Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Jakoś nie umiem się jarać tymi filmami. Widziałem Avatara w kinie w 3D, w domu w 3D, widziałem a blu rozszerzona wersję i kurde, no nie czuje tego kompletnie, te zdjęcia wyglądają po prostu, od tak, jakby modele z pierwszego Avatara wrzucone w kompie na inne tło.

Odpowiedz
Nie wiem jak to fabularnie będzie, ale jaram się zdecydowanie ideą blockbustera który będzie skupiony na wysokiej jakości efektach i akcji i z fabułą traktowaną poważnie, to rzadkość w czasach marvela, na zdjęcia nie porażają, ale już w ruchu te wszystkie cyfrowo wygenerowane elementy będą robić wrażenie.

No i brak mi takiego rasowego sci fi i tego kontrastu pomiędzy technologią, a naturą, więc coś tam dla siebie znajduje, wielkim fanem nie jestem, ale przegapić tego też nie przegapię.

PS. ale na chui Jake'owi dredy... Z irokezem było mu lepiej.

Odpowiedz
Te grafiki, prawda, nie robią wrażenia. Ale pierwszy Avatar moim zdaniem na zdjęciach też nie robił, a już w ruchu... Uuu, od lat nie robią tak dopracowanych technicznie filmów. Za wyjątkiem tam może 2-3 produkcji (m.in. Grawitacja).

Avatar 2 ma w tym względzie tak nisko ustawioną poprzeczkę, że wystarczy tutaj utrzymać poziom jedynki :)

Nie wiem czy się do jakiegoś lepszego kina na to nie wybiorę.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ta fotka w wodzie z jakąś wielką rybą daje taki mocny vibe Subnautiki. Gierka była fenomenalna, jeśli film dostarczy na tym polu, będę zachwycony.

Odpowiedz
(30-04-2022, 13:31)RagnarMartens napisał(a): [Obrazek: FRlEtKjVcAEDWNt?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FRlEtKkVcAAv_tE?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FRlEtKkVUAAw2hD?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FRlEtKkUUAEvpR0?format=jpg&name=large]

To będzie przełom, nowy rozdział kina, początek a zarazem koniec. Nic już nie będzie takie samo.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Taki przełom, że gdyby ktoś powiedział, że to fotki z jedynki to bym uwierzył :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Bez kitu :)

Odpowiedz
(30-04-2022, 13:46)marsgrey21 napisał(a): No i brak mi takiego rasowego sci fi

Przecież "Avatar" to bajka, a nie żadne rasowe sci fi.

Odpowiedz
W ruchu będzie to wyglądać wspaniałe. Jestem tego pewien, mimo że statyczne fotki wyglądają jak Avatar odpalony z modem na RTX.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(30-04-2022, 17:37)al_jarid napisał(a):
(30-04-2022, 13:46)marsgrey21 napisał(a): No i brak mi takiego rasowego sci fi

Przecież "Avatar" to bajka, a nie żadne rasowe sci fi.

[Obrazek: thats-racist.gif]

Odpowiedz
(30-04-2022, 13:46)marsgrey21 napisał(a): ... skupiony na wysokiej jakości efektach i akcji i z fabułą traktowaną poważnie

No, fabuła "A1" to był majstersztyk.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(30-04-2022, 13:46)marsgrey21 napisał(a): PS. ale na chui Jake'owi dredy... Z irokezem było mu lepiej.

Tylko tego nie nagłaśniaj, bo zaraz padną oskarżenia o "przywłaszczenie kulturowe" i Disney nakaże Cameronowi to zmienić. W rezultacie będą musieli ponownie renderować wszystkie ujęcia z Jake'iem (czyli pewnie jakieś 90% filmu) i premiera znowu się opóźni. :)

Odpowiedz
(30-04-2022, 14:14)zombie001 napisał(a): Avatar 2 ma w tym względzie tak nisko ustawioną poprzeczkę, że wystarczy tutaj utrzymać poziom jedynki :)
Też tak mam: marveloza i reszta towarzystwa tak zaniżyły poziom, że nawet jakby Cameron wpuścił do kin same usunięte sceny z jedynki, to byłbym zadowolony.
Fotki jak fotki: one właściwie nie mają prawa urwać dupci, czekam na teaser w co najmniej 1080p.

Odpowiedz
Fajerwerków czy przełomu na skalę A1 się nie spodziewam, ale Cameroon potrafi robić kontynuację i rozbudowywać swoje światy czy bohaterów, nawet cudzych jak w przypadku Aliens. Mnie ciekawi teraz najbardziej, jak scenariusz się sklei. Bo Avatar miał fabułę - można powiedzieć - dość sztampową, ale scenariusz błyszczał i wyciągnął z tej prostej historyjki naprawdę wiele.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
To co mnie pociesza, to że coś tam bąkają o odwiedzaniu innych światów. Nie wiem jak to ma wylądać, ale pamiętam, że mocno mnie bolało, że Cameron zafiksował się na Pandorze, co ogranicza go do bujnego świata dobrej przyrody, gdzie wkraczają źli przemysłowi ludzie. Jak na SF z lataniem po kosmosie to ograniczony repertuar.

Odpowiedz
A ja bym się nie nastawiał. To mogą być równie dobrze "inne światy" Pandory.

Jeżeli liźniemy czegoś więcej, to może poprzez wątek ludzi, ale w przypadku Na'vi, to jakoś tego nie czuję. A to raczej rodzina Sully'ego będzie w centrum uwagi.

Przypominam też tytuły sequeli z przecieków:
2 “Avatar: The Way of Water,” 
3 “Avatar: The Seed Bearer,” 
4 “Avatar: The Tulkun Rider,” 
5 “Avatar: The Quest for Eywa.” 

które jak dla mnie aż krzyczą: PANDORA FOREVER!!!!

Cameron potwierdził ich prawdziwość, ale jednocześnie zaznaczył, że nie są na 100% zaklepane (no.. za wyjątkiem 2 )

Odpowiedz
Ja chyba do końca życia będę rozpaczał, że nie będzie żadnego prequela: wjazd z buta ludzkiej armii do dziewiczej Pandory to coś, co niezwykle chciałbym zobaczyć. Zakończyć trójkę jakimś cliffhangerem, czwórka na prequel i wielkie zakończenie w piątce.

Tak mi jeszcze przyszło do głowy: skoro wygląda na to, że każdy sequel będzie miał podtytuł, no bo przecież nie zrobią nagle Avatar 3, to wtedy jedynka zostaje bez podtytuł, jak... Star Wars :) więc pytanie czy Cameron nie nada tam podtytułu po premierze sequeli? W sumie nie wiem w którym momencie Star Wars stał się Star Wars: A New Hope.

Odpowiedz
Akurat w 4 to będzie sześcioletni przeskok czasowy. :)

Odpowiedz
Pewnie fejk ale wklejam. A nie. Są ujęcia z tych zdjęć.

;

Odpowiedz
dupy nie urywa

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon