Trailery filmowe.
Nie. :) Mówią, że pokazują przeistaczanie się Bruce'a z początkującego pogromcy zbrodni w mrocznego rycerza, a nie, że film łączy "Batman Begins" i "The Dark Knight". ;) Dla mnie to jednak znacząca różnica.

Odpowiedz
mnie osobiście strasznie dziwi wybór przeciwników w tej kreskówce - w filmie idziemy w kierunku realizmu, a w bajce nawala się z Man Batem i Killer Crockiem czyli zmutowanym nietoperzem i antropomorficznym gadającym krokodylem ??

Odpowiedz
Może dlatego, że to kreskówka? Co Ty na to?
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
żadne wytłumaczenie że kreskówka - tak czy siak wywracają wszystko do góry nogami

Cytat:Nie. :) Mówią, że pokazują przeistaczanie się Bruce'a z początkującego pogromcy zbrodni w mrocznego rycerza, a nie, że film łączy "Batman Begins" i "The Dark Knight". ;) Dla mnie to jednak znacząca różnica.

dla mnie niewielka, bo to właśnie w BB był początkującym pogromcą etc.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):dla mnie niewielka, bo to właśnie w BB był początkującym pogromcą etc.
W komiksie "Year One" też. A w "Batmanie" Burtona był już "mrocznym rycerzem". Z pewnością łaczy je wszystkie. Tak, tak, wiem, że ten film jest wydany około premiery "TDK". Co z tego? To jedynie interpretacje twórców w tym świecie, a nie kanon filmowego Batmana... Ech. Już widze jak w "TDK" Batman gada z Alfredem: "O, a pamiętasz jak w zeszłym tygodniu tłukłem się z tym wielkim krokodylem? A potem z tym wielkim nietoperzem? Tak, tak, to było realistyczne".

Negrin napisał(a):Może dlatego, że to kreskówka? Co Ty na to?
Pewnie nie dlatego, że to kreskówka (raczej dziwne wytłumaczenie), a dlatego że sobie interpretują postacie z mitologii Batmana na swój sposób i przedstawiają je w swoim świecie, opierając się o jakoś ten filmowy.

Odpowiedz
Uczepiliście się tej idei pomostu pomiędzy filmami. Ja oczekuję przede wszystkim klimatu i interesujących opowieści, na które będzie można popatrzeć bez żenady. Oczekuję czegoś w rodzaju animowanego "Black and White"(kto czytał, ten wie o co chodzi) i jeżeli tak się stanie, to będzie to dla mnie zgrabne korespondowanie z filmami Nolana, wszakże żeby to uczynić historie wcale nie muszą się wiązać ściśle z filmami kinowymi.

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):Uczepiliście się tej idei pomostu pomiędzy filmami.
To ekhuekhumefistoekhuekhu. :)

Jak dla mnie pomysł jest bardzo fajny, "Black and White" oba cztery są bardzo fajne (choć druga część słabsza), a tutaj zapowiada się coś ciekawego o podobnym pomyśle. Żal ogromny mam tylko do producentów, że nie zaczepili Shinichiro Watanabe, żeby zrobił jeden segment. Pan od "Cowboya BeBopa" mógłby stworzyć z Batmanem naprawdę coś imponującego.

Oprócz tego warto zaznaczyć (zwłaszcza przy okazji tego 'pomostowania'), że w tych filmach głos Batmanowi podkłada Kevin Conroy, a nie Christian Bale. Dla mnie w pytkę. :)

Odpowiedz
Dlaczego tak reklamują? A chociażby dlatego, że BB i TDK(na razie tylko na podstawie zwiastunów) zyskały uznanie zarówno wśród fanów Mrocznego Rycerza jak i "zwykłych" widzów, więc ich nazwiska powinny teraz przyciągać uwagę do tego projektu :)

Odpowiedz
Crov napisał(a):To ekhuekhumefistoekhuekhu. :)

skarżypyta :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No nie. W tym roku będziemy mogli zobaczyć w kinach animowany film StarWars - Wojny Klonów. Osobiście oglądałem kreskówkę (tą odcinkową) i była całkiem fajna. Ale widać Lucas, chcę zarobić jeszcze więcej szmalcu, więc podrasował grafikę i puścił pełnometrażowy film do kina. Tutaj można obejrzeć zwiastun - uwaga, może zniknąć z sieci lada chwila więc spieszcie się!

Odpowiedz
Za projekty postaci ktos w Lucasarts powinien oberwac po lbie. Grafika jest tragiczna. :/

Odpowiedz
Taka konwencja sprawdzała się w kreskówce. Ale po dodaniu renderingu wygląda to faktycznie nie zbyt ciekawie.

Odpowiedz
Jabba z kanciastymi faldami albo Obi Wan z wlosami wygladajacymi jak helm to szczyt szczytow. Niechze ktos da ten projekt Pixarowi...

Odpowiedz
Za pozno. Lucas poklocil sie z Pixarem dawno temu i musial placic przez to wysokie odszkodowanie :lol: I zeby wyjsc na zero nakrecil Mroczne Widmo, a ze chwycilo to dopelnil to Atakiem Klonow, a ze nerdy nie byly zaspokojone to dorzucil Zemste Sithow :) Reszte dopiszcie sobie sami.

Odpowiedz
Ha ha niezłe bzdury Snappik :lol:

Dawno dawno temu, w odległej galaktyce, Lucas zamiast reżyserskiego wynagrodzenia zapewnił sobie udział we wszelkich zyskach. Resztę dopowiedz sobie sam.

Odpowiedz
Jak ktos uwierzyl w tą plotę to gratuluję :) Nie mniej tez widzialbym Pixar przy obrobce tej kinowej wersji Ataku Klonow. O ile sie nie myle to do renderingu zostala wykorzystana ekipa Lucasarts w Singapurze :)

Odpowiedz
:shock: Rany, co za syfna grafika! Dla mnie, jeśli animacja to albo taka staromodna jaka była właśnie w serialu Clone Wars, albo Pixar, nic innego nie wchodzi w gre. Tutaj dostaniemy film wyglądający jak gry komputerowe sprzed 5 lat. Niech Lucas nie liczy na moje pieniądze z biletu :evil:

Odpowiedz
http://pora.mroku.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=21920

Nowy (a może i nie, mniejsza o to) trailer Pory mroku. Wprost nie mogę się doczekać by to obejrzeć, zapowiada się najlepsza polska komedia od czasu Seksmisji :lol:

Odpowiedz
Pierwszy teaser do "The Spirit":

http://www.mtv.com/overdrive/?id=1585694&vid=225572

Chociaż jest to tylko teaser, to zapowiada się bardzo ciekawie, a do tego ta muzyka.
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Odpowiedz
Wieś raczej. "Spirit" wyglądający IDENTYCZNIE jak "Sin City"? Litości. Frankowi chyba braknie kasy, że łapie się tej samej techniki. Nie mówiąc już o tym, że taka forma wizualna średnio pasuje do "Spirita".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon