Trailery filmowe.
Ciekawe ile utopiono kasy w tego pewnego flopa? Chyba że te CGI filmy są już tanie jak dziecięce kolorowanki.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(02-09-2021, 15:37)Pelivaron napisał(a): Nowy Roland Emmerich.

Chciałbym by plot twistem okazało się, że spadający Księżyc to tak naprawdę sprawka Dextera, który po prostu chciał spędzić kolejny dobry dzień dla naukowca ;)

Odpowiedz
Nowy film Kennetha Branagha. Podobno prawie autobiograficzny - z akcją osadzoną w końcówce lat 60, gdy Irlandią Północną zaczęły wstrząsać konflikty polityczno-religijne. Świadkiem wydarzeń jest ośmioletni chłopak (debiutant Jude Hill). Jego rodziców grają Jamie Dornan i Caitriona Balfe, a dziadków Judi Dench i Ciaran Hinds.

Odpowiedz
Widzę, że Branagh po latach mało wyróżniającej się rzemieślniczej roboty kręci swoją "Romę". Dobrze to wygląda, bankowo będzie sporo nostalgii, choć dobór muzyki do trailera wydaje mi się być kompletnie od czapy.

Fajnie widzieć Ciarana Hindsa w jakiejś istotniejszej roli. Może w końcu zagra tu życiówkę i Akademia zwróci na niego uwagę.

Odpowiedz

Mam wrażenie, że coś takiego już gdzieś, kiedyś widziałem... stary farmer, który jednak wcale nie jest farmerem tylko twardym sukinsynem... HMMM.

Odpowiedz
Pełen zwiastun amerykańskiej wersji duńskiego filmu "Winni". Jake Gyllenhaal w roli dyspozytora linii 911, który odbiera telefon od porwanej kobiety i rozpoczyna walkę z czasem, by ją odnaleźć. Reżyserem jest Antoine Fuqua. Premiera 1 października.

Odpowiedz
Nowy film Mike'a Millsa ("Kobiety i XX wiek", "Debiutanci"). Joaquin Phoenix w roli dziennikarza radiowego, który pod nieobecność siostry bierze pod opiekę swojego 8-letniego siostrzeńca. Postanawia zabrać chłopca w podróż z Los Angeles przez Nowy Jork do Nowego Orleanu.

Vicky Krieps i Tim Roth w roli małżeństwa filmowców szukającego inspiracji do pracy na Faro - wyspie, na której mieszkał i pracował słynny szwedzki reżyser Ingmar Bergman.

Odpowiedz
(08-09-2021, 15:15)Kryst_007 napisał(a): Mike Mills (gość od "Debiutantów") nakręcił nowy film.

Świetnie to wygląda. Zarówno "Beginers", jak i "20th Century Women" trzymały poziom. Jestem spokojny o ten projekt.

Odpowiedz
Trailer "Don't Look Up" w lepszej jakości.

Odpowiedz
Koledzy z jednego międzynarodowego forum czytali scenariusz tego (ja akurat nie byłem zainteresowany w przeciwieństwie do Babylonu). Podobno straszna łopata przy którym to Vice wydaje się być subtelne i poza DiCaprio nikt z całej tej aktorskiej śmietanki nie dostaje interesującego materiału do zagrania.

W sumie i tak obejrzę. Jestem najbardziej ciekaw ile Netflix przebalowało hajsu dla tej obsady.

Odpowiedz
Podawano, że DiCaprio dostał 30 mln$, obstawiam, że cała reszta obsady w sumie tyle samo: Lawrence, Chalamet, Hill, Streep, Blanchette, Rylance po parę milionów pewnie dostaną.

Odpowiedz
Jeszcze apropo "Nie patrz w górę" - w wybranych kinach od 10 grudnia :)

Odpowiedz

Odpowiedz
Nowa zapowiedź "Rona Usterki". Polska premiera 22 października.

Odpowiedz
Mark Rylance gra w golfa i robi to do dupy.

Odpowiedz
Adaptacja uhonorowanej nagrodą Tony sztuki Stephena Karama (jest także reżyserem filmu). Historia wielopokoleniowej rodziny, która spotyka się w dniu Święta Dziękczynienia w mieszkaniu na Manhattanie. Grają Richard Jenkins, Jayne Houdyshell, Amy Schumer, Beanie Feldstein, Steven Yeun i June Squibb.

Odpowiedz
Łoooo Jezu...

Odpowiedz
Tom Hanks + robot + czworonóg

Odpowiedz
Nowy film Joela Coena (tym razem bez brata). Czarno-biała historia inspirowana słynną sztuką Szekspira. Denzel Washington zagra Makbeta, w jego żonę wcieli się Frances McDormand. W obsadzie także Corey Hawkins i Brendan Gleeson.

Odpowiedz
No spoko. Za wiele nie pokazali na razie. Ale tylko mnie już trochę męczy moda na czarno-białe zdjęcia? Lighthouse i do pewnego stopnia może jeszcze Roma to przykłady, że było to uzasadnione i wyszło fajnie, ale poza tym nie rozumiem tego fetyszu. 

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon