tak klimatycznie jak poprzednik, wali od tego Transformersami na kilometr. Nie ma tu absolutnie niczego co wywoływałoby choć odrobinę entuzjazmu lub podekscytowania, raczej duże meehhh.

Odpowiedz
Wczoraj obejrzałem jedynkę (7/10, mogło być 8, gdyby finał był lepszy) po czym rzuciłem okiem na zwiastun (po raz pierwszy od czasu, gdy się pojawił) - cały klimat poszedł się walić. Bardziej to przypomina Power Rangers niż jedynkę i o ile film Del Toro był na krawędzi flopa tak czuję, że drugi raz im się nie upiecze. Oby byli na tyle mądrzy by nie robić żadnych cliffhangerów.

Swoją drogą - dość ograniczoną ma ten film promocję. Przypomina się przypadek Star Trek Beyond.

Odpowiedz
Też powtórzyłem sobie jedynkę, ocena podskoczyła na 7.

Przy okazji jeśli ktoś zamierza przesiąść się na UHD, to jest to absolutnie pierwszy film jaki powinien kupić. Coś nie-sa-mo-wi-te-go.

Odpowiedz
Jutro trailer, ale po sieci hula nowy spocik. Masa nowych scen.

Odpowiedz
No to dej :)

Odpowiedz
A YouTube nie masz, siedzę na telefonie, nie mam jak ci dać. Jest na tubie:)

Odpowiedz
Jaki telefon w 2018 roku pozwala pisać na forum ale nie wkleić link do YT? :)

---

Meeeeeh. W dodatku przepaść wizualna między tym a filmem Del Toro jest wręcz przytłaczająca.

Odpowiedz
O, jest Rinko.

Gówniarze w rolach głównych mnie zniechęcają, ale chociaż dobrze, że w dzień trochę walczą. Jakiejś specjalnej przepaści wizualnej nie widzę, u Del Toro tylko dwie sceny walki (opening & Hongkong) wyglądały bardzo dobrze, reszta filmu zostawała daleko w tyle, a finał ssał niemiłosiernie pod każdym względem (wizualnie też). Tu przynajmniej jest 2.40:1.
Ogólnie dupy nie urywa, poczekam na recenzje/opinie z forum.

A młody Eastwood to miał do tej pory jakąkolwiek sensowną rolę na koncie?

Odpowiedz
W "Gran Torino" :-)
.

Odpowiedz
Szkoda, że wygląda to jak taśmówka "są nowe potwory, trzeba zrobić jeszcze większą rozwałkę". W pierwszej części del Toro rzucił kilka luźnych pomysłów na całą mitologię, którą można fajnie rozwinąć, tymczasem ze zwiastunów wyłania się obraz leniwie zrobionej kontynuacji, w której główną rolę grają dzieci.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon