13-11-2019, 21:22
|
Star Wars: Original Trilogy (IV-VI)
|
|
Yep. Ja to nawet edycji z Blu Ray nigdy nie widziałem i nie zamierzam. Do czasu wydania oryginałów, będę się posiłkował wersjami Harmiego/TeamNegative1.
Cytat:wersjami Harmiego/TeamNegative1. Exactly. Wydadzą jak trzeba to kupię, a nie to hooy im w oko. Oryginał na półce stoi (DVD), a w pudełku prócz oryginalnej płytki (której od lat nie używałem) również te właściwe wersje (z Knapikiem i innymi tłumaczeniami ery VHS)
13-11-2019, 21:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2019, 21:26 przez Gieferg.)
Informacje z najnowszej książki.
Cytat:STAR WARS Book Reveals Yoda Wanted to Train Leia, Not Luke
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 19-11-2019, 12:34
Ta książka ma dwa lata i nie jest nawet traktowana kanonicznie. To była zbiórka takich fanfiction opowiadań autorów związanych z marką na 40 lecie serii.
19-11-2019, 20:24
Spieprzone od strony technicznej na co najmniej kilka sposobów.
Cytat:OglądaćNasuwa się jedno zasadnicze pytanie: 13-12-2019, 02:55
Poczytałem trochę waszych komentarzy na temat fanowskiego video "reimagined" wersji walki Obi-One vs Vader i az mnie zamurowało. Nie podobalo wam sie bo praca kamery nie tak, bo kadrowanie zle... Ta walka to bylo cos co najbardziej kulało w oryginalnym wydaniu i razi po dzień dziś. Spośród wielu ujęc w specjalnej edycji to właśnie to powinno być poprawione w pierwszej kolejnosci. I nigdy sie tego nie doczekalismy wiec zabrali sie za to fani. Internety sie zachwycaja tą przeróbką dlatego, że pokazuje ona prawdziwe emocje w tej walce, dynamikę, agresję i doskonale emanującą nienawiść Vadera do Obi-Ona. Strona techniczna, której tak żeście się uczepili gra tu drugie skrzypce i byłaby już do dopracowania w przypadku faktycznego wmontowania jej oficjalnie w oryginalny film. No ale nad tym możemy sobie tylko pogdybać bo na to się nie zanosi. Wśród komentarzy w internecie widać, iż ludzie chcą kolejnej specjalnej edycji z poprawioną tylko tą walką. Jednak jak sobie przypomne ile opierdzielu zebrał Disney za Petera Cushinga w Rogue One, ile to prasa nawypuszczała artykułów o moralności używania twarzy zmarłych aktorów, to twórcy Myszki Miki na tyle się zrazili, że zrezygnowali z "wskrzeszenia" Lei w ostatniej częsci i w ogóle się nie zanosi na to by do takich sztuczek wrócili. Prędzej doczekamy się jakiegoś remake'a klasycznej trylogii w którym Luke będzie czarny, Han Solo kobietą a Leia jakimś transem.
20-12-2019, 20:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2019, 20:28 przez peju.)
Po pierwsze, tylko dlatego że internety się czymś zachwycają (a mają w zwyczaju zachwycać się byle czym jak w tym przypadku) nie jest dla mnie powodem by wyłączyć funkcję krytycznego myślenia i dołączyć do armii zombie, ale dzięki za propozycję.
Po drugie, marzę o (oficjalnym) wydaniu ORYGINALNEJ wersji tych filmów w należytej jakości, więc możesz sobie tylko wyobrazić grymas obrzydzenia jaki miałem na twarzy czytając że scenę tę należałoby poprawić. Także znowu: nie, dziękuję. 20-12-2019, 21:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2019, 21:39 przez Mierzwiak.)
Nikt się nie zaopatruje w projekty - dostępne też w 1080p - 4K77 i 4K83?
https://www.thestarwarstrilogy.com/project-4k77/ https://www.thestarwarstrilogy.com/project-4k83/ Ja już mam i efekt jest świetny, chociaż Powrót Jedi z racji bycia nowszym filmem wygląda bardziej konsekwentnie, ale i sama kopia była w lepszym stanie. Nowa nadzieja pełna jest drobniutkich mankamentów w postaci pionowych i poziomych rysek, a jedne sceny mają bardzo intensywne ziarno i niezbyt imponują detalami, inne z kolei prezentują się wprost rewelacyjnie. Tak czy inaczej super inicjatywa i alternatywa - którą preferuję - dla Despecialized Edition, a co najważniejsze wygląda to jak FILM. Nad Imperium już pracują: https://www.thestarwarstrilogy.com/project-4k80/ 30-12-2019, 00:49 Cytat:Nikt się nie zaopatruje w projekty - dostępne też w 1080p - 4K77 i 4K83? Mam od dawna, każdy z napisami i trzema lektorami, ale jeszcze nie zdążyłem w całości obejrzeć. Imperium mam w postaci "grindhouse", czyli z dosyć zajechanej taśmy, też z lektorem i napisami. 30-12-2019, 00:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2019, 00:55 przez Gieferg.)
Ja bym chętnie zobaczył zremasterowaną Special Edition z 1997 roku. Głównie ze względu na Victory Celebration w ROTJ ;d
Despecialized Edition ofc oglądałem. Wieczny szacun dla ludzi zaangażowanych w oba projekty. 30-12-2019, 18:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2019, 18:19 przez Wolfman.)
Gdyby LucasFilm usunął ją z kanonu to tym samym przyznał by się do błędu i umniejszył znaczenie wszystkich swoich produkcji które zależnie od miary sukcesu mogłyby być usuwane w taki sam sposób.
Po co mają to robić, skoro już puścili sequele w niepamięć i zajmują się projektem "The High Republic" oraz Mangalorianem który jest traktowany jako taki lepszy sequel do oryginalnej trylogii i do którego prawdopodobnie powstaną spin-offy. Zamiast przykuwać uwagę do produkcji które podzieliły fanów, lepiej jest o nich jak najszybciej zapomnieć i zignorować tak jak zrobiła to większa część fandomu. 01-07-2020, 15:46
Filmów które miały taki zasięg i na których chowa się nowe pokolenie fanów Star Wars nie da się ani zapomnieć ani zignorować.
a że narobiły szumu.. Lucasfilm poczeka kilka lat aż się "trochę uspokoi" i zobaczymy co się z tego dalej urodzi. 01-07-2020, 20:45
A wtedy ci
(01-07-2020, 20:45)Rozgdz napisał(a): Filmów które miały taki zasięg i na których chowa się nowe pokolenie fanów Star Wars nie da się ani zapomnieć ani zignorować.A potem te pokolenie dorośnie i będzie bronić go w internetach przed takimi narzekającymi dziadami jak my .
01-07-2020, 20:56
Dokładnie, już to przecież widzieliśmy wcześniej - przy prequelach. Też myślę że historia się powtarza
01-07-2020, 21:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2020, 21:02 przez Rozgdz.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler