-- Laozi
03-04-2023, 13:41
|
Resident Evil (seria)
|
|
Każdy Resident ma, bo te gry są rozplanowywane na kilka przejść pod rząd. Eh, Szamar, ty i te twoje „coś mnie się wydaje i ledwo coś tam kojarzę, więc pospieram się z osobą co jest na bieżąco z tematem” :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-04-2023, 13:41
Akurat w przypadku klasycznej "czwórki" nie dziwię się Shamarowi - mi pierwsze przejście zajęło spokojnie ponad 10 godzin. W zestawieniu z poprzednimi odsłonami była to najdłuższa gra.
A remake to jakiś kosmos. Zostały mi ze dwa rozdziały do końca i ilość pracy i serca jaka została włożona w tę próbę (moim zdaniem pomyślną) przebicia oryginału jest imponująca. Może jak ukończę główną kampanię, to wypowiem się szerzej, ale ode mnie już teraz maksymalna nota.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
03-04-2023, 14:08
Ja dopiero zacząłem w weekend, tylko dlatego, że słyszałem że więcej tam akcji niż horroru i faktycznie, mi taka mieszanka pasuje. Ogólnie w horrory nie gram ale ten tak gładko wchodzi że fajnie się gra. Fanem RE nigdy nie byłem ale IMO bardzo dobra produkcja.
03-04-2023, 14:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2023, 14:24 przez yacajackowski.) (03-04-2023, 13:41)Hitch napisał(a): Każdy Resident ma, bo te gry są rozplanowywane na kilka przejść pod rząd. Eh, Szamar, ty i te twoje „coś mnie się wydaje i ledwo coś tam kojarzę, więc pospieram się z osobą co jest na bieżąco z tematem” :) Gralem w to lata temu ale na pewno nie zajelo mi to kilku godzin. To nie byla latwa gra.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-04-2023, 19:02
No cóż, jak to mówi młodzież: git gud.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 04-04-2023, 17:58
Mikey Madison gwiazdą noweg RE? :)
https://sffgazette.com/sci_fi/movies/anoras-mikey-madison-reportedly-being-eyed-for-resident-evil-lead-role-a8762
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
31-03-2025, 13:21
Pokazali trochę gameplayu nowego Residenta:
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
20-08-2025, 13:44
https://bloody-disgusting.com/movie/3946019/official-synopsis-revealed-for-zach-creggers-resident-evil-movie/
Tymczasem koleś od Weapons bierze się za filmowego Residenta i zamiast Leona, Jill czy Claire będzie Cytat:Bryan, a medical courier who unwittingly finds himself in a nonstop race for survival as one fateful, horrifying night collapses around him in chaos.XD 14-04-2026, 09:16
Nie bierze się. Ten film już powstał i miał nawet pokazy testowe (pozytywny, a jakże, odbiór). Premiera we wrześniu.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-04-2026, 14:54
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
30-04-2026, 15:14
Jest dokładnie tak jak można się było spodziewać - Cregger nakręcił sobie jakiś obrazek o zombie i nazwali go "Resident Evil", bo warto podczepić się dla zysku pod znaną markę. Możliwe, że będzie to nawet dobry film, choć gość jest według nie niesamowicie przeceniany a jego dwie poprzednie produkcje są co najwyżej niezłe/przyzwoite (żadne to arcydzieła horroru jak pieją niektórzy) ale szanujmy się, to nie jest żaden "Resident".
30-04-2026, 15:31
To ma być ta właściwa residentowa odpowiedź na kiepski "Welcome to Racoon City", które to miało być własciwą residentową odpowiedzią na nie-residentowe filmy Andersona?
Ja pierdole...
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 30-04-2026, 15:38
Zapomniałeś jeszcze o serialu Netflixa, który z serią miał wspólnego w sumie to sam nie wiem co, bo przestałem go oglądać po jednym odcinku, który nie miał z nią wspólnego nic :)
Btw - Cregger tłumaczy zwiastun i to, jak jego film ma się do serii:
30-04-2026, 15:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2026, 16:08 przez slepy51.)
Scenariusz do tego filmu podobno jakiś czas latał po sieci. Trailer tylko potwierdził jego autentyczność.
Z tego co czytałem na reddicie fanbaza gier raczej mocno zawiedziona, bo to projekt z bardzo małą ilością Residenta Evil w Resident Evil. Kompletnie nowa historia z kilkoma stworami (?) z gier + kilka easter-eggów. I na dobrą sprawę mógłby to być film osadzony w osobnym, samodzielnym uniwersum. Ale ja tam nie skreślam. Twórcy w tego typu przypadkach zawsze stają przed przed wyborem: - z jednej strony najbardziej radykalnym - robić coś nowego w uniwersum albo robić wierną ekranizację 1:1 - i czekać na baty od fanów, - robić wszystko pomiędzy dwoma powyżej podejściami - i czekać na baty od fanów :D Cregger po prostu dokonał wyboru i niezależnie od niego i tak byłby przez kogoś krytykowany. Ps. swoją drogą podoba mi się porównanie z pokazów testowych, że to ponoć taki 90minutowy, horrorowy, Fury Road. Może będzie dobrze. Edit. A nie przepraszam, tam nawet potworów z gier nie będzie :P Tutaj krótko o tym: https://www.reddit.com/r/LeaksAndRumors/comments/1t02pj6/the_resident_evil_teaser_confirms_that_the_leaked/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
30-04-2026, 23:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2026, 23:57 przez zombie001.)
Tylko, że w serii gier też często z gry na grę nie było, albo bohaterów, albo potworów z poprzednich części :) RE2 to zupełnie nowi bohaterowie i potwory (poza takimi klasykami jak zombie ludzie/psy), nie mówiąc już o RE7 i RE8, gdzie zombie nie ma... w ogóle. Każda gra wprowadza nowe postacie, nowego wirusa lub nowe potwory. Także zarzuty pod tym kątem są trochę nietrafione. Osobiście wolę, żeby Cregger zrobił coś w stylu RE Outbreak - swoją historię, ze swoimi bohaterami; dziejącą się w tym samym świecie lub momencie z gier. Zresztą widać po zwiastunie, że gry zna - przynajmniej pod kątem gameplayu. Jak mu się uda, to może wtedy weźmie się za wierną ekranizację gier. Jak nie, to też spoko, bo zawsze może zrobić sobie filmową serię w tym świecie (m.in. tak jak RE7 i RE8 to zrobiły w grach), wciąż z szacunkiem do tej serii.
Gorzej, jak u poprzedników na pewno nie będzie :)
I want to belive.
Wczoraj, 19:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 19:32 przez Gladius.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Wiedźmin / The Witcher - seria | Gieferg | 1,136 | 182,412 |
03-04-2026, 18:46 Ostatni post: shamar |
|
| Tomb Raider (seria) | peju | 186 | 37,692 |
18-03-2026, 20:55 Ostatni post: Rudy102 |
|
| Silent Hill - filmy (2006 / 2012) i seria gier | Mierzwiak | 456 | 83,090 |
13-02-2026, 14:45 Ostatni post: Paszczak |