Filmy Disneya / Pixara
(18-07-2023, 12:33)Mefisto napisał(a): Co nie zmienia faktu, że wyglądają jak banda hippisów ze współczesnego San Francisco, a nie postaci fantasy z innych czasów.

Co do ubiorów to trochę oddają hołdu animowanego oryginału, który też był historycznym pierdolnikiem:
https://frockflicks.com/disney-princess-historical-influences-snow-white-1937/
https://www.tumblr.com/raeynbowboi/185893970471/dating-disney-snow-white

Co do reszty... rany, "magiczne istoty"? Pomyśleć, że 10 lat temu Tarsem Singh był w stanie nakręcić Królewnę Śnieżkę z niskimi aktorami w rolach krasnoludków (którzy w tej wersji byli jeszcze rozbójnikami) i nikt się nie czepiał. I praktycznie w dobie tego diversity, inkluzywności i innych hasełek prosiło się, że zatrudnić niskorosłych do roli krasnali, jak to ZAWSZE BYŁO. Już machnąłbym ręką na kolorowo-płciową czeredę, bo finalnie i tak to jest najmniejszy problem.

I faktycznie będzie tak, że Legenda Ridleya Scotta będzie lepszym live action remake'em Śnieżki. Zresztą Legenda była inspirowana pierwszymi pełnometrażówkami Disneya, a Brown Tom i Screwball byli inspirowani disneyowskimi krasnoludkami (plus byli mocno "ufantastycznieni"). I nawet Scott rozważał wypuścić Legendę pod szyldem Disneya, który odmówił.

Odpowiedz
(18-07-2023, 10:57)Gieferg napisał(a): Masz nieaktualne informacje. Już potwierdzono, że to nie żaden fejk.
.

Teraz podają, że to tylko STATYŚCI do prób. Dlatego masz także inną Śnieżkę.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tak jak pisałem wyżej

(18-07-2023, 11:18)zombie001 napisał(a): podobno krasnoludki będą w CGI.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jeśli tak, to tym większy LOL.

Przypominam, że 38 (!) lat temu Rob Bottin za pomocą charakteryzacji i protez był w stanie wykreować wiarygodnie wyglądającego bajkowego krasnoludka.

Odpowiedz
Mnie to się wydaje, że to całe gadanie o krasnoludkach w CGI to zwykłe pierdolenie - gdyby tak miało być, to te kolorowe ludki miałyby na sobie stroje do mo-capu z milionami znaczników i innych tego typu wiks, wiecie, jak na tych fotach zza kulis nowych małp:

[Obrazek: 201409280000174.jpg]

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o robieniu komputerowych efektów specjalnych to wie, że tak się tego nie robi robi i nie ubiera się aktorów/statystów/dublerów w normalne kostiumy po to, żeby ich potem podmienić w CGI.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: F1tWe1qXsAAQ54K?format=jpg&name=small]

Odpowiedz
Na tym zdjęciu akurat obie wypadają słabo.

Odpowiedz
Pierdolisz...

Odpowiedz
Pewnie przesłanka będzie progresywna i będzie chodziło o piękno w środku. Żadne lustro nie powie, że Zegler jest wizualnie piękniejsza od Gadotki.

Odpowiedz
Tej z lewej dali brzydką fotę, ogólnie to ładna jest nawet. No ale wiadomo Gadot >>>>>
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Latynoska żydowka, ktora gra kobite o skorze białej jak śnieg.

A już się karły burzą, że... usunęli karłów z tej wersji. Bo to byla okazja, żeby ich zatrudnić. PIEKNE. Disneyu gin.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czyli taka sam sytuacja co w przypadku Śnieżki z Kristen Stewart i Charlize Theron.

Odpowiedz
Będę szczery, o wiele bardziej podoba mi się Kristen Stewart z tym jej dziewczęcym urokiem niż nabzdyczona Theron szukająca debili do wychowywania jej czarnych gwiazdek.

[Obrazek: giphy-1.gif]

Odpowiedz
Popieram w pełni.
Znaczy, Kristen nie jest jakąś pięknością, ale z urody zawsze mi bardziej się podobała niż Charlize. Ale to może być kwestia tego, że blondynki ogólnie nie są w moim typie.

Odpowiedz
Chceta dalszej dramy z krasnoludkami?

Aż przypomina mi się 7 krasnoludków – historia prawdziwa z 2004 roku:
- Myślałam, że krasnoludki są niższe.
- To tylko przesądy.

Odpowiedz
Disney od zawsze obsadza paszczury w tych rolach a jeśli nie paszczury to takie max. przeciętne.

Odpowiedz
Ciekawe czy jak zaczną generować cyfrowo czarnych i gejów, to też będzie przyszłościowo i sprawiedliwie.

Odpowiedz
Obejrzałem tą"Małą Syrenkę" i.. całkiem fajne.
Co ciekawe zrzyna to po całości z "Aquamana" np w stylówie podwodnej czy ekologicznym przesłaniu i wojennymi stosunkami między ludźmi a "podmorskimi' (choć pachnie mi to też chyba.. Pocahontas?) - aż dziwne że w roli Trytona nie pojawili się Momoa albo w sumie bardziej by pasował Patrick Wilson. Oczywiście Ariel matkę zamordowali jak Aquamanowi przez co.. :p
Ale nie, nie znalazła się potem żywa :p
A, ten "Aquaman" spotyka tutaj "Piratów z Karaibów" (ogólna stylówa "nadwodna").
I bardzo mi się podoba ta mała czekoladka, jest naprawdę ładna, słodka i pełna wdzięku, ciągnie cały film. Najlepiej wypada gdy nie ma głosu i ma miejsce żeby coś bardziej pograć - właśnie wtedy ma "najwięcej miejsca" i najlepiej widać jej urok.

Sporo rzeczy tu trzeszczy (bo w sumie np Ariel jest pisana jako kompletnie rozpuszczona nastolatka/kretynka która jak to nastolatka wszystko wie lepiej i doprowadza przez swoją głupotę do tragedii) ale.. w sumie wyszedł z tego sympatyczny film który przyjemnie mi się oglądało.
7,5/10

Odpowiedz
Kubuś i pogromcy goblunów - człowiek nie ma co robić, więc ogląda Puchatki. Sequel do Kubusia i Hefalumpów, gdzie Lumpek jest szczęśliwy ze swych dziewiczych obchodów, bo widocznie Hefalumpy uznają, że to "niehefalumpowe święto!" (polski tłumacz fajnie przetłumaczył, bo Lumpek mówi że Hefalumpy mają "Dzień Wszystkich Trąbniętych" i "Wafleuszki").

Co mogę powiedzieć - typowy Puchatek (pardon! Kubuś, bo nie tylko Stumilowy Las i brykanie są w łapach spadkobierców Tuwimowej) mający zapełnić skład sklepu DVD, z typowymi lekcjami dla malusińskich z dozą nachalnego sentymentalizmu nieobecnego w książkach i pierwszym filmie pełnometrażowym. I w dodatku ulep, bo żeby dojść do 60 minut czasu trwania umieścili archiwalny epizod o podobnej tematyce. Nie ma na co się nastawiać, bo jego jedynym celem jest by dzieciak siedział wpatrzony w ekran przez godzinę, a rodzic mógł odetchnąć.

A przy okazji to ostatni zdubbingowany u nas Kubuś Puchatek. Niestety, ktoś uznał w Polsce, że zamiast wydać to w 2006 roku (kiedy film powstał), to dali premierę na 202-któryś i zdążyły się zrobić roszady w polskiej obsadzie. Sebastian Perdek brzmi bardzo podobnie do Tomasza Steciuka, któremu najwyraźniej podziękowali. I w sumie tyle pozytywnych słów, bo nowe głosy jednak rozpraszające i boli, że jednak nie zdecydowali się wcześniej zdubbingować za jednym zamachem. Dziwi mnie też, czemu nowy Kłapouchy nie ma bardziej basowego głosu jak u śp. Prochyry (w sumie najlepszy byłby Paweł Sanakiewicz, który dubbingował Baloo w re-dubbingu Super Baloo). Przy okazji czemu Tadeusz Sznuk nie wrócił jako narrator? Uznali, że jak dalej jest w TVP, to będzie na cenzurowanym? Barbasiewicz nawet pasuje jako zastępstwo, ale Sznuk = Narrator. Podobnie tyczy się Ryszarda Olesińskiego jako Gofera, który w przeciwieństwie do dublera nadal żyje.

I szczególnie czuć brak Ryszarda Nawrockiego jako Królika - Stefan Knothe stara się i jest szczęśliwszym wyborem niż Machnicki, ale to jednak nie to. W sumie mogli zadzwonić po syna Nawrockiego - Grzegorza, który miał udział w dubbingu przy Baśniach i bajkach polskich i jakieś podobieństwo głosowe pewnie jest. Wszak Marek Robaczewski po ojcu odziedziczył rolę Sknerusa McKwacza i faktycznie barwa jest podobna. I jak tak myślę, to jako nowego Królika widziałbym Marcina Przybylskiego, bo jak robi ten swój modulowany skrzekliwy głos, to słyszę jakieś podobieństwo.

W sumie paradoksalnie (jak kojarzę polskie dubbingi) to Maleństwo mimo ciągłej wymiany dziecięcych aktorów ma tą samą barwę głosu i jest tu największa konsekwencja.

5/10

Odpowiedz
Ale, że co :D?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon