Filmy Disneya / Pixara
Jako ostatnia ostoja kultury i tolerancji na tej piaskownicy chamstwa, seksizmu i rasizmu, zwanym forum KMF (no offence, bracia!) muszę to napisać - jaka brzydka ta syrenka! :P

Odpowiedz
Sequel do bezwstydnego cashgrabu.

[Obrazek: Mufasa-Krol-Lew-ogloszony-w-D23.jpg]

Odpowiedz
1) Na razie nie mam zdania nt. Czarnej Syrenki. I tak będzie kupa, a z progresywnej Arielki na tamte lata zrobią jakąś kretynkę rodem z szowinistycznych stereotypów (a oczywiście studio będzie zasłaniać się rasizmem)
2) Zombie-zwierzęta w rolach głównych. Przyznam, że tego nie było i to świeżość :).

Odpowiedz
Mufasa to sequelo-prequel. :)

A "Syrenka.." przynajmniej technicznie zapowiada się ok. No i główna aktorka ma bardzo fajny głos.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Co tam jest "ok" w tym morzu CGI? No, chyba że po zemeckisowskim Pinokiu dowolne CGI-action Disneya ma prawo prezentować się przyzwoicie ;)

Odpowiedz
Tyle tylko, że teaser na poziomie technicznym zapowiada akceptowalną produkcję i nic ponadto :)

Wiadomo, że do poziomu Avatara 2 nic nie dobije, a "Syrenka..." ostatecznie pewnie okaże się CGi szajsem.

Ale kto wie, kto wie. Może zaskoczy.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
A tu zwiastun sequela do Zaczarowanej:

Odpowiedz
Myślałem, że to jakiś fejk zwiastun kiedy migały mi miniaturki
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: o41935ppzwm91.jpg?width=640&crop=smart&a...156d213e61]

Odpowiedz
Ten też idzie od razu na Disney+?

Plakat bardzo fajny. Jakąś mam naiwną nadzieję, że będzie przynajmniej znośny.

Odpowiedz
Kręci niezwykle utalentowany David Lowery, któremu Disney pozwoliło podobno na inspirację Lighthouse. Jakaś iskierka nadziei, że film się uda.

Odpowiedz
Taa... A Prey miało być w duchu Ripley i Sary Connor i najlepszym Predatorem, a nie woke-produktem :P.

Odpowiedz
(10-09-2022, 14:44)marsgrey21 napisał(a): [Obrazek: o41935ppzwm91.jpg?width=640&crop=smart&a...156d213e61]

A to nie miał być jakiś film z kolorowymi? I już nawet zwiastun był? Co się z tym stało?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Masz na myśli Wendy z 2020 roku, gdzie film bardzo luźno adaptował książkę (i dział się współcześnie). Bardzo fajny film.

Zresztą i w tej wersji Piotrusia Pana nie gra biały (Hindus dokładnie - przynajmniej na takiego wygląda).

Odpowiedz
Nie. Chodziło mi o to.
https://www.filmweb.pl/film/Piotru%C5%9B+Pan+i+Alicja+w+Krainie+Czar%C3%B3w-2020-848088

Ale widzę, że to też już wyszło i ma bardzo wysokie oceny ;)

Odpowiedz
Jak widzę, tak jak Wendy też to reimaginacja i luźne bardziej autorskie podejście, za którym faktycznie coś stoi. I na pewno ciekawiej prezentujące niż to wypluwa Disney.

Odpowiedz
Ja to bym chciał obejrzeć adaptację Loisela, lubię takie mroczniejsze wersje klasycznych historii, jak byłem mały i pierwszy raz to przeczytałem to miałem lekką deprechę xD

[Obrazek: 9409549o.jpg]

Wątpię by kiedykolwiek coś takiego powstało, ale zawsze jest ten fanowski short.

Odpowiedz
[Obrazek: ap9KDn8_460swp.webp]

Odpowiedz
Ona ma w ogóle jakieś dredy. Ja p...

Odpowiedz
Musieli jakoś uzasadnić rudy kolorów włosów u nie-białej kobie... syreny. No wiadomo, progres progresem... ale kasę na nostalgii trzeba trzepać.
[Obrazek: Masai.jpg?v=1580435148]

Faktycznie lepiej wyszłaby w czarnych włosach. Albo pokombinowali z designem i "ufantastycznić" wygląd.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon