Batman (temat ogólny)
Dobra, zacząłem komentować to skończę

Żaglewski ratuje honor i później wspomina scenę z paleniem żywcem :p

a tak poza tym.. no, słabo.

Pierwsza wada - niewspominanie o "Batman Forever". No ma być o Burtonie ale.. jak mówimy o co cho z tematyką Batmana, jego drogą, gdzie idzie w "Batmana Returns" - tego nie da się powiedzieć bez "Forever". Bo tam jest właśnie o co w tym wszystkim chodzi, gdzie to dąży. A ci goście kompletnie tego nie rozumieją.

Czy "Returns" coś opowiada o Batmanie ? Tak, przez inne postacie. Catwoman to odbicie Wayne'a/Batmana. Przez jej drogę, jej wybory, patrzenie  co się z nią dzieje - lepiej rozumiemy Batmana. Bo u niego się dzieje to samo. Max Schreck - to też "odbicie" głównego bohatera, zły Bruce Wayne.
Pingwin - też chłopak z bogatej rodziny Gotham który stracił rodziców (hehe:), ktoś jednak wychowujący się "na dole" a nie jak Batman "na górze". Batmana ciągnie w mrok, Pingwin żyje w mroku ale chciałby wyjść do światła. Batman przebiera się za "bestię", Pingwin nie potrzebuje przebrania - jest "z urodzenia "bestią" a chciałby być człowiekiem , jak Bruce.
Opowiadanie o każdej z tych postaci jest opowiadaniem o Batmanie, więc to nie jest tak że Burton nie miał na Batmana pomysłu w tym filmie. Więc całościowo to film najbardziej właśnie o Batmanie, natomiast jeśli patrzymy na konkretne postacie - to jest film o Catwoman która przechodzi dokładnie taką samą drogę jak Batman w poprzedniej części.

Kolejna rzecz - inni Batmani. No, bym chciał tutaj zauważyć że Batfleck z BvS nie jest "cool Batmanem" w stylu Iron Mana tylko gościem z przegranym życiem, właściwie chcącym popełnić samobójstwo.

I "The Flash" wcale prawdopodobnie nie oddzieli filmów Burtona od Schumachera. Może w pewien sposób, aby można było w przyszłości zaprosić Clooneya, ale tyle.

Keaton, patrząc z trailerów do "The Flash " jest wzorowany na Batflecku. Gościu który przegrał i nic nie osiągnął. A Batfleck jest rozpisany właśnie jak Batman ze starych filmów po "Forever". Gdy  coś się stało z Robinem. Który był tą jego - można powiedzieć - lepszą częścią. Gościem bez "mrocznej strony". Batfleck jest niemal dokładnie ta postacią którą był - wcześniej - Keaton a później Kilmer. I wygląda na razie na na to że Keaton będzie też tą postacią.

Odpowiedz
Jakoś zawsze myślałem że to było zrobione w budynku. Wychodzi że kręcili nocami sceny na ulicy.

[Obrazek: 352699824_280148874468327_63630046859355...e=64871842]
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Zawsze mnie to zastanawiało. Lepiej wybudować ulicę w studiu niż nakręcić na prawdziwej?
Na prawdziwej nie wyszłoby taniej?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Prawdziwa byłaby dostępna tylko jakiś czas, bo przecież nie można wiecznie trzymać jej wyłączonej z ruchu, a z taką wybudowaną mogą robić sobie co chcą i kiedy chcą. Plus jest odcięta na amen od gapiów.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(08-06-2023, 23:32)shamar napisał(a): Lepiej wybudować ulicę w studiu niż nakręcić na prawdziwej? 

Gdzie masz prawdziwe ulice Gotham? Widzę, że Nolan za mocno wszedł.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Równie dobrze można by oczekiwać filmowania Blade Runnera na prawdziwej ulicy.

Odpowiedz
Nie ma do rzeczy jakie to ulice. Chodzi o sam koncept, że lepiej wybudować dekoracje niż kręcić w prawdziwych miejscach.
Dzis oczywiscie łatwiej bo można nawalić w uj CGI.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To duże koszty dla miasta. Widocznie naprawdę taniej zbudować makiety.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Cytat:Nie ma do rzeczy jakie to ulice.
W tym wypadku akurat ma całkiem sporo do rzeczy.

Odpowiedz
To prawda, ale też wtrącę, że ludzie od filmu wolą nawet sobie w studiu wybudować j***any las niż kręcić w prawdziwym.

Odpowiedz
Przecież Burton też musiał makiety budować, tych gotyckich budowli.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Wszystko zależy od reżysera, budżetu, rodzaju filmu. Jedni wolą wszystko zbudować od zera, inni wolą męczyć się w prawdziwym mieście, ale raczej dominuje to pierwsze podejście.

Odpowiedz
Ja do dzisiaj jestem w szoku, że wybudowali jebany las w The Force Awakens.

Odpowiedz
(09-06-2023, 09:58)shamar napisał(a): Chodzi o sam koncept, że lepiej wybudować dekoracje niż kręcić w prawdziwych miejscach.

No bo tak jest. Na kręcenie w mieście potrzebujesz od cholery zezwoleń, do tego dochodzi wstrzymywanie ruchu i/lub kręcenie tylko w wyznaczonych godzinach, uważanie na mieszkańców oraz na same budynki (zwłaszcza zabytkowe), które w większości i tak musisz pokryć jakimiś dekoracjami, żeby pasowało do wizji (a jeśli robisz CGI to musisz je pokryć zielonymi płachtami/tekturami). To jest wszystko w chu roboty i kosztów, więc chyba jasne, że ergonomiczniejsze jest zbudowanie własnych fasad gdzieś na polu. Myśl czasem.

Odpowiedz
Chyba jednak nic nie przebije drugiego Matrixa gdzie wybudowali trzy kilometry autostrady :p

Odpowiedz
Bardziej od wybudowania autostrady rozpierdoliło mnie, że ktoś zapomniał wszystkim samochodom wygenerować potem cyfrowo osi :D

Odpowiedz
Kamera by się wtedy nie zmieściła pod samochodami ;)

Odpowiedz
(02-06-2023, 23:28)Ted napisał(a): Ichabod odszedł z ich programu z rok lub ponad temu. Nagrywają we dwóch, czasem do nich wpada nawet Crov. W tym odc jest Żaglewski, czyli gość wydający właśnie na amerykański rynek książke o Batmanach Schumachera. 

Film od Napisów Końcowych przypomniał mi, że swego czasu Rob Walker z Channel Awesome zrobił materiał o Alfredzie z 1989 roku i wyjaśnił dlaczego, wówczas kontrowersyjna, decyzja by Alfred wpuścił Vicky do batjaskini ma sens:

Odpowiedz
Jestem ciekaw co powie ale jak dla mnie to jak najbardziej.. ma sens. Chyba nie rozumiałem tego jako dzieciak, dopiero jakoś później. Ma to odbicie w tekstach Alfreda w BvS. Bo to nie jest tak że Bruce ma jakiś straszny problem z Vicky co sugerowali w Napisach Końcowych. Tam się właśnie dzieje między nimi dosyć szybko i potem Bruce stara się ją.. spławić. Właśnie dlatego bo ją lubi, ale nie chce się angażować.. bo ma swoją Wielką Misję która jest tak dla niego ważna. A Alfred uważa że nie jest to właściwe postępowanie i nie chce aby Bruce stracił Vicky. I w ten sposób go.. ratuje :)

Odpowiedz
https://comicbook.com/dc/news/kevin-smith-reveals-seen-batman-forever-schumacher-cut/

Gdzie się podział temat o Batmanach Schumachera?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon