Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
It makes Attack of the Clones look like Citizen Kane
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
Paskudztwo. Bezkształtna, kolorowa sraka.

Odpowiedz
Fajny plakat. wieszalbym bo nie widac na nim, w sumie, tych bohaterow
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mi się kompozycyjnie ten plakat podoba, ale na ścianie bym go nie powiesił Oczko

Odpowiedz
Jak na standardy plakatów z Holly to i tak jest zajebisty kawał sztuki. Mi się podoba, chociaż zbyt dynamiczny, żeby go na ścianę walnąć.
Niemniej jednak, na plus.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Fajna próba zrobienia czegoś innego, ale coś tu grubo nie poszło. Nie podoba mi się.
.

Odpowiedz
A ten? Uśmiech
[Obrazek: ac59de010cfe6f5emed.jpg]

Odpowiedz
Ten jeszcze lepszy. Minimalizm

Odpowiedz
Na trailerze walczą wśród wzburzonych fal i w dzień, na plakacie w nocy i na... wydmie? Kto to robił? Uśmiech

Poza tym fatalna kompozycja i kolorystyka, poza mieczami wszystko wygląda tak samo.

Odpowiedz
Tak patrzę na te plakaty i robienie z pojedynku Kylo - Rey jakiegoś wielkiego wydarzenia mnie zadziwia. Jak na mój rozum, po tym co zobaczyłem w poprzednich filmach, to ta dwójka mogłaby uznać, że no hard feelings, rozchodzimy się każde w swoją stronę i żyjemy własnym życiem, bo nic szczególnie ważnego nas nie łączy.

Odpowiedz
Pamiętam hype jaki towarzyszył mi przed Zemstą Sithów, a jednym z powodów był pojedynek Obi-wana i Anakina. Na to się po prostu czekało.

Tutaj moje emocje związane z pojedynkiem Rey i Kylo mogę zilustrować tylko tak:
[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
Tym bardziej, że wszyscy doskonale wiemy kto ten pojedynek wygra.

Podobno ostrożnie wycenia się otwarcie na 180-200 mln, a Disney celowo obniża cały czas oczekiwania fanów bo wiedzą jaki łomot od fanów od nich ich czeka.

Odpowiedz
(17-12-2019, 01:07)Mierzwiak napisał(a): moje emocje związane z pojedynkiem Rey i Kylo mogę zilustrować tylko tak
A moje związane z całym filmem niech odda fakt, że jutro premiera, a ja nie mam biletów, rezerwacji, ani nawet konkretnych planów kiedy by zobaczyć. Tyle ciekawszych filmów do w kinie: Jak poślubić milionera, Kraina lodu 2 itd.

Odpowiedz
Już od jutra to badziewie w kinach?
no proszę, czas mija szybko kiedy się na coś... nie czeka

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W sieci pojawiają się screenshoty z finałowej walki i zakończenia:

[Obrazek: 4799e6e27382e0fe33d82028206a4971.gif]

I jeszcze na deser napisy początkowe...

Wujek Lucas olał wczorajszą uroczystą premierę, za to mentor Dżej Dżeja, Stefan był.

Odpowiedz
Te napisy początkowe są piękne. Mam anszua z TFA.

Odpowiedz
Pierwsze opinie z twittera:

Cytat:Star Wars: The Rise of Skywalker has everything you want and more. Which I don’t necessarily think is a good thing. I loved parts, I didn’t love others, and I’m leaving the theater very, very conflicted about it.

Cytat:#StarWars #TheRiseOfSkwalker reaction: One word: EPIC! A satisfying crowd pleasing adventure, and a fitting end to the saga! My favorite of the three! Can't wait to see it again!

Cytat:'Star Wars: The Rise of Skywalker' Early Buzz: J.J. Abrams Delivers a Divisive End to the Skywalker Saga

Cytat:Epic. All of it. #TheRiseofSkywalker is a terrific finale that is just stuffed with so much of everything. Action, adventure — answers!! — humor, heart, love, and grit. I spent the entire second half with tears in my eyes - a wonderful way to end the Skywalker story

Cytat:THE RISE OF SKYWALKER: Really awesome! The best of the new trilogy! Really fun, lots of humor, a big heart! So many surprises! It’s everything #StarWars fans are hoping for, and more! A very satisfying conclusion! A lot of fan service, but I loved it!

[Obrazek: aunznrw075541.png]

Odpowiedz
A więc przecieki się sprawdziły. Hype level - minus 10 Uśmiech
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Abrams tak się rozpędził z retconowaniem The Last Jedi, że poszedł o krok dalej.

[Obrazek: giphy.gif]

https://www.reddit.com/r/HisNameWasAnakin/

Cytat:A subreddit dedicated to THE REAL CHOSEN ONE - Anakin Skywalker. Don’t fall victim to the lies of the Mouse.

Odpowiedz
35 godzin. Odliczanie trwa!!!
Skoro jest epicko Uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
[Obrazek: gq3xhx3wd5541.png?width=640&crop=smart&a...a18c9cd72c]

O nie...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon