Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Predator (2018) reż. Shane Black
Skąd w ogóle wzięło się określenie "gówniak"? Bo obok "odjaniepawlania" jest dla mnie najbardziej irytujące z internetowej nowomowy. W każdym razie Tremblay pokazał w Room, że coś potrafi, więc może przynajmniej będzie zyskiwał sympatię widza.

Odpowiedz
(10-05-2018, 17:13)Szaman napisał(a): Bo obok "odjaniepawlania" jest dla mnie najbardziej irytujące z internetowej nowomowy.
[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
(10-05-2018, 16:58)Szaman napisał(a): Niestety, jak dla mnie niczym to nie różni się od wersji Nimroda Antala.

Eee... No nie wiem, ale ekipa zabójców przeniesiona na inną planetą jako zwierzyna łowna to dla mnie jednak ciekawsze niż jakieś tam przedmieścia i autystyczny dzieciak.

(10-05-2018, 17:13)Szaman napisał(a): Skąd w ogóle wzięło się określenie "gówniak"? Bo obok "odjaniepawlania" jest dla mnie najbardziej irytujące z internetowej nowomowy.

A już myślałem, że tylko mi się nóż w kieszeni otwiera za każdym razem, kiedy ktoś używa tych zwrotów :)

Odpowiedz
Sami fani akademickiej polszczyzny ;)

Oby właściwy trailer pokazał coś sensownego, bo póki co to Netflix może sobie ten film kupić.

[Obrazek: 3862382389_680d67017a_o.jpg]
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Chodziło mi o realizację i ogólny posmak. Jasne, że jeden czerpie z filmu z Arniem, a drugi wyszedł od zmieszania Glovera i AvP2 jeśli w ogóle szukać takich porównań.

Odpowiedz
Ujęcie z dzieciakiem, gdzie na ekranie kompa widać "World of Goo" sprawiło, że po zwiastunie moja pierwsza myśl była "Kurczę, trzeba by kiedyś znowu w World of Goo zagrać", a to najdobitniej świadczy, że za dużo emocji i ciekawych rzeczy to ten trailer nie oferuje :)

Odpowiedz
Cytat:Skąd w ogóle wzięło się określenie "gówniak"?

Ja znam tylko takie znaczenie: https://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3wniak

Odpowiedz
(10-05-2018, 17:13)Szaman napisał(a): "gówniak" "odjaniepawlania"

Nie znałem żadnego z tych słów wcześniej. Użył ich ktoś na forum wcześniej?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ktoś tam używał. Z pierwszym spotkałem się chyba tylko tutaj, drugie pochodzi chyba z Blok Ekipy.

Odpowiedz
Blok ekipa to chyba ogólnie sporo własnego języka wytwarza. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(10-05-2018, 16:42)al_jarid napisał(a): "Predators" jest bardzo spoko. Jak na mój gust, oczywiście.

Oczywiście, że na Twój gust. Ja nie znoszę tego filmu :) Karykaturalny rimejk jedynki. Tylko nie wiem, którą scenę bym wybrał z zestawu jako najbardziej żałosną - Ruska, który robi za Blaina, z wiadomej sceny czy może Yakuze - Billy'ego czy scenę ze smarowaniem się błotem/spadaniem do rzeki :)

Jak tak sobie przypominam to jedną z niewielu rzeczy, które tam mi się podobały to był ten motyw pułapki, za który robił Trejo. Tylko też - co z tego, jak geniusze to rozgryzły. Taka zmarnowana szansa.
A jak pomyśleć to było to nic innego, jak odwrócenie pułapki z pierwszego filmu. Czy znowu wtórność.

(10-05-2018, 16:58)SonnyCrockett napisał(a): Tak w ogóle to WTF? Gdzie lala co wszystkich napierdala? Ewidentnie brak w tym filmie silnej postaci kobiecej. Seksizm.

To będzie 1 z dwóch pozytywów filmu. Drugim jest Munn.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: restrictions-apply-df-02974-r-701x467.jpg]
[Obrazek: restrictions-apply-df-04286-r-701x467.jpg]

Odpowiedz
Myślałem, że Jane był jakoś specjalnie ucharakteryzowany do tego filmu na podstawie Kinga. A on już po prostu tak wygląda ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Oni na tej fotce wyglądają jakby stali w salonie Goslinga w Nice Guys, co tu się dzieje? :)

Odpowiedz
Ugh. Ale derpiasta maska :/

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Wygląda jak Kylo Ren próbujący udawać Dartha Vadera w kostiumie Predatora :)

Odpowiedz
Cóż, dupy nie urywa, choć uczciwie trzeba przyznać, że zapowiada się lepiej niż cokolwiek z Predatorem po 1990. Nie żeby to wiele znaczyło.

Odpowiedz
Ja się zastanawiam co palili ci wszyscy ludzie, którzy widzieli ten zwiastun przed premierą i pisali na twitterze, że otwarcie z dzieciakiem kontrolującym statek, jest zajebiste.

Odpowiedz
Przecież ma być kategoria hard R, więc dzieciak na pewno zginie.

Odpowiedz
Dobrze, że nie jest gruby, bo byś zawału dostał jakby przeżył do końca ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon