13-04-2019, 22:51
|
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
|
|
Ja z tej wypowiedzi wywnioskowałem tyle, że chcą sobie dać dużo czasu na zaplanowanie kolejnych filmów, żeby nie wyszedł znowu clusterfuck jakim jest nowa trylogia.
Patrząc po dotychczasowych działaniach, nie specjalnie w to wierzę. Z tego co pamiętam Iger uważał, że jego największą wtopą przy "Solo" było naleganie, aby wypuścić go w maju, a nie w grudniu :>
Tak więc sposób, jego myślenia o tej marce, nie wróży dobrze na przyszłość.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
13-04-2019, 22:59 (13-04-2019, 19:05)zombie001 napisał(a):(12-04-2019, 19:49)Dr Strangelove napisał(a): W dniu premiery jestem w kinie. Obawiam się, że nie będzie odpowiedniej oferty na rynku. Musieliby mi zapłacić za EpVII-EpVIII, a ja wtedy mógłbym zapłacić im za EpIX. Próbowałem kiedyś obejrzeć powtórnie VII. No po prostu nie dałem rady, o VIII nawet wolę nie myśleć.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
14-04-2019, 00:00 (14-04-2019, 00:00)Dr Strangelove napisał(a): Próbowałem kiedyś obejrzeć powtórnie VII. No po prostu nie dałem rady, o VIII nawet wolę nie myśleć. VIII. trochę łatwiej, ale jak się jest w grupie sequel-hejterów, to wtedy można wspólnie rozszarpywać ten niedorozwinięty film. I jest to niesamowite, gdyż w tym filmie naprawdę mało rzeczy ma ręce i nogi i właściwie nawet napisy początkowe nie mają sensu. Solo i Rogue One widziałem tylko po raz na razie i jakoś mi starczy. Cytat:YAHOO: The big shocker, of course, is the reappearance of Palpatine. What can you tell us about this, how long was this in the cards? Was this sort of part of that blueprint from Episode XII? https://hnentertainment.co/kathleen-kennedy-says-palpatines-return-for-star-wars-the-rise-of-skywalker-was-always-in-the-blueprint/ P.S. W sumie można byłoby zmienić tytuł tematu, skoro już go znamy. 14-04-2019, 00:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2019, 00:17 przez Lawrence.) Cytat:byłoby poczekać 2-3 dni i wybrać na maratonik EpVII-IX? Podejrzewam że prędzej dałbym radę przetrwać maraton całego MCU :> 14-04-2019, 00:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2019, 00:34 przez Gieferg.) Lawrence napisał(a):Solo i Rogue One widziałem tylko po raz na razie i jakoś mi starczy. Ale trujecie. 7 da się oglądać tylko może wkurzac z każdym kolejnym. O 8 się nie wypowiadam bo widziałem raz i nie mam wiecej ochoty. "Solo" sobie powtórzę z lektorem. To przecietniak ale podobała mi się ta mała skala. A "Rogue One"? Widziałem już 3 czy 4 razy i jest to jeden z najlepszych filmów w serii.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-04-2019, 02:39
"Mam wyjebane na SW, nie obejrzę więcej tego w kinie, chcę zobaczyć jak ta seria flopnie"
Kilka miesięcy później: "Nie mogę się doczekać żeby iść na premierę, by zobaczyć jak ten film flopnie. Nawet na przedpremierę. Albo od razu cały maraton". Będę mocno zaskoczony, że jeśli Ep IX nie zarobi przynajmniej tyle samo, co TLJ. W ogóle to niebywałe, że krótki teaser filmu na który tak dużo osób ma rzekomo totalnie wywalone, wygenerował już dość długą dyskusję. Ode mnie: teaser jak teaser. Wizualnie OK, oficjalny tytuł jak z fanficka. Śmiech Palpiego może oznaczać dosłownie cokolwiek. Hajpu nie ma, ale jako że TLJ nie zniszczył mi życia, to czekam bez spiny. Bardziej ciekawi mnie, czy Abrams będzie bezpośrednio kontynuował pomysły Johnsona, czy będzie usilnie próbował wrócić do swoich pierwotnych. Jak by nie było, to sam zbiera pokłosie swoich decyzji, bo to on wprowadził do SW serialową formułę. 14-04-2019, 07:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2019, 08:09 przez Khet.)
Abrams raczej wykreuje swoją wizje. Niestety zmieni zapewne geneze Rey, wątpie też aby Rian rozważał sięganie po Palpatina. No i samo pojawienie się Rycerzy Ren to jasny znak, że JJ chce rozwoju swoich pierwotnych pomysłów, podobnie jak powrót Kylo do maski. Ten z TLJ który wreszcie odnalazł swoją ścieżke i odrzucił Vadera by jej nie sklecał od nowa.
Mnie tam dyskusja nie dziwi - to ciągle SW, świetny świat i marka która dla znacznej części kinomanów wiele znaczy, dodajmy do tego, że na tym forum ludzie kochają narzekać a nie są fanami filmów Disneya i prosze, oto powód dla którego jeden materiał reklamowy zrodzi rozmowe na kilka stron. 14-04-2019, 10:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2019, 10:19 przez Kuba.)
Nie sądzę by Abrams zmienił genezę Rey, a na pewno nie o 180 stopni. Palpatine to tylko bait i jeśli odegra jakąś rolę to jaki duch ewentualnie Rey znowu dotknie czegoś przez co będzie miała wizję z nim.
Ludzie to tylko zwiastun, ma na celu prowokować dyskusję i wywoływać zainteresowanie. Żadnych wielkich rewolucji bym się nie spodziewał. 14-04-2019, 10:50
Ale mnie nie interesuje czy Palpek będzie 70 sekund czy 3 godziny. Mnie irytuje fakt, że on tu BĘDZIE. Ten film nie powinien potrzebować absolutnie nikogo z starej gwardii.
14-04-2019, 10:59
Palpa może w ogóle nie być w filmie. W każdym razie gdyby na trailerze nie było żadnej 'starej' postaci (Landa, Palpa) to zainteresowanie byłoby mniejsze.
Bądźmy szczerzy - nowi bohaterowie do najciekawszych nie należą. Wielu ludzi oglądało flmy disneya ze względu na postacie z OT, natomiast Rey, Kylo, Finn czy Rose nie wzbudzili większego zainteresowania fandomu. Oczywiście samo przejęcie pałeczki po tak kultowych postaciach jest trudne, ale na pewno można było to zrobić dużo lepiej. 14-04-2019, 11:40
Lawrence, nie ignoruj mojego posta tylko wrzuc link do wypowiedzi Johnsona w ktorej twierdzi ze Holdo jest Jedi.
14-04-2019, 18:25
Uhhh. Wygląda na to, że ten przeciek prawdziwy. I niestety wszystko tam zawarte jest równie bez jajeczne, co teaser. (nooo.. może prócz tej wzmianki o Rycerzach Ren - Rycerze Ren zawsze na propsie).
Nic dziwnego, że Abrams nie mógł sklecić niczego lepszego na Celebration. Cytat:KENNEDY: This had been in the blueprint for a long time, yeah. We had not landed on exactly how we might do that but it was always… Cóż Kennedy może majaczy... a może nie. Pomysł ze szczątkami Gwiazdy Śmierci i jakimś artefaktem rzeczywiście przewijał się przy niektórych wersjach scenariusza do VII. Może być tak, że powrót Palpiego - np. pod postacią holocronu - był elementem Abramsowej koncepcji na EP8? Któż to wie? Johnson urżnął mu Snoke'a. Nic dziwnego, że chwytają się brzytwy. Powiem wam, że teaser po mnie spłynął, ale im dalej od niego, tym bardziej cieszy mnie ten powrót McDiarmida. Będzie komu kibicować
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
15-04-2019, 00:30
Jeśli te spoilery są prawdziwe to... będzie kaszan kolejny.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 15-04-2019, 03:05
Wygląda to bardzo ale to bardzo prawdopodobnie. Będzie to bardzo bezpieczne i nędzne zakończenie trylogii, z Kylo popchniętym w kierunku jaki był do przewidzenia.
Ale na plus to co dotyczny Huxa - ten typ się kompletnie nie nadawał do niczego i ten nowy aktor zrobi na pewno lepszą robotę. Powrót Palpiego to niestety żenada w kwestiach fabularnych. 15-04-2019, 10:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2019, 10:44 przez Doppelganger.) (14-04-2019, 18:25)Snuffer napisał(a): Lawrence, nie ignoruj mojego posta tylko wrzuc link do wypowiedzi Johnsona w ktorej twierdzi ze Holdo jest Jedi. Ale ja nic nie ignoruje jak Disney zasady Uniwersum Gwiezdnych wojen. https://www.inverse.com/article/42899-last-jedi-star-wars-force-sensitive-admiral-holdo-maneuver Cytat:The actress behind one of The Last Jedi’s most controversial new characters just claimed Star Wars has a new Force-sensitive hero. In an Entertainment Weeklyinterview published on Tuesday, actress Laura Dern claimed that Vice Admiral Amilyn Holdo was Force-sensitive all along. She revealed that in discussing her backstory with director Rian Johnson, they decided that she “had this otherworldly side that does involve the Force.” No OK, a więc tym razem Rian tego nie powiedział, ale Laura Dern przy dokładnym ustalaniu z Rianem Johnsonem. Plus też człowiek się trochę gubi, że nagle mnożą się te postacie, które choć nie są Jedi, są "Force-Sensitive". Holdo, Maz Kanata, Chłopak z Miotłą, Rey itd.
15-04-2019, 23:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2019, 23:15 przez Lawrence.)
https://www.ign.com/articles/2019/04/12/how-george-lucas-helped-finish-star-wars-the-rise-of-skywalker
Ciekawe czy George rzucił im jakieś konkretne pomysły
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
16-04-2019, 07:42
- I jak do biurwy nędzy zakończyć ten pierdolnik?
- Mam pomysł! Zapłacimy Lucasowi ze 20 baniek, żeby siedział cicho i ja powiem, że nam pomagał. Nerdy będą miały mokre majtki i polecą do kina. Hajs się będzie zgadzał. - Szatański pomysł.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
16-04-2019, 08:45 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler