Trailery filmowe.
Powtórzę się - Powell gra tu dziadka Hangmana z TG:M ;) Ten sam vibe, te same geny jak nic.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Prequel Top Guna? :)

Odpowiedz
Nowy film Östlunda, który otrzymał Złotą Palmę w tym roku.

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
ok, to z 45 sekundami im się udało :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja obstawiam, że będzie to powtórka z "Ready or Not", czyli intrygujący koncept, ostatecznie wchłonięty przez reżyserską pustkę. Kiedy w projekt zaangażowani byli Alexander Payne i Emma Stone to brzmiało to ciekawiej.

Odpowiedz
Zajawka nowego filmu Guadagnino (jednego z nielicznych, które doczekały się zdjęć :P)

Odpowiedz
Ready or Not było słabe pod względem reżyserskim? Dzisiaj akurat robiłem powtórkę, dla mnie ten film jest świetny, dowcip jest po prostu w punkt, wielka szkoda, że przy nowym Krzyku im kompletnie nie wyszło.

PS. Jak widzę sialameta to mi się chce żygać, #jakjagokurwanienawidzę :(

Odpowiedz
"Ready or Not" to dla mnie wręcz perfekcyjny przykład, kiedy posiada się klawy pomysł, ale nie posiada się umiejętności by przerobić go w równie klawy film. Ten duecik miał głównie fajne filtry, reszta formy nierówna - raz wygląda jakoś, innym razem zalatuje typowym straight-to-VOD.

Odpowiedz
Moim zdaniem ten film wizualnie to był piękny, świetnie stontrastowane kolory, idealni użyty shaky cam (ucz się Deborah, matko Obi Wana), większość humoru to gra montażem i ujęciami.

Uwielbiam ten film, a główna bohaterka to przykład tego jak pisać żeńskie bohaterki w akcji, nie przepisywać męskich cech siły na nie, tylko pokazać je jako twarde sztuki które pomimo ran idą naprzód.

[Obrazek: d2bcfa979cfb9f9af9a943cc02a8b45ee88ffd14.gif]

Odpowiedz
(11-08-2022, 00:26)marsgrey21 napisał(a): Ready or Not było słabe pod względem reżyserskim? Dzisiaj akurat robiłem powtórkę, dla mnie ten film jest świetny, dowcip jest po prostu w punkt, wielka szkoda, że przy nowym Krzyku im kompletnie nie wyszło.

Zróbmy dobry horror. Kurde, a jak się nie uda? To obróćmy go w żart. Wtedy mamy usprawiedliwienie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(11-08-2022, 02:09)shamar napisał(a):
(11-08-2022, 00:26)marsgrey21 napisał(a): Ready or Not było słabe pod względem reżyserskim? Dzisiaj akurat robiłem powtórkę, dla mnie ten film jest świetny, dowcip jest po prostu w punkt, wielka szkoda, że przy nowym Krzyku im kompletnie nie wyszło.

Zróbmy dobry horror. Kurde, a jak się nie uda? To obróćmy go w żart. Wtedy mamy usprawiedliwienie.

Kurva shamar... Na litość boską, przecież nie trzeba być hiper mózgiem by zobaczyć, że cały film to horrorr comedy, od początku do końca, co tutaj niby obracać? Musieliby chyba nakręcić pół filmu od nowa by nagrać sceny w których bohaterowie w komiczny sposób reagują na nieudolne próby zabicia głównej bohaterki, albo... Nakręcić film o tym jak bogacze nieudolnie próbują zabić pannę młodą. No domyśl się co jest bardziej prawdopodobne. 

Odpowiedz
Niczego nie zrozumiałeś.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mało kto cię rozumie.

Odpowiedz

Odpowiedz
Brytyjska adaptacja "Piętna śmierci" Akiry Kurosawy. Osadzona na początku lat 50. historia urzędnika wtłoczonego w biurokratyczną machinę odbudowy powojennej Anglii, który dowiaduje się o swojej nieuleczalnej chorobie. Fatalna diagnoza sprawia, że spróbuje poszukać w swoim monotonnym życiu nowego sensu. W roli głównej Bill Nighy.

Na podstawie autentycznych wydarzeń. Zac Efron jako John "Chickie" Donohue, który w 1967 roku poleciał do Wietnamu, by spotkać się tam z odbywającymi służbę wojskową znajomymi z dzieciństwa i... napić się z nimi ulubionego piwa :)

Oparty na autentycznych wydarzeniach i prezentowany na Berlinale dramat z Elizabeth Banks w roli gospodyni domowej z lat 60. ubiegłego wieku, która zachodzi w ciążę zagrażającą jej życiu. Gdy legalne próby jej usunięcia zostają odrzucone, kobieta kontaktuje się podziemnym ruchem aborcyjnym. W obsadzie także Sigourney Weaver.

Podobno już ostatnia pozycja w filmografii Bruce'a Willisa...

Odpowiedz
Auć. Już nawet widać po Brusie, że nie jest fajnie. Przykro się patrzy.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(17-08-2022, 22:57)Trailery Srailery napisał(a):

Bill Murray w rogowych brylach i z fryzem na jeża. Nie sądziłem, że tak bardzo tego potrzebuję :)

Pewnie ponownie jak w przypadku "Green Booka" nie będzie to żadne arcydzieło, ale przyjemne kino środka, które polecić można każdemu. W sumie czego więcej się spodziewać po Farrellym.

Odpowiedz
Wygląda jak odpowiedź na pytanie jakby wyglądał starszy Michael Douglas z Falling Down gdyby przeżył.

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon