Filmy Disneya / Pixara
Mnie tam jej wygląd aż tak nie razi, ona ma więcej białek krwi w sobie niż czarnej, ale na chuj te dredy? Jakby nie mogła mieć normalnych włosów, a tak w ogóle to sram na małą syrenkę więc chui mnie to boli :)

Odpowiedz
To ma być Sebastian?! Co oni zrobili ze starym, poczciwym Sebą?

[Obrazek: aba.gif]

Odpowiedz
(13-03-2023, 14:09)srebrnik napisał(a): To się nie wyklucza. Wręcz przeciwnie.

No niby nie, ale dla mnie ta fraza bardziej pasuje do zwykłego spierdolenia za jakąś inną suczką.

Cytat:Jeszcze kilka postów i możemy robić prequel

Jamal od najmłodszych lat miał problemy z prawem. Jego ojciec padł ofiarą systemowego rasizmu, kiedy zginął od kuli pierwszych osadników. Wychowywany samotnie przez matkę, która nie stroniła od rumu, Jamal szybko wpadł w złe towarzystwo, a z czasem zaczął dilować z piratami...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(13-03-2023, 13:53)Mefisto napisał(a): Ależ ta laska nie pasuje do tej roli - i to nawet nie "skórnie" (choć to też, biorąc pod uwagę, jak jej stary wygląda - pewnie była adoptowana), ale całościowo. Akurat kilka dni temu powtórzyłem sobie animację i to jest miscast. Swoją drogą ciekawe czy w tej wersji też będzie piosenka o całowaniu czy juz nie, bo seksizm :)
Zbliżają do siebie usta, więc pewno będzie :). I widzę, że wodne postacie mają więcej pozasłanianego ciała. 

No i na wiki jest w obsadzie, że ma pojawić się matka Ariel będącą czarną.

Sam zwiastun - początek wygląda jak z dramatu egzystencjalnego. A wyspa księcia Eryka to też jakaś jałowa bieda, z ledwie kilkoma palmami, by było że niby to Karaiby (i tyle wyjdzie z oddania kultury karaibskiej). Jak to jest, że animacja sprzed z ponad trzech dekad wygląda bardziej kolorowo niż w filmie za 2 mln, gdzie w komputerze można zrobić cuda? Dobra, w powtórce Under the Sea trochę jest raźniiej, ale i tak wypada blado z animacją.

I Ariel już rzuca tekst o tym, że ludzie się nie różnią od syren. Będzie znów mesydż nieposiadający pokrycia w tym co się dzieje w fabule. 

Odpowiedz
215 tys. łapek w dół. W górę? 70 tys.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wiara w ludzkość przywrócona.

Odpowiedz
Przecież wiadomo, że zwalą to na rasizm i uprzedzenie :]

Odpowiedz
I że hejterzy uaktywnili się, by dawać łapę masowo w dół dla psucia statystyk :).
(13-03-2023, 14:20)al_jarid napisał(a): To ma być Sebastian?! Co oni zrobili ze starym, poczciwym Sebą?

[Obrazek: aba.gif]

Może to efekt zemeckisowego Pinokia, ale jestem rad że nie próbowali odwzorowywać projektów graficznych z animacji i on oraz Blagierówna (teraz jest jakimś nurem) wyglądają jak realistyczne zwierzęta ze zwierzęcą mimiką, a nie mutanty z wyspy doktora Moreau.

Odpowiedz
Ten komentarz pod trailerem xD

Cytat:The part where Ariel tells Flounder “It’s not about how hard you hit, but how hard you can get hit and keep moving forward,” truly inspired me.

Odpowiedz
oni na łapy w dół nie patrzą, ważne, że przepychane ideolo

kobicina od Sony ostatnio tak gadała, że koncerny są gotowe na ponoszenie strat finansowych ale trzeba zaszczepiać w widzach nowe ideolo

Odpowiedz
Disney polska w ogóle ma komentarze wyłączone xD

Odpowiedz
Słusznie. Dobrzy ludzie nie komentują, więc sekcja komentarzy zawsze jest miejscem tylko dla hejterów. Należy wszędzie zakazać komentowania
.

Odpowiedz
brawo Disney, zabawki zejdum

Odpowiedz
375 tys. w dół (przyrost 160 tys.). Do 86 w górę (przyrost 16 tys.).
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
https://variety.com/2023/film/news/aristocats-remake-disney-questlove-1235565554/

Film którego potrzebujemy.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
A to nie jest przypadkiem jeden z tych Disneyów, który mało kto pamięta? Wiele na nostalgii to tym razem nie zarobią.

Odpowiedz
Akurat w weekend obejrzałem The Aristocats i na początku niezwykle zdziwiło mnie ostrzeżenie o rasizmie i wstrętnych stereotypach zawartych w tym strasznym filmie, po seansie naprawdę nie wiem o co mogło im chodzić. Że perkusista w kocim zespole muzycznym miał aż do przesady skośne oczy? Nic innego nie dostrzegłem. Sam film ładny, uroczy, dobre piosenki, niegłupie postaci, ogólnie nic wielkiego, ale na wieczorny seans z dzieciakami jak znalazł, dałem 7/10
Remake jak to remake: pewnie będzie prawie to samo, tylko z nową animacją, nie mam zamiaru oglądać.

Odpowiedz
Cos sie zakrecilem i przez chwile myslalem, ze to scena z The Aristocats, a to wlasnie taki klasyczny przyklad disnejowskiego (hurr, durr) "rasizmu":

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(28-03-2023, 09:24)simek napisał(a): Że perkusista w kocim zespole muzycznym miał aż do przesady skośne oczy?
To już wiecie, dlaczego powstaje remake. Zacytuję siebie samego:

(16-11-2022, 19:35)OGPUEE napisał(a): Normalnie bym powiedział, że przydałby się remake, ale dzisiejsze live action remake'i Disneya to z reguły koński kał - gdzie m.in. już by "odnieśli" do "rasistoskiego wydźwienku".

Oczywiście syjamski kot już dostał baty od wiadomo kogo, co jest w dużej mierze bezzasadne. Po pierwsze, należy do paczki kotów, gdzie każdy członek jest jakimś etnicznym stereotypem, często już nieaktualnym (hipisi w UK to już dawno wymarli). Po drugie, mimo że ma praktycznie ten sam projekt plastyczny co kotki z Zakochanego kundla jest to postać pozytywna. Po trzecie, jedyne co obraźliwe, to fakt że nie dubbinguje go Azjata, Syjamy nie są chińską rasą (jak to głoszą napisy początkowe), a ta zbitka "Czing czong czia" też nie jest najlepsza, ale to wciąż nie jest poziom Yunioshiego ze Śniadania u Tiffany'egou. Nie mówiąc o kotkach z Zakochanego kundla - w ogóle traktowanie chińskiego/tajskiego kota z Aryskotratów jako bardziej rasistowskiego od nich (które od początku były w zamierzeniu rasistowskie i późniejsza krytyka jest zasadna) to świadczy o jakimś dysmózgowiu.

Odpowiedz
Pełen zwiastun "Elemental" studia Pixar...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon