Trailery filmowe.
Rogue One mimo, że scenariuszowo było dalekie od doskonałości, to wizualnie najlepiej wyglądało ze wszystkich kinowych SW powstałych pod batutą Kennedy. Daję szansę Edwardsowi.

Odpowiedz
Wyglada całkiem spoko, na pewno rzucę okiem

Odpowiedz
Blomkampowo wygląda. But in a good way ;)

Odpowiedz
Dokładnie to samo chciałem napisać :) Jaram się, bo wygląda to przepięknie, nawet jeśli fabuła jedzie sztampą "ratujmy dziecko".
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Przez połowę trailera zapowiadało się nawet nieźle, ale potem okazało się, że to sto pięćdziesiąta wariacja na temat "Twardziel musi chronić niezwykłe dziecko".

No i ten Blomkamp rzeczywiście mocno się narzuca na myśl, nie ma co ukrywać.

Odpowiedz
Może i sztampa, ale przynajmniej wizualnie będzie na poziomie raczej nieosiągalnym dla większości reżyserów obecnie pracujących w Holly, bo co jak co ale Edwards jako spec od efektów wie jak kręcić żeby film wyglądał dobrze. Nawet plakat ładny dali:

[Obrazek: MEKX0LH_t.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Wizualnie bardzo spoko, ale reszta? Sztampa jam sztapma, bardziej hłajt humans bad, komputra gud, mudzina pomagac - tutaj pararela do niewolnictwa, przesladowan, holokaustu - do wyboru. AI to niezrozumiana sila, ktore robi rzeczy dla ludzkiego dobra, ale to zli ludzie (biali, u wladzy) cos tam, cos tam i obowiazkowe miejsce na sequel.

Ogolnie to mejk low not wor, milosc i tolerancja.

Tak bedzie? :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wizualnie klimat jest, ale trochę niewiadomo na co człowiek patrzy, bo momentami to mocno Star Warsowe, innym razem wali jakimś Tronem czy innym Blade Runnerem. Pewnie skończy jak Elysium.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(10-05-2023, 22:17)Kryst_007 napisał(a): Szyja jako Ojciec Pijo, czyli z dedykacją dla połowy forum :)

Wyglada srednio-slabo, niestety. No, ale moze nie bedzie tak zle, choc rezyser nie nakrecil nic dobrego od trzech dekad.

Ogolnie Szija na propsie, (byly) Zyd-rewolucjonista. ktory odnalazl droge, szanuje :)

Krec cos z Melem, niech sie dzieje.

(11-05-2023, 17:06)Trailery Srailery napisał(a): Spodoba Wam się :) Letitia Wright ("Czarna Pantera") w roli kobiety, która ma przejąć kopalnię złota przekazaną w spadku przez zmarłego ojca - właściciela niewolników. Ponieważ dla czarnoskórej kobiety podróż przez Dziki Zachód byłaby mocno ryzykowna, wyrusza przebrana za... weterana Wojny Secesyjnej. W obsadzie też Jamie Bell oraz Michael K. Williams.

Koszerny rezyser bawi sie swoim obrzezanym pindolem, na ktorym wypisal sobie mazakiem “fuck white devil - racism very bad” i paluje tym pindolem po pysku widzow. Mysle, ze przy kazdym takim filmie warto zaznaczyc, kto to pisze i rezyseruje, chociazby po to, zeby wymagac od malych czapeczek glebszego spojrzenia w sprawe rasizmu i niewolnictwa w USA.

Ciekawostka na dzis, z wszystkich grup religijno-etnicznych, per capita to Zydzi w Ameryce mieli najwiecej niewolnikow/najczesciej byli wlascicielami. Let’s talk about Jewish racism and Jewish enslavement of our Black brothers :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie na darmo sekretarzem stanu Skonfederowanych Stanów Ameryki był Judah P. Benjamin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Judah_P._Benjamin

"Benjamin was the first Jew to hold a Cabinet position in North America and the first to be elected to the United States Senate who had not renounced his faith" - pierwszy rzymianin w Stanach wybrany na stanowisko, popierał niewolnictwo...

---------------------------------------------------------------------------------

Co do filmu Edwardsa to najtrafniej sprawę ujęli Bucho i Al-Jarid - świetny wizualnie fim, który rozmywa się po wprowadzeniu wątku dzieciaka. Nic nie słyszałem o tym filmie, ale gdy zobaczyłem zwiastun to myślałem, że główny bohater to twórca AI, który musi teraz uciekać przed gniewem ludu jak w jakimś porządnym b-klasowcu z eighties, no ale musi być potencjał na komercyjny sukces więc dali taką zmiękczoną fabułę z tłem zerżniętym z Animatrixa (holocaustują roboty! olaboga).

Odpowiedz
Nikt nie wrzucał?

Odpowiedz
Ja nawet w to nie grałem. Dobre?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zamawiał ktoś musicalową wersję "Koloru purpury"? Nie, ja też nie.

Odpowiedz
Trailer kolejnego wariactwa od A24. Wygląda obiecująco.

Odpowiedz
Pierwszy trailer był na 1/10, a ten jest jednak trochę lepszy choć dalej zapowiada coś, co będzie na Rottenach w okolicy 25% ;)

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

To już chyba druga animacja z kolei gdzie April jest z jakiegoś powodu czarna, to już tak zostanie?

Odpowiedz
Czarna April to i tak najmniejszy z problemów tego czegoś.

Odpowiedz
Nie po to zrobili z niej postać "plus size", żebyś teraz pisał, że jest najmniejsza :D
Tak swoją drogą, Splinter też wygląda tu absolutnie koszmarnie.

Odpowiedz
Splinter malo splinterowy, ale reszta jest ok. Dzieciaki beda zadowolone.

Odpowiedz
Spoko wygląda ten nowy "Mad Max".

Są jakieś dzikie akcje z samochodami i brat Doma Toretto, więc to pewnie któryś z tych spin-offów zapowiadanych przez Diesela.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon