Trailery filmowe.
Dziwie sie, że tyle postów, a jeszcze nikt nie odniósł się do rasy sprawców w zwiastunie.

Odpowiedz
No to jakaś grubsza intryga, więc muszą być biali. To trochę tak, jakbyś narzekał, że w sezonie 5 "Breaking Bad" na pociąg napadli biali, a przecież wiadomo, że napadają Indianie ;)

Odpowiedz
Za to grubas w tym filmie zaprzecza stereotypom :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wygląda to dobrze. Obstawiam, że premiera w Cannes (o ile się odbędzie :P).

Odpowiedz
To wielkie logo w górnym prawym rogu zaiste wskazuje na Cannes.

Odpowiedz
Sam zwiastun jakoś mnie nie rozwalił, bo oczekiwania mam bardzo duże po Holy Motors. No, ale czekam. 

Odpowiedz
Myśle, że to ten rodzaj filmu (i twórcy) który trudno sprzedać trailerem.

Odpowiedz
Dramat prezentowany m.in. na festiwalu Sundance. Pochodzący z Kolumbii bracia próbują dostosować się do życia na amerykańskim przedmieściu.

Ekranizacja opartej na autentycznych wydarzeniach książki Jima Denta, przybliżającej historię drużyny futbolu amerykańskiego z Fort Worth w Teksasie złożonej z mieszkańców tamtejszego sierocińca. W czasach Wielkiego Kryzysu stali się inspiracją dla wielu Amerykanów. Twórcą ich nieoczekiwanego sukcesu był jeden z nauczycieli i trenerów (Luke Wilson), zmuszony - wobec wątłej budowy fizycznej swoich podopiecznych - wymyślać innowacyjne dla gry plany taktyczne. W obsadzie także Robert Duvall i Martin Sheen.

Kelsey Grammer w roli ekscentrycznej i zapomnianej już gwiazdy rocka, której chce pozbyć się współpracująca z nią wytwórnia. Do tego niewdzięcznego zadania wyznaczony zostaje młody i niedoceniany producent (Jackson White).

Odpowiedz
Pełen zwiastun nowego filmu Alexandre Aja. Melanie Laurent w roli kobiety, która budzi się w komorze kriogenicznej. Tlenu mało. Premiera 12 maja.

Odpowiedz
Billy Crystal (także reżyser, współautor scenariusza i producent) w roli przechodzącego kryzys komediowego scenarzysty, dla którego nowym impulsem staje się przyjaźń się z uliczną piosenkarką (Tiffany Haddish).

Odpowiedz
Hmm czyżby zaczynała się era "black savior"?

Odpowiedz
Lepsze takie komediowe black savior niż nadęte płaczliwe white savior ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
A jednak to white savior bliżej rzeczywistości :)

Odpowiedz
Nie po to filmy oglądam, żeby było 1:1 jak w życiu :P
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Wciąż uważam, że to jeden z najbardziej zbędnych filmów roku. Tym bardziej, że gołym okiem wygląda to mniej imponująco od filmu sprzed 60 lat. Spielberg, Ty idź już lepiej na tą emeryturę. Swoje dla kina już zrobiłeś.

Odpowiedz
Wersja z lat 60 to jeden z tych klasyków, który w ogóle nie zrobił na mnie żadnego wrażenia. Remake brzmi równie "ekscytująco", ale to taki wręcz fanowski projekt Spielberga, więc może tym razem zdoła wykrzesać trochę reżyserskiej iskry.

Odpowiedz
właśnie miałem wrzucać WSS Spielberga - ten, tego... jak dziadek ostatnio robi filmy w najlepszym wypadku "przyzwoite", tak remake jakiś mi się widzi jako coś "bardzo dobrego". Czekam, bo to fajny temat. Jedynie dziwi mnie, że adaptacja Shakespear'a w tamtych latach działa się w czasach ówczesnych, a my teraz dostaniemy okres historyczny sprzed 60 lat...
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Ja ten zwiastun opiszę tak - Wygląda to jak ten sam film, co z 1961, tyle że nakręcony przy użyciu nowocześniejszej technologii.

Odpowiedz
Sean Stone (syn Olivera) w roli chłopaka, który zostaje niesłusznie skazany za zabicie swojej arabskiej dziewczyny i osadzony w więzieniu. Za kratkami bierze go pod opiekę szef gangu muzułmańskich fundamentalistów (wyglądający coraz gorzej Mickey Rourke). Na drugim planie tradycyjnie skorumpowany Eric Roberts.

Jeszcze jeden zwiastun nowej wersji musicalu "In the Heights".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon