Stały bywalec
Liczba postów: 12,507
Liczba wątków: 29
Przed koronką na pewno tak myśleli, ale chyba sami wiedzą że te remake'i powoli wychodzą bokiem i lepiej wrzucić na streaming te z mniejszym potencjałem finansowym.
(31-05-2022, 16:27)Żółte Krzesło napisał(a): Jak myślicie, czy Disney pozwoli na to aby dzieci na Wyspie Radości paliły cygara?
Stawiam, że nie. Choć w filmie było od razu zaznaczone, że to ma złe konsekwencje (i nie mam na myśli zmiany w oślopodobnego mutanta) i sam Roger Ebert mówił, że po tym filmie jako dziecko nie myślał o paleniu, więc może :)...
A sam zwiastun? O, Boże! Nie spodziewałem się, że akurat przy Pinokiu zdecydowali się niewolniczo być wierni. Oczywiście mam na myśli nazbyt realistyczne projekty Świerszcza oraz Lisa i Kota (i animacja też nienajlepszej jakości). Pomijam to, że projekty graficzne sprawdzające się w animacji rysunkowej niekoniecznie przekładają na inny język. Ale odbiera to wyjątkowość Pinokiowi. Obecność antropomorficznego lisa i kota w animacji (w dodatku bardzo wiekowej) przechodziła, bo była ta bajkowa umowność i narracja, a w realistycznym filmie aktorskim kręconym w innej dynamice (mniej ramotkowej) to takie osobniki powinny się znaleźć w cyrku objazdowym i wzbudzać sensację. Dotychczasowe filmy aktorskie o drewnianym pajacyku miały tego świadomość i lis z kotem zwykle byli ludźmi. I czemu wróżka taka brzydka i pozbawiona uroku?
W ogóle to nie wygląda jak Zemeckis (co było już widoczne w Wiedźmach). I dołączam się do apelu Krysta o jego zejście z sceny (znaczy Zemeckisa, Kryst ma przed sobą przyszłość :)).
I reklamować się aktorskimi Piękną i Bestią i Królem Lwem :P?
Chyba lepiej będzie znowu obejrzeć oryginał, mimo jego ramotkowatości.
31-05-2022, 22:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2022, 00:27 przez OGPUEE.)
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
(31-05-2022, 22:06)OGPUEE napisał(a): (znaczy Zemeckisa, Kryst ma przed sobą przyszłość :)).
Zapamiętam to sobie. Jesteś jedną z pierwszych, jeśli nie pierwszą, która to mówi ;)
31-05-2022, 22:33
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,057
Liczba wątków: 4
Pinokio nie wyglada zle, tam gdzie jest kopia 1:1 oryginalu, bo to w zasadzie wiuzalny samograj, gdzie wersja z 1940 to jeden z najlepiej wygladajacych filmow animowanych w historii. Wszystkie zmiany oczywiscie na minus (swierszcz, wrozka), ale 1.5 miliarda w BO wejdzie. I tyle. Co tam nastepne w kolejce do remaku? Chcialem powiedziec Dumbo, ale wlasnie do mnie dotarlo, ze Dumbo juz jest. LOL.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
31-05-2022, 23:49
Stały bywalec
Liczba postów: 2,992
Liczba wątków: 0
(31-05-2022, 22:06)OGPUEE napisał(a): Obecność antropomorficznego lisa i kota w animacji (w dodatku bardzo wiekowej) przechodziła, bo była ta bajkowa umowność i narracja, a w realistycznym filmie aktorskim kręconym w innej dynamice (mniej ramotkowej) to takie osobniki powinny się znaleźć w cyrku objazdowym i wzbudzać sensację. Dotychczasowe filmy aktorskie o drewnianym pajacyku miały tego świadomość i lis z kotem zwykle byli ludźmi.
Obecność antropomorficznego kota u Disneya jest o tyle jeszcze bardziej dziwaczna, że Gepetto ma zwykłego kota (którego, jak widzę, też przenieśli do tego aktorskiego rimejku).
01-06-2022, 00:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2022, 00:18 przez al_jarid.)
Stały bywalec
(31-05-2022, 23:49)Bucho napisał(a): Co tam nastepne w kolejce do remaku? Chcialem powiedziec Dumbo, ale wlasnie do mnie dotarlo, ze Dumbo juz jest. LOL.
Śnieżka właśnie się kręci, w planach jest Robin Hood (tak, ten z zwierzętami), Miecz w kamieniu (tu akurat remake by się przydał), Dzwonnik z Notre Dame, Pocahontas chyba też, Lilo i Stitch. I na pewno coś przeoczyłem.
Cytat:ale 1.5 miliarda w BO wejdzie
Ten jest od razu na Disney+.
01-06-2022, 00:42
Agent Mossadu
Powaznie?! Pinokio nie wjezdza do kin?! Z jednej strony dziwna decyzja, ale z drugiej to jednak moze sluszna, bo co pare lat jakas nowa wersja trafia do kin. Co dopiero bylo to:
A w grudniu ma byc to:
Takze moze koszerne liczydla przepowiedzialy finansowa przyszlosc i sie nie oplaca wystawiac tego na duze ekrany.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
01-06-2022, 00:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2022, 00:50 przez Bucho.)
Stały bywalec
Na wiki pisze, że miało być do kin, ale po porażce finansowej Dumbo* zmienili plany (a i streaming wchodził coraz śmielej, nie mówiąc o pandemii).
* Co moim zdaniem było spowodowane tym, że Dumbo był zbyt odmienny od oryginału (co w tym wypadku było konieczne), co pewnie tumany ogłupione nostalgią skrzeczały "że nie jest jak w bajce". A nie oszukujmy się - Pinokio z racji wieku też musiał zostać zmodyfikowany (i nie mam na myśli wciskania diversity czy stronk woman) i niektórzy będą kręcić nosem (w komentarzach niektórzy się rozpływają się, że zachowali "When You Wish Upon a Star").
Ja jedynie chciałbym, by remake uwzględnił to:
:)
01-06-2022, 01:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2022, 01:35 przez OGPUEE.)
Movie Lover
Dla aktorów się obejrzy, ale poza tym - meh.
01-06-2022, 16:17
Stały bywalec
Liczba postów: 18,510
Liczba wątków: 148
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
02-06-2022, 07:55
Movie Lover
LOL. Disneyowska księżniczka napierdalająca co popadnie i to w rytmie Joan Jett? Może i to się nie uda, ale mają moją ciekawość.
02-06-2022, 17:24
Miami Vice
Liczba postów: 8,053
Liczba wątków: 43
The Raid dla młodych feministek.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
02-06-2022, 21:42
Stały bywalec
Jak usłyszałem piosenkę od razu przypomniała mi się ta scena ze Shreka jak rycerze Farquaada dostają w dupę na ringu :).
02-06-2022, 21:49
Movie Lover
Hehe. U mnie to samo + jeszcze scena jak Fiona kopie dupska Robin Hoodowi i jego kompanom ;) A samą piosenkę kocham najszczerszą miłością <3
02-06-2022, 21:53
NUMA Director
Liczba postów: 2,092
Liczba wątków: 2
Wygląda to... interesująco. Zapewne będzie średniak, no ale przynajmniej pomysł wyjściowy ma w sobie potencjał na czysty, abstrakcyjny fun.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
02-06-2022, 21:57
Stały bywalec
Oo, ciekawe. W obsadzie nie tylko Gina Carano, ale też legenda UFC - Cowboy Cerrone :)
03-06-2022, 11:41
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,200
Liczba wątków: 71
Z tego co widzę jest jeszcze Matthias Hues i zawsze zajebisty Nick Searcy, tym razem w roli złola.
Warto się zainteresować :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-06-2022, 12:12
Agent Mossadu
Fajne:
Wszyscy geje to Komunisci :)
06-06-2022, 07:36
Stały bywalec
Liczba postów: 1,637
Liczba wątków: 0
Nowy zwiastun "Bullet Train".
07-06-2022, 16:07
Stały bywalec
Nowy film od Roara Uthauga.
08-06-2022, 06:52
Stały bywalec
Liczba postów: 13,329
Liczba wątków: 77
Mieszkający w Donbasie nauczyciel staje się świadkiem mordu swojej ciężarnej żony z rąk ruskiej milicji. Zaciąga się do ukraińskiej armii i trafia do oddziału przyszłych snajperów. Przechodząc szkolenie planuje jednocześnie krwawą zemstę na oprawcach.
Brzmi jak instant klasyk, a tu jeszcze podłoże polityczne wjeżdża na pełnej :) Wyprodukowany w 2021 roku, niebawem trafi do amerykańskiej dystrybucji. Trochę żalowo że u nas takich rzeczy nie idzie nakręcić.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
08-06-2022, 21:27
|