Trailery filmowe.
Coś nie dla Mentala ;)

Odpowiedz
(11-05-2021, 21:57)Trailery Srailery napisał(a):
(11-05-2021, 18:21)Kryst_007 napisał(a): No sorry. Tym razem tempo Twojej firmy zawiodło.
Starzeję się :) Już usunąłem. Może z tym się uda...
Maggie Q w roli zabójcy na zlecenie, szukającego zemsty za zabicie swojego mentora (Samuel L. Jackson). Grają także Michael Keaton i Robert Patrick.
O kurcze, myslalem, ze to jakiś Straight-to-Netflix film, a tu sie okazuje, ze to film Martina Campbella i wygląda naprawdę spoko.

Odpowiedz
Wygląda dokładnie jak miks Bondowych klimatów z Johnem Wickiem ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Pełen zwiastun kontynuacji "Bodyguarda Zawodowca". W obsadzie ponownie Samuel L Jackson, Ryan Reynolds i Salma Hayek oraz Antonio Banderas i Morgan Freeman.

Nowy film Celine Sciammy - reżyserki "Portretu kobiety w ogniu". Ośmioletnia dziewczynka przyjeżdża z rodzicami do domu zmarłej babci. Podczas pobytu jej matka nagle wyjeżdża, a bohaterka spotyka w okolicznym lesie swoją rówieśniczkę...

Odpowiedz
Dokumentalny film Edgara Wrighta (m.in. "Baby Driver"), którego bohaterami są bracia Ron i Russell Mael'owie - twórcy zespołu The Sparks.

Odpowiedz
Wygląda to na jakiś dokument z pomysłem. Obejrzę z ciekawości ze względu na Wrighta.

Odpowiedz
Kolejny młodzieżowy film tego samego typa, co stał za "The Perks of Being a Wallflower". U mnie wzruszenie ramion.

Odpowiedz
Adams chyba zatrudniła tego samego agenta co Fassbender. Albo uznała, że po tylu oscarowych niepowodzeniach wezmie wszystko, co sie nawinie, bo w ambitnych filmach i tak nie ma sensu grać.

Odpowiedz
Stawiam, że to drugie. Jeszcze przed końcem minionej dekady jej nazwisko w obsadzie potrafiło być znakiem, że film będzie albo świetny, albo co najmniej oglądalny (oczywiście nie licząc DCU). Lipne recenzje tego filmidła Howarda oraz zahaczająca o jakąś klątwę sytuacja z preprodukcją "The Woman in the Window" chyba tylko napędziły jej zrezygnowanie :P

Odpowiedz

Ten film co miał przynieść Hudson drugiego Oscara, ale pandemia jak widać popsuła wszystko, skoro premiera w sierpniu ;)

Odpowiedz
Ja mam nadzieję, że kiedyś skończą się te oczywiste czarnoskóre ważne postaci z historii muzyki, sportu i walki o równouprawnienie o których można nakręcić banalną biografię i dostać Oscara za główną rolę. Niech ktoś już zrobi filmy o Jordanie, Hamiltonie, nie wiem, Jay-Z i Beyonce i może wystarczy, co? Floyda też odhaczcie i miejmy to z głowy ;) Mam tylko nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł, że skoro minęło już trochę lat to jedziemy z "remakiem" i znowu bierzemy na tapet Raya Charlesa, Martina Luther Kinga, Malcomla X itd.
Oczywiście biali nie są lepsi w tym temacie, Oscar dla Redmayne'a to taka sama żenada. Ogólnie powinien być jakiś roczny limit biograficznych filmów :p

Odpowiedz
No, ale film o Floydzie Mayweatcherze bym obejrzał.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Dopóki temat "wielka czarnoskóra postać zmagajaca się z realiami rasizmu" będzie się dobrze sprzedawał w Akademii, to będą wciskali nam tego typu biografie do pożygu. Choć przyznam, że dziwię się że nie powstał dotąd żaden Oscar-bait o takim Louisie Armstrongu. Obejrzałbym gdyby to kręcił Chazelle, no ale że jest białasem to mógłby to zrobić w takim razie Jenkins.

Ja ogólnie nie lubię, gdy Oscara za rolę wygrywa się za zagranie znanej postaci w filmie nakręconym pod ową statuetkę dla głównego aktora (z ostatnich zwycięzców to najlepiej w tą definicję wpisuje sie jak dla mnie Zellwegger i "Judy"). Zawsze odbiór Oscara wtedy ogląda mi się niczym końcowy przystanek zaplanowany już na etapie pisania scenariusza.

Odpowiedz
Żeby to miało sens, to musiałby to zrobić Scorsese, najlepiej z głośnym sprzeciwem samego Mayweathera po prezczytaniu scenariusza :P

Odpowiedz
Cytat:Choć przyznam, że dziwię się że nie powstał dotąd żaden Oscar-bait o takim Louisie Armstrongu.
Problemem może być to, że Louis sam siebie uznawał ponoć za lepszego od czarnych i odcinał się od swojego towarzystwa. ;)

Odpowiedz

Odpowiedz
Pierwsza zapowiedź nowego filmu Stevena Soderbergha z akcją w Detroit lat 50. Grupa drobnych kryminalistów zostaje zatrudniona do pozornie prostego skoku. Z czasem zaczynają rozumieć, że zostali wykorzystani w zupełnie innym celu. W obsadzie Don Cheadle, Benicio Del Toro, David Harbour, Amy Seimetz, Jon Hamm, Ray Liotta, Kieran Culkin i Brendan Fraser.

Odpowiedz
Obsada - jak zwykle u Soderbergha - znakomita, ale trailer letni.

Odpowiedz
Soderbergh umie w Heisty, to jedyny gatunek który wychodzi mu na lekko. Liczę, że tym razem też dostarczy

Odpowiedz

Dziwna kreska, ale coś w niej ciekawszego niż poprzednich, czy tylko tak mi się wydaje?

Ogólnie zapowiedź partu 2 dużo lepsza niż 1.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon