Trailery filmowe.
Benedict Cumberbatch jako Greville Wynne - brytyjski biznesmen, który pomógł CIA w poznaniu szczegółów radzieckiego programu nuklearnego podczas zimnej wojny. On i jego rosyjski współpracownik dostarczyli amerykańskiej stronie kluczowych informacji, które pozwoliły na pokojowe rozwiązanie kryzysu kubańskiego.

Trzy przeplatające się historie, które łączy legalny i nielegalny handel opoidami (m.in. morfina i heroina). W obsadzie Gary Oldman, Armie Hammer, Evangeline Lilly, Greg Kinnear, Michelle Rodriguez i Luke Evans.

Odpowiedz
Dziwne, że Armie'go nie zastąpili Christopherem Plummerem po tym, gdy jego gust kulinarny wyszedł na jaw :)))

Odpowiedz
Słowacki kandydat do Osacara. Oparta na autentycznych wydarzeniach historia dwóch więźniów, którzy w 1944 roku zdołali uciec z Auschwitz i przekazali szczegółowy raport o ludobójstwie, do jakiego dochodzi w obozie. Problem w tym, że nie chciano im wierzyć. W obsadzie m.in. John Hannah i... Wojciech Mecwaldowski.

Pełen zwiastun komedii o przyjaciółkach (Annie Mumolo i Kristen Wiig), które po raz pierwszy opuszczają swoje miasteczko na środkowym zachodzie, aby udać się na wakacje do Vista Del Mar na Florydzie. W obsadzie także Jamie Dornan i Damon Wayans Jr.

Odpowiedz
Polacy widze, ze nie wykorzystali swojej szansy, aby nakrecic film o Karskim, albo Pileckim i zostali uprzedzeni w temacie. Osobiscie moj stosunek wobec filmow holokaustowych (czesto laurek i nierzadko zwyklych propagandowek) jest jaki jest, a do tego nic lepszego w temacie niz Pianista juz chyba raczej nie powstanie. Natomiast skoro temat nadal zre i jest regularnie wykorzystywane socjo-politycznie to warto zadbac o dobry historyczny PR i nakrecic cos "naszego". Przy czym od razu mowie, ze zabrac sie za to powinni zachodni tworcy, bo juz widze taki film powstaly pod nadzorem PiS(F).
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Niż Pianista?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Tak. Juz abstrachujac od kwestii historycznych (oskarzenia Szpilmana o bycie czlonkiem policji zydowskiej i wspolprace z Gestapo - nie mam zdania) i zromantyzowania tej historii (co przeciez nieuniknione) to dla mnie ciagle najlepszy film w temacie. Od scenariusza, poprzez wyzbyta z bardziej mdlawych sentymentow rezyserie (Polanski > Spielberg), na aktorstwie Brody'ego konczac. No i te male, subtelne momenty:

od 22 sekundy. Klasa.

Jak dla mnie czolowka dramatow historycznych w ogole. Poza tym Polanski to chyba jedyny tworca opowiadajacy o Shoah, ktorzy nie bierze jencow i patrzy krytycznym okiem takze na samych Zydow, w gettach i poza nimi - patrz. komentarz starego Szpilmana podczas obiadu. Moim zdaniem nic lepszego, bardziej szczerego i osobistego w temacie Holokaustu juz nie powstanie, nie w obecnych realiach socjo-politycznych, gdzie Holokaust stal sie praktycznie semi-religijnym dogmatem.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nowa zapowiedź "My Salinger Year". Margaret Qualley (córka Andie MacDowell) w roli początkującej poetki, podejmującej pracę u jednej ze znanych nowojorskich agentek literackich (Sigourney Weaver). Do jej obowiązków należy m.in. czytanie korespondencji skierowanej do strzegącego swej prywatności popularnego pisarza - J.D. Salingera ("Buszujący w zbożu"). Listy od jego sympatyków tak ją wciągają, że zaczyna przekraczać swe uprawnienia i... odpisywać.

Odpowiedz
(27-01-2021, 18:56)Trailery Srailery napisał(a): Benedict Cumberbatch jako Greville Wynne - brytyjski biznesmen, który pomógł CIA w poznaniu szczegółów radzieckiego programu nuklearnego podczas zimnej wojny. On i jego rosyjski współpracownik dostarczyli amerykańskiej stronie kluczowych informacji, które pozwoliły na pokojowe rozwiązanie kryzysu kubańskiego
No ale o Kuklińskim nie zrobią. Kolejny przykład, że jak sami nie wyłożymy kasy to nikt nie wyłoży. A tak, zapomniałem... PiS woli kręcić 10 średnich seriali na lokalny rynek.

(28-01-2021, 14:51)Trailery Srailery napisał(a): Słowacki kandydat do Osacara. Oparta na autentycznych wydarzeniach historia dwóch więźniów, którzy w 1944 roku zdołali uciec z Auschwitz i przekazali szczegółowy raport o ludobójstwie, do jakiego dochodzi w obozie. Problem w tym, że nie chciano im wierzyć.
Czytaj (prawie) wyżej.
U nas do Oscarów nominują filmy o Polakach mordujących Żydów albo o ukraińskich masażyśtach.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(28-01-2021, 14:51)Trailery Srailery napisał(a): Oparta na autentycznych wydarzeniach historia dwóch więźniów, którzy w 1944 roku zdołali uciec z Auschwitz i przekazali szczegółowy raport o ludobójstwie, do jakiego dochodzi w obozie. Problem w tym, że nie chciano im wierzyć. 
Hollywood i tak wie swoje i według ich wizji historii już pod koniec lat 30. śmietanka Holly dyskutowała o obozach koncentracyjnych autorstwa Hitlera - Mank Fincherów, więc żadni więźniowie z Auschwitz nic nie musieli przekazywać.

Odpowiedz
Dramat prezentowany m.in. na festiwalach w Toronto i Nowe Horyzonty. Historia chłopaka, który trafia do jednego z najniebezpieczniejszych miejsc na świecie - więzienia "La Maca" w Abidżanie. By przeżyć, musi dostosować się do obowiązujących zasad. Między innymi podzielić się ze współwięźniami opowieścią...

Odpowiedz

W trakcie Super Bowl pierwszy zwiastun "Old" :)

Odpowiedz
Kolejny zwiastun kontynuacji "Księcia w Nowym Jorku". Premiera 5 marca.

Odpowiedz
Ta puszysta kobieta z żeńskich "Ghostbusters" jest okropnie wręcz namolna w swojej grze, nawet jeśli film okaże się dobry, to już wiem jak mi się będzie oglądało sceny z nią, ale wnosząc po tym zwiastunie to szykuje się wyjątkowo nieśmieszny sequel.

Odpowiedz
Bruce Willis dalej rozmienia się na drobne. Tutaj znów tłucze Obcych...

Odpowiedz
To wygląda jak fanfilm (nawet plakat to zżyna z Die Hard 4), do którego Willis trafił zupełnym przypadkiem przechodząc obok planu w drodze do Żabki.

Jaki dramat :/ Bruce, weź się ogarnij. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Bruce obecnie jest na takim etapie kariery, że za kilka dolców pojeździłby nago na desce po mieście lub uciekałby w damskich ciuszkach przed hordą transwestytów... a chwila! Już to przecież zrobił w tej durnej komedii, gdzie mu psa uprowadzono.

Odpowiedz
Czy on ma jakieś długi? Bo nie rozumiem.

Odpowiedz
(03-02-2021, 23:44)Kryst_007 napisał(a): Bruce obecnie jest na takim etapie kariery, że za kilka dolców pojeździłby nago na desce po mieście lub uciekałby w damskich ciuszkach przed hordą transwestytów... a chwila! Już to przecież zrobił w tej durnej komedii, gdzie mu psa uprowadzono.

To był jedyny film z Willisem jaki obejrzałem po Die Hard 5, po którym się na aktora obraziłem i nie oglądam z nim nic nowego (poza wyjątkami jak ostatni film Shyamalana, ale bardziej dla reżysera i innych aktorów). Nawet nie pamiętam czemu obejrzałem tą komedię (wystąpił w niej też Momoa i Goodman, ale aż tak tych aktorów nie lubię), a do dzisiaj mam traumę. Zapomniałeś napisać że w scenie w której jest nago, chowa broń przed gliniarzami w czterech literach i jak policjant odjeżdża to wyciąga broń z tyłka, co jest dość dokładnie pokazane. No i słychać taki specyficzny odgłos, jak wyciąga broń z tyłka.

A nie, jeszcze widziałem nowe Życzenie śmierci.

Pewnie dlatego gra w słabych filmach, bo w Hollywood się rozniosło już dawno jakim jest bucem i jak ma wywalone na filmy. Tajemnicą nie jest co o nim mówił Kevin Smith ani to, że jego kumpel, Stallone, wywalił go z Niezniszczalnych.  Gość w ostatnich filmach wygląda nie tyle na znudzonego, co na aktora, któremu się wydaje, że jest taką gwiazdą wielką, że nawet nie musi się starać grać. Po prostu zaszczytem dla wszystkich biorących udział w filmie, jak i dla widzów, jest już samo to, że BRUCE WILLIS pojawił się na planie.

Chyba za dużo naszego Sobieskiego wypił :)

Odpowiedz
O tym gnacie ukrytym w dupie to nawet nie miałem najmniejszej ochoty już wspominać. Prawdziwa trauma dla widza. Swoją drogą ładna ironia wyszła - ojciec Bruce'a w "Pulp Fiction" ukrył w dupie zegarek, a sam Bruce 20 lat później ukrył w dupie broń :P

Warto jeszcze wspomnieć o zaliczonym kilka lat temu kopie w dupę z planu filmu Woody'ego Allena. Też nieźle wpisuje się w obecny PR.

Odpowiedz
Za to występ w "Glass" bardzo dobry.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon