Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
It makes Attack of the Clones look like Citizen Kane
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
(23-10-2019, 01:55)marsgrey21 napisał(a): Nie, oba screenshoty są z finałowego starcia, ktoś kto miał dostęp do filmu i wrzucił to do sieci.

Skasowali tą fotę.
Ale... Kto tam niby był? Palpi? jakiś dziwny
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Aj, a już chciałem napisać, że nawet mi się wygląd tego tronu podoba. Ale już chyba wiem dlaczego, gdyż to pomysł Ralpha McQuarrie'a z 1981 roku.

[Obrazek: 74680827_2885938148104562_72130076507310...e=5E54B1C5]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
To jest Disney Wars. Oryginalność? A co to?

Najlepsze jest to, że już w poprzedniej części użyli niewykorzystany koncept tronu Imperatora...

EDIT:

Księżyc na którym znajdują się resztki Death Star II to nie Endor tylko Kef-Bir.

https://starwars.fandom.com/wiki/Kef_Bir
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ja tę nową trylogię traktuję jako pół-amatorski, wysokobudżetowy fanfic. Po tym co zaprezentowano w epizodzie 8  (z resztą 7 już był żenadą) i trailerach 9 do kina się nawet nie wybieram.

Słowem - zakopcie to głęboko. 

Odpowiedz
Pamiętacie jak po premierze The Force Awakens, Abrams mówił jak bardzo by chciał nakręcić film o Rycerzach Ren i rozwinąć ich historię?

No to chyba zmienił zdanie i tak istotne wydarzenie jak masakra w świątyni Luke'a zobaczymy w komiksie, a nie w samym filmie. Może to i lepiej, bo autor tego komiksu napisał świetną serię "Darth Vader", jedną z nielicznych rzeczy z Disney Wars która jest naprawdę dobra.

Swoją drogą już sam komiks daje jasno znać, że Rycerze Ren istnieli przed masakrą tak jak w The Force Awakens, co stoi w sprzeczności z The Last Jedi gdzie Johnson sugerował, że są oni uczniami Luke'a którzy zdecydowali się odejść z Kylo.

Jeszcze opis:

Cytat:With the new jedi school in ruins and fellow students hot on his trail for the murder of their master, Ben Solo flees to the only friend he has left in the galaxy…a man named Snoke. But Snoke has plans for Ben…and ideas about the Force that are as dangerous as they are intriguing for the troubled young jedi.

If Ben wishes to be truly free…the answers might lie with the dark side. And with the Knights of Ren!

But it won’t be the first time he’s tangled with the Knights. In the past, Jedi Master Luke Skywalker journeys to the Unknown Regions and brings young Ben along for the mission. Can even Luke Skywalker stand against the fabled Knights of Ren?!

Łatania dziur ciąg dalszy.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(23-10-2019, 23:56)marsgrey21 napisał(a): Nie wiem jak było przy TLJ, ale ci którzy upublicznili te informacje dostali je od anonimowych informatorów, tak jak te zdjęcia concept artów sprzed paru miesięcy, więc nie wydaje mi się by była to kwestia pokazów testowych.

A niby skąd miały by być te screenshoty Uśmiech
Najpewniej z jakiś pokazów. 

Przecież nikt tam nie twierdzi, że te wszystkie przecieki są z jednego źródła. Takie rzeczy jak opisy concept-artów, czy same concept-arty mogły wypłynąć od ludzi  z firmy. Przy TLJ akurat takowe też wyciekały.

(24-10-2019, 01:27)Lawrence napisał(a): Aj, a już chciałem napisać, że nawet mi się wygląd tego tronu podoba. Ale już chyba wiem dlaczego, gdyż to pomysł Ralpha McQuarrie'a z 1981 roku.

No tak, robią recykling prac McQuarrie'a. Ameryki tutaj nie odkryłeś, bo robią to od lat. I z tego co widziałem zdania w fandomie są podzielone. Jednym się podoba - bo prace i pomysły fajne, innym mniej, bo "znowu ten McQuarrie???". Wszystkim nie dogodzisz.

(24-10-2019, 01:36)marsgrey21 napisał(a): To jest Disney Wars. Oryginalność? A co to?

Z tego co widać "9" to też w dużej mierze będzie miks jakichś niewykorzystanych pomysłów z prac nad Abramsową "7". No i ja się akurat tutaj DżejDżejowi nie dziwie, że posiłkował się trochę 'gotowcami'. Po wywaleniu Trevorrowa Myszka Miki pewnie cisnęła z terminami, a nowy scenariusz sam się nie napisze..
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie mogę się już doczekać takich filmików po premierze. Skoro już teraz jest taka beka, to co będzie za 3 miesiące?

Od 6:30 najlepsze - po wybuchu nuklearnym na DS II, fotel Palpiego stoi jak stał w w oknach dalej są szyby Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech

Piękne Duży uśmiech

Odpowiedz
Ale w ogóle czemu kuźwa to spadło na jakiś inny księżyc? Czy nie mogło w ogóle spaść na jakiś morski region "forest moon of Endor"?

Odpowiedz
To wygląda tak jakby ona została strącona z orbity i wylądowała na powierzchni a nie eksplodowała. Co za żenada.

Odpowiedz
(25-10-2019, 09:50)Craven napisał(a): Ale w ogóle czemu kuźwa to spadło na jakiś inny księżyc? Czy nie mogło w ogóle spaść na jakiś morski region "forest moon of Endor"?
A czemu miała spaść akurat na Endor? Jak na mój rozum, to odłamki poleciały we wszystkie strony świata, więc na wszystkich sąsiednich planetach coś spadło.

Odpowiedz
(25-10-2019, 09:58)Mierzwiak napisał(a): To wygląda tak jakby ona została strącona z orbity i wylądowała na powierzchni a nie eksplodowała. Co za żenada.
To swoją drogą.

(25-10-2019, 10:03)simek napisał(a): A czemu miała spaść akurat na Endor? Jak na mój rozum, to odłamki poleciały we wszystkie strony świata, więc na wszystkich sąsiednich planetach coś spadło.

It's orbital mechanics, yo! Na filmie wygląda jakby po prostu pierdyknęła na orbicie, więc tak prawdę powiedziawszy to powinna utworzyć pierścień śmieci wokół Endoru.

Odpowiedz
No ale wybuch był z gatunku tych "dużych wybuchów". Nie mogły jakieś szczątki dolecieć na Endor czy inny księżyc/planetę. Prędkość musiała być olbrzymia i odpowiednio duży kawałek by się nie spalił wchodząc w atmosferę. Czy się mylę?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Masz rację, że by się nie spalił choć trony i szyby powinny iść w diabły.
Natomiast II prędkość kosmiczna jest naprawdę duża (zakładając, że Endor miał masę Ziemi, a na to wygląda patrząc na film), więc nie wydaje mi się. Szczególnie, żeby takie wielkie kawały stacji można było tak rozpędzić. Aż kusi pobawić się liczbami.

Odpowiedz
No kwestia tego, że kawałek Gwiazdy akurat z tronem imperatora doleciał na Endor jest oczywistą głupotą.
Natomiast zdziwiłbym się gdyby jakieś szczątki jednak na Endor nie spadły, choć na "chłopski rozum" powinny to być jakieś bezkształtne bryły.
Zresztą sam taki gigantyczny wybuch i potworna ilość energii powinna zapewne wykończyć miśki na powierzchni.

No ale chyba nie ma sensu podchodzić naukowo do takiej bajki w kosmosie Uśmiech

(25-10-2019, 10:43)Craven napisał(a): Aż kusi pobawić się liczbami.

Kiedyś chyba robiłeś jakąś analizę dla "Age of Ultron" czy to miało sens. Tutaj też bym poczytał.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Explosions don't melt steel thrones! Death Star II was an Inside Job! Oczko
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Zwiastun ma ładne kadry, ale... jezu jakie te postacie są nudne.

Czarny gra... czarnego (jego wątek skończył się na samym początku 1 części).
Azjatkę pominę milczeniem.
Poe Dameron niby ma ten wątek patriotyczny, ale z tak słabo zakreślonym w nowej trylogii imperium i tak małą grupką rebeliantów ciężko mi się w jego wątek zaangażować.
Rey jest nudna jak flaki z olejem i jedynie jej relacja z Kylo Renem ma w sobie cokolwiek interesującego.

Z tym że sam wątek rebelii jest kompletnie z czapy, a imperium... żeby wybronić ten twór, będą musieli udawać że w poprzednich 2 częściach pokazali tylko jego skrawek, gdzie jest jeszcze Palpatine i ci cali Knights of Ren. Mogliby w zwiastunie pokazać jakiś ciekawy koncept fabularny, zamiast dorzucać kolejne znane postacie z poprzednich częściach i kolejną łzawą śmierć jednej z tychże.

Odpowiedz
Wszyscy o tym wiemy, ale ja chcę to powiedzieć głośno.

Skoro Palpatine powraca, to musi też zostać ponownie pokonany. Rey załatwi Palpatine'a.

[Obrazek: a43fafd6519caa92ec059e829ce88941.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(25-10-2019, 10:55)Dr Strangelove napisał(a): Kiedyś chyba robiłeś jakąś analizę dla "Age of Ultron" czy to miało sens. Tutaj też bym poczytał.

Yup. I dla Dni Niepodległości obu Uśmiech challenge accepted, szczególnie, że na necie jest masa oszacowań masy Gwiazd Śmierci itd Uśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon