Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Predator (2018) reż. Shane Black
ooo Boż ten Predatorowy translator niszczy system... Po co to wklejać na stałe w film, nie łatwiej dodać tłumaczenie na osobnej ścieżce w kinie lub jak na BD ??

Odpowiedz
Nie czepiaj się pierdół. Gorzej niż w AvP czy Predators nie będzie.

Jakiś typ z AvpGalaxy pokazał oceny: P1>Predators,P2>TP I jak tych ludzi brac poważnie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Traktujesz poważnie tylko ludzi którzy myślą 1:1 tak jak ty?

Odpowiedz
Jeśli to pytanie czy traktuje poważnie ciebie to NIE :)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie, to pytanie czy traktujesz kogokolwiek poważnie skoro nie istnieje człowiek który jest twoją idealną kopią jeśli chodzi o poglądy na jakikolwiek temat, w tym filmy z Predatorem. Powiedziałeś już np. swojej rodzinie czy znajomym że nie traktujesz ich poważnie? O to czy myślisz przed napisaniem posta nawet nie pytam, odpowiedź jest zbyt oczywista.

Odpowiedz
Przecież TY nie myślisz przed napisaniem posta.
Jeśli ktoś ocenia źle dany film, który uważam za b. dobry to nie traktuję jego opinii powaznie. To tak proste. Dla ciebie nie?

Odpowiedz
A jeśli ta sama osoba ocenia źle dwa filmy, z których jeden ty z kolei bardzo dobrze a drugi też źle to co wtedy, dostajesz wylewu bo nie jesteś w stanie tego ogarnąć? Czy traktujesz ją w 50% poważnie?

Odpowiedz
Shamar nikogo nie traktuje poważnie, ale z drugiej strony kto traktuje poważnie Shamara?

Odpowiedz
Shamar :)

---

Przeleciałem recki i wygląda na to że najgorszą częścią filmu, w sumie standard, jest trzeci akt. Czy to nie finału właśnie przede wszystkim dotyczyły dokrętki czy coś pomyliłem?

Odpowiedz
(08-09-2018, 02:35)Mierzwiak napisał(a): Shamar :)

---

Przeleciałem recki i wygląda na to że najgorszą częścią filmu, w sumie standard, jest trzeci akt. Czy to nie finału właśnie przede wszystkim dotyczyły dokrętki czy coś pomyliłem?

Finał był raczej zmieniony. Sam Black stwierdził w jednym z wywiadów, że jednym z powodów na podjęcie decyzji o dokrętkach była możliwość nakręcenia końcowych sekwencji w nocy a nie w dzień, bo to według niego bardziej pasowało do klimatu Predatora. 

Tu info:

https://www.avpgalaxy.net/2018/07/31/shane-black-talks-the-predator-clans-reshoots-alternate-cuts-runtime/

Zapewne nie tylko to się zmieniło. Wczytywałem się w niektóre komentarze parę miesięcy temu na forum avpgalaxy po wycieknięciu scenariusza oraz późniejszych pokazach testowych i wygląda na to, że przed dokrętkami trzeci akt naprawdę mocno ssał. Ponoć to co widzimy w zwiastunach( nowa wersja Predatora i te pieski) to nic w porównaniu do tego co było nakręcone wcześniej.
koronex1989

Odpowiedz
Mam z szemranych źródeł pierwszy (?) scenariusz z 2016 ale przeczytałem tylko kilka pierwszych stron. Nie chce se psuć zabawy ;)

(08-09-2018, 02:30)Mierzwiak napisał(a): A jeśli ta sama osoba ocenia źle dwa filmy, z których jeden ty z kolei bardzo dobrze a drugi też źle to co wtedy, dostajesz wylewu bo nie jesteś w stanie tego ogarnąć? Czy traktujesz ją w 50% poważnie?

Po co "jeśli" skoro podałem właśnie taki przypadek? Gość ocenił na tym samym poziomie "Predators" i "Predator 2" i zaznaczył, że są lepsze od "The Predator". Kwestia jest taka, czy uznał je za równie dobre czy równie złe.
Tylko, że postawił tego knota zaraz za "Predator", co sugeruje, że uważa go za najlepszą kontynuacje. Co zaś oznacza, że nie traktuje go poważnie nawet jeśli podoba mu się "Predator 2".

Odpowiedz
Ja bardziej lubię "Predators" niż "Predatora 2", wcale nie ma mi głupio z tego powodu, nie wstydzę się pokazać na mieście, a nawet fakt, że nie mogę w takim układzie liczyć na poważne traktowanie ze strony Shamara, nie spędza mi snu z powiek.

Ale tak swoją drogą, to te predatorowe psy zapowiadają się rzeczywiście biednie. W "Predators" oczywiście był podobny patent - dorzucamy predatorom psy gończe - tylko że tam "psy" były przynajmniej dziwnymi, kolczastymi stworami, więc nie wyglądało to aż tak głupio. W "The Predator", z tego co widzę w zwiastunie, psy predatora to po prostu... psy, tyle że z dredami jak u predatora. Chyba trudno byłoby o bardziej leniwy projekt tych stworzeń. Nikomu się tam nie chciało wysilić?

Odpowiedz
Cytat:Ja bardziej lubię "Predators" niż "Predatora 2", wcale nie ma mi głupio z tego powodu

A powinno.

Odpowiedz
https://movieweb.com/the-predator-olivia-munn-shane-black-apology/

LOL. Co oni mają w głowach w tym holiłudzie ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
a na stronie ktoś ocenił na 7

Odpowiedz
(10-09-2018, 22:08)Pelivaron napisał(a): https://movieweb.com/the-predator-olivia-munn-shane-black-apology/

LOL. Co oni mają w głowach w tym holiłudzie ;)
Ja się z Munn zgadzam, powinien ją przede wszystkim, prywatnie, przeprosić osobiście.

ALE skoro tego nie zrobił, to ona sama powinna mu brak tych przeprosin też wygarnąć prywatnie, a nie żalić się w wywiadach, bo teraz to typowe "all eyes on me!". No ale jeśli według niej to najlepsza promocja filmu w którym właśnie zagrała (a którego, według recenzji, jest ponoć jednym z nielicznych plusów) to proszę bardzo :)

Odpowiedz
Zastanawiałem się nad tym piątkiem ale po napływających recenzjach  a zwłaszcza tej >>

Doszedłem do wniosku że zachowam sobie te 3 dychy na browary i nadrobię jakieś filmowe zaległości w domu. Główne zarzuty to brak osadzonego tonu, wszystko jest śmiechowe i przesadne do bólu a jak już ma być poważnie to przez ten miszmasz widownia nie wie jak się w tym momencie zachować takie to jest przerysowane. Czuć też że z filmu wyleciała tona materiału przez co wsystko jest jeszce bardziej głupsze - bez wyjaśnienia. Poczekam na sklepik i wtedy odpalę to na projektorze, nie ma sensu już chodzić do kina i płacić za takie srogie rozczarowania :P

Odpowiedz
Przecież to nie może być gorsze od AvP czy Predators. Więc nie będzie rozczarowania

Odpowiedz
(11-09-2018, 23:50)shamar napisał(a): Przecież to nie może być gorsze od AvP czy Predators. Więc nie będzie rozczarowania

No patrząc pod tym kątem to nie. Tylko warto spojrzeć kto kręcił tamte filmy. Black to mimo wszystko dosyć uznany reżyser, dla mnie nie mający żadnej wpadki i kręcący same bardzo dobre lub wręcz świetne produkcje. A tu szykuje się lipa :/. Wiedziałem że nie zabraknie humoru, a tu się okazuje że the Predator to jeden wielki gag :/
koronex1989

Odpowiedz
W sprawie Olivii Munn zastanawia mnie jedna kwestia. Czy pojęcie resocjalizacji jest teraz traktowane jak jakieś voo-doo? Czy współczesna nauka, kultura już je odrzuciła? Kilka lat temu facet spędził 6 miesięcy w więzieniu za flirtowanie przez internet z 14-latką. Nie wnikam w szczegóły czy wiedział, chyba tak, skoro sąd był tak surowy, ale czy teraz jako społeczność zaczęliśmy zakładać, że resocjalizacja po odbyciu kary nie istnieje?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon