Filmy Disneya / Pixara
(12-08-2018, 22:46)Badus napisał(a): EDYTA: Po przemyśleniu doszło do mnie ile jest tu dorosłych elementów, które obecnie by nie przeszły w takiej formie. Przede wszystkim broń palna - normalne pistolety, a nie jakieś ocenzurowane pierdzenie laserami.  

I jedna z postaci pali jako smok (ostatnia taka postać w Disneyu)! I niemal w każdej widać ją jarająca szlugi. I jest to postać pozytywna.

Odpowiedz
Będzie aktorski Lilo i Stitch:
https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/lilo-stitch-live-action-disney-remake-works-1148811

Odpowiedz
Kolejny remake, którego świat niezbędnie potrzebuje.

Odpowiedz
.

Odpowiedz
Słonik wygląda uroczo. Miliard w BO jak nic :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie, wygląda creepy. I to widoczne CGI...

Niby zmienia fabułę, ale czuć na kilometr, że będzie od cholery kopiowania animacji.

Będą jacyś czarni jak w oryginale :)?

Odpowiedz
Uniwersum, w którym Dumbo robi za Jokera istnieje

[Obrazek: B3EVObD.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Aż się wzruszyłam na samym zwiastunie :D

Odpowiedz
Podoba mi się że zmieniają fabułę względem oryginału, no i ta obsada! Cieszy zwłaszcza Danny DeVito i Keaton ponownie u Burtona. Czekam :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Ja się cieszę, że Farrell w końcu jest w filmach na które ludzie pójdą :D

Odpowiedz
Niby to Disney odgrzewający kotlety, ale naprawdę trochę się wzruszyłem oglądając ten zwiastun. Dumbo wygląda słodko i w kinie się pojawię. :) 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Tak fascynująco to wygląda, że musiałem obejrzeć ten zwiastun na raty. Przynajmniej nie jest to bezmózga kopia animacji.

Odpowiedz
Dumbo - potwornie pretekstowa ramota. Dumbo jest słodki i w ogóle, ale to film z innej epoki i odczuwa się to w każdej scenie. Postaci ludzkie są straszne, fabuły w zasadzie nie ma, a na pomysł by Dumbo w ogóle zaczął latać wpada na 9 minut (!) przed końcem mysz nosząca ubranie. Bardzo dla dzieci, bardzo naiwne i bardzo nieciekawe. 5/10
Czekam na wersję aktorską bo ma szansę byc wzruszającym filmem familijnym ze szczyptą magii.

Odpowiedz
Ja gdy oglądałem "Dumbo" miałem wrażenie, oglądam dłuższą krótkometrażówkę Disneya, bo i animacja i fabuła to ten typ. Ba, film trwa godzinę z kawałkiem. 

Anyway... Nikt nic nie mówi, a przedwczoraj Myszka Miki (i Myszka Minnie) obchodził 90. urodziny. To raz. A dwa - a za 5 lat korporacja Disneya może pocałować wszystkich w dupę :).

Odpowiedz
Dlaczego może nas pocałować w dupę?

A co do Mickey'ego to niedawno odkryłem, , że były jakieś nowe krótkie animacje z nowymi wersjami Mickey'ego, Donalda i Goofy'ego. Na początku nie mogłem się przekonać do wyglądu tego ostatniego. Ale naprawdę z czasem nawet nie zauważyłem jak zaczynam oglądać jedną animację za drugą. Szczególnie te odcinki co się dzieją w różnych zakątkach świata są super! Naprawdę ciekawa ewolucja Mickey'ego.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(20-11-2018, 16:16)Lawrence napisał(a): Dlaczego może nas pocałować w dupę?
mycha przechodzi w końcu do domeny publicznej
tak że o.

Odpowiedz
Ja mam pozytywne do aktorskiego Dumbo . W końcu to Burton a obsada cieszy. A co do starego filmu- Lubię go choć jest już trochę ramotkowy. Taki po prostu uroczy film o zwierzątku i jego perypetiach. Dodatkowo polskidubbing z lat 60-tych dopełnia uczucie ramotki.

Odpowiedz
Ale stary polski dubbing to ty szanuj! 

Odpowiedz
Cóż przez polski stary dubbing nigdy nie widziałem, aby było coś nie tak z wronami. Właściwie to nigdy nie widziałem w nich niczego złego, aż dopiero gdzieś więcej o nich poczytałem.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Tak wszyscy lamentują nad tymi wronami i dziwi mnie, że jednocześnie pomija się inny fragment "Dumbo". I jest dużo bardziej obraźliwy (bo wrony okazują się postaciami pozytywnymi i jednym z nielicznych przykładów, gdzie kruk/wrona to good guy):

Już sam fakt, że nie wykonano polskiej wersji tej piosenki już o czymś świadczy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon