Trailery filmowe.
Pełen zwiastun szwedzkiego thrillera. Młode małżeństwo wybiera się w góry, by poprawić wzajemne relacje. Ich spokój zakłóca tajemniczy snajper. Premiera 11 lutego.

Odpowiedz
Ok, czuję się zainteresowany. I to bardzo.

Odpowiedz

Nie wiem czy to tylko kwestia trailera i w samym filmie bedzie to wygladalo inaczej, ale zaprezentowana tutaj stylistyka zupelnie mi sie nie zgrywa z historią. Ale po Russo chyba nie można się było spodziewać czegoś innego. Trochę meh.

Odpowiedz
O, to może być całkiem dobre. Recki znad kanałów weneckich mówią same za siebie. Przy okazji z dedykacją dla Nawrockiego, bo Abbott w obsadzie :)

Odpowiedz
Z tym Cherry zaczynam kumać o co chodziło Grace z "Wes Anderson made.. Goodfellas". No dobra, bardziej pierwszą część, niż drugą :P
Trochę meh, ale nie wygląda najgorzej. Aczkolwiek skoro Nawrocki  wcześniej pisał, że Bracia Safdie by się lepiej nadawali, no to rzeczywiście - w porównaniu do książki może i obrano tutaj dziwną stylistykę.

Podoba mi się za to zwiastun"The World to Come". Chociaż.. no może niekoniecznie sam zwiastun, ale obsada, klimat i cała ta sceneria. Aż z ciekawości sprawdziłem  kto to reżyseruje. Wychodzi na to, że Mona Fastvold - partnerka Brady Corberta (reż. bardzo dobrego "Vox Lux"). Zresztą Abott wystąpił w Vox Lux, a Kirby wystąpi w "The Brutalist" - wszystko zostaje w rodzinie, jak widać.

A tutaj macie zwiastun całkiem przyjemnie wyglądającej, Netflixowej, czarnej (?) komedii z Pike. I Care a Lot

Trafiłem przypadkiem na to jak oglądałem ten zwiastun "The World to Come".
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Madison Iseman w roli chorej na schizofrenię dziewczyny, która podejrzewa swojego sąsiada o porwanie dziecka. W obsadzie także Katherine Heigl, Israel Broussard i Harry Connick Jr.

Odpowiedz
The World to Come. Wizualnie, stylowo i jezeli chodzi o klimat to bedzie perelka, fabularnie poki co szykuje sie oczywista LGBT bula bez zaskoczen.

Na moje, czyli osoby, ktora ma w dupie przygody i romanse lesbijek gdzies na pograniczach (romans niech sobie nawet bedzie, ale nie jako glowny watek) to szkoda marnowac te wszystkie widoczki oraz aktorow tylko na taka tematyke. Tu powinno byc jakies porwanie, mord za sakwe pelna brylek zlota, albo wizyta jakiegos gangu i dwie lesbijski z dwururkami broniace posesji :)

Natomiast jak pokaza bobry to bankowo dam oczko wyzej, wiadomo (ok)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
A Bucho tylko o jednym...

Odpowiedz
Rka jest dana za sexuality/nudity, a nie mówią nic o przemocy, więc na bobry można mieć nadzieję :) Ja, w przeciwieństwie do Bucho nie mam problemu z tym, żeby to był taki damski odpowiednik Brockeback Mountain - niech dziewczyny zrealizują swoje pragnienia jak tam lubią, ja chętnie zobaczę jak to opowiedziano :D
Fajnie to wygląda, no i bardzo cieszy, że Waterston dostaje coraz więcej ciekawych ról, Kirby też ostatnio na topie.

Odpowiedz
Waterston i Kirby w roli kochanek, a do tego Abbott? Mają moją uwagę.

Odpowiedz
(15-01-2021, 00:02)zombie001 napisał(a): A Bucho tylko o jednym...

[spoiler]
[Obrazek: 03szczesliwe_mokre_bobry.jpg]

Nic tylko podziwiać tą miłość do zwierząt. :)

Bucho loves beaver:

https://yarn.co/yarn-clip/b887d065-da10-4087-ab74-d0ea269f4e1d

:)

(15-01-2021, 00:05)simek napisał(a): Ja, w przeciwieństwie do Bucho nie mam problemu z tym, żeby to był taki damski odpowiednik Brockeback Mountain - niech dziewczyny zrealizują swoje pragnienia jak tam lubią, ja chętnie zobaczę jak to opowiedziano :D

Dla walorow wizualnych jestem jak najbardziej gotowy poswiecic swoj cenny czas, w koncu jest ze mnie powazny krytyk filmowy :) Tylko no wlasnie, tu mam ten problem, ze zamiast damskiego odpowiednika Brockeback Mountain wolalbym jednak cos z pazurem. Moze trailer nie odkryl jeszcze wszystkich kart, nie wiem, zobaczymy.

Natomiast podczas ogladania trailera pierwsze co mi przyszlo na mysl to inny turbo-artystyczny LGBT romans:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wszystkiego po trochu :)

Odpowiedz
Nie dość, że nadal jest Diuna, to dołożyli kolejny film - "Cry Macho" Eastwooda.

Jakby było u nas MAX to pewnie zdecydowałbym się subskrypcję. Już od jakiegoś czasu kusi odnowienie tej na HBO, bo chciałem nadrobić Rodzinę Soprano i 6 stóp pod ziemią, a te premiery to byłby fajny dodatek.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
No na tym krótkim urywku to Godzilla i Kong prezentują się naprawdę dobrze, cieszy, że wykorzystali dodatkowy czas i w przeciwieństwie do WW84 dopracowali efekty.

Przypomina wizualnie Konga, a tam akcja i kolorki były w punkt, a ludzcy bohaterowie nie wadzili.

Odpowiedz
Serbski kandydat do Oscara. Dramat o dziewczynce, która razem z matką i braćmi trafia do obozu koncentracyjnego w Jasenovacu - jednego z największych w czasie II Wojny Światowej i obsługiwanego przez Ustaszy.

Odpowiedz
Południowokoreańska produkcja saj-faj Netflixa.

Odpowiedz
Oscarowy kandydat Bośni i Hercegowiny. Historia pracującej dla ONZ tłumaczki, która próbuje ratować swoją rodzinę podczas masakry w Srebrenicy w 1995 roku.

Odpowiedz
Kolejna zapowiedź nowej produkcji Disney'a inspirowanej kulturą południowo-wschodniej Azji. W starożytnym królestwie, wojowniczka o imieniu Raya wyrusza na poszukiwania ostatniego z żyjących smoków. Głosu głównej bohaterce użyczyła znana z nowej trylogii "Gwiezdnych wojen" - Kelly Marie Tran. Premiera 5 marca.

Odpowiedz
Jack Kilmer (syn Vala i Joanne Whalley) i Alice Englert w rolach młodych narkomanów, którzy pod wpływem pozornie przypadkowo spotkanego mężczyzny trafiają do Los Angeles na leczenie odwykowe. Terapia okazuje się być przykrywką do nielegalnych interesów. W obsadzie także Michael K. Williams, Jessica Rothe, Frank Grillo i Melissa Leo.

Oparta na autentycznych wydarzeniach (i reportażu Davida Kushnera) historia Rossa Ulbrichta - twórcy serwisu internetowego, na którym handlowano nielegalnym towarem, głównie narkotykami. Za zakupy płaciło się wirtualną walutą, co miało zapewnić anonimowość. Jego działalność tropi agent DEA. W rolach głównych Nick Robinson oraz Jason Clarke.

Odpowiedz
Znów wszystkiego po trochu...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon