Stały bywalec
Liczba postów: 12,499
Liczba wątków: 29
(18-07-2023, 12:33)Mefisto napisał(a): Co nie zmienia faktu, że wyglądają jak banda hippisów ze współczesnego San Francisco, a nie postaci fantasy z innych czasów.
Co do ubiorów to trochę oddają hołdu animowanego oryginału, który też był historycznym pierdolnikiem:
https://frockflicks.com/disney-princess-historical-influences-snow-white-1937/
https://www.tumblr.com/raeynbowboi/185893970471/dating-disney-snow-white
Co do reszty... rany, "magiczne istoty"? Pomyśleć, że 10 lat temu Tarsem Singh był w stanie nakręcić Królewnę Śnieżkę z niskimi aktorami w rolach krasnoludków (którzy w tej wersji byli jeszcze rozbójnikami) i nikt się nie czepiał. I praktycznie w dobie tego diversity, inkluzywności i innych hasełek prosiło się, że zatrudnić niskorosłych do roli krasnali, jak to ZAWSZE BYŁO. Już machnąłbym ręką na kolorowo-płciową czeredę, bo finalnie i tak to jest najmniejszy problem.
I faktycznie będzie tak, że Legenda Ridleya Scotta będzie lepszym live action remake'em Śnieżki. Zresztą Legenda była inspirowana pierwszymi pełnometrażówkami Disneya, a Brown Tom i Screwball byli inspirowani disneyowskimi krasnoludkami (plus byli mocno "ufantastycznieni"). I nawet Scott rozważał wypuścić Legendę pod szyldem Disneya, który odmówił.
18-07-2023, 17:12
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,311
(18-07-2023, 10:57)Gieferg napisał(a): Masz nieaktualne informacje. Już potwierdzono, że to nie żaden fejk.
.
Teraz podają, że to tylko STATYŚCI do prób. Dlatego masz także inną Śnieżkę.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
18-07-2023, 17:28
Stały bywalec
Liczba postów: 5,900
Liczba wątków: 6
Tak jak pisałem wyżej
(18-07-2023, 11:18)zombie001 napisał(a): podobno krasnoludki będą w CGI.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
18-07-2023, 17:38
Stały bywalec
Jeśli tak, to tym większy LOL.
Przypominam, że 38 (!) lat temu Rob Bottin za pomocą charakteryzacji i protez był w stanie wykreować wiarygodnie wyglądającego bajkowego krasnoludka.
18-07-2023, 18:22
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,185
Liczba wątków: 71
Mnie to się wydaje, że to całe gadanie o krasnoludkach w CGI to zwykłe pierdolenie - gdyby tak miało być, to te kolorowe ludki miałyby na sobie stroje do mo-capu z milionami znaczników i innych tego typu wiks, wiecie, jak na tych fotach zza kulis nowych małp:
Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o robieniu komputerowych efektów specjalnych to wie, że tak się tego nie robi robi i nie ubiera się aktorów/statystów/dublerów w normalne kostiumy po to, żeby ich potem podmienić w CGI.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
18-07-2023, 18:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2023, 18:54 przez slepy51.)
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Stały bywalec
Liczba postów: 2,991
Liczba wątków: 0
Na tym zdjęciu akurat obie wypadają słabo.
25-07-2023, 10:56
PapaBoomer
Pierdolisz...
25-07-2023, 11:06
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Pewnie przesłanka będzie progresywna i będzie chodziło o piękno w środku. Żadne lustro nie powie, że Zegler jest wizualnie piękniejsza od Gadotki.
25-07-2023, 11:19
Oskarmeister
Liczba postów: 6,835
Liczba wątków: 18
Tej z lewej dali brzydką fotę, ogólnie to ładna jest nawet. No ale wiadomo Gadot >>>>>
25-07-2023, 11:19
CGI Paul Walker
Latynoska żydowka, ktora gra kobite o skorze białej jak śnieg.
A już się karły burzą, że... usunęli karłów z tej wersji. Bo to byla okazja, żeby ich zatrudnić. PIEKNE. Disneyu gin.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
25-07-2023, 11:24
Stały bywalec
Liczba postów: 783
Czyli taka sam sytuacja co w przypadku Śnieżki z Kristen Stewart i Charlize Theron.
25-07-2023, 12:11
PapaBoomer
Będę szczery, o wiele bardziej podoba mi się Kristen Stewart z tym jej dziewczęcym urokiem niż nabzdyczona Theron szukająca debili do wychowywania jej czarnych gwiazdek.
25-07-2023, 12:30
Stały bywalec
Liczba postów: 2,991
Popieram w pełni.
Znaczy, Kristen nie jest jakąś pięknością, ale z urody zawsze mi bardziej się podobała niż Charlize. Ale to może być kwestia tego, że blondynki ogólnie nie są w moim typie.
25-07-2023, 13:29
Stały bywalec
Chceta dalszej dramy z krasnoludkami?
Aż przypomina mi się 7 krasnoludków – historia prawdziwa z 2004 roku:
- Myślałam, że krasnoludki są niższe.
- To tylko przesądy.
25-07-2023, 20:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2023, 20:49 przez OGPUEE.)
CGI Paul Walker
Disney od zawsze obsadza paszczury w tych rolach a jeśli nie paszczury to takie max. przeciętne.
25-07-2023, 20:53
PapaBoomer
Ciekawe czy jak zaczną generować cyfrowo czarnych i gejów, to też będzie przyszłościowo i sprawiedliwie.
25-07-2023, 21:05
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,155
Liczba wątków: 6
Obejrzałem tą"Małą Syrenkę" i.. całkiem fajne.
Co ciekawe zrzyna to po całości z "Aquamana" np w stylówie podwodnej czy ekologicznym przesłaniu i wojennymi stosunkami między ludźmi a "podmorskimi' (choć pachnie mi to też chyba.. Pocahontas?) - aż dziwne że w roli Trytona nie pojawili się Momoa albo w sumie bardziej by pasował Patrick Wilson. Oczywiście Ariel matkę zamordowali jak Aquamanowi przez co.. :p
Ale nie, nie znalazła się potem żywa :p
A, ten "Aquaman" spotyka tutaj "Piratów z Karaibów" (ogólna stylówa "nadwodna").
I bardzo mi się podoba ta mała czekoladka, jest naprawdę ładna, słodka i pełna wdzięku, ciągnie cały film. Najlepiej wypada gdy nie ma głosu i ma miejsce żeby coś bardziej pograć - właśnie wtedy ma "najwięcej miejsca" i najlepiej widać jej urok.
Sporo rzeczy tu trzeszczy (bo w sumie np Ariel jest pisana jako kompletnie rozpuszczona nastolatka/kretynka która jak to nastolatka wszystko wie lepiej i doprowadza przez swoją głupotę do tragedii) ale.. w sumie wyszedł z tego sympatyczny film który przyjemnie mi się oglądało.
7,5/10
27-07-2023, 03:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2023, 03:37 przez Rozgdz.)
Stały bywalec
Kubuś i pogromcy goblunów - człowiek nie ma co robić, więc ogląda Puchatki. Sequel do Kubusia i Hefalumpów, gdzie Lumpek jest szczęśliwy ze swych dziewiczych obchodów, bo widocznie Hefalumpy uznają, że to "niehefalumpowe święto!" (polski tłumacz fajnie przetłumaczył, bo Lumpek mówi że Hefalumpy mają "Dzień Wszystkich Trąbniętych" i "Wafleuszki").
Co mogę powiedzieć - typowy Puchatek (pardon! Kubuś, bo nie tylko Stumilowy Las i brykanie są w łapach spadkobierców Tuwimowej) mający zapełnić skład sklepu DVD, z typowymi lekcjami dla malusińskich z dozą nachalnego sentymentalizmu nieobecnego w książkach i pierwszym filmie pełnometrażowym. I w dodatku ulep, bo żeby dojść do 60 minut czasu trwania umieścili archiwalny epizod o podobnej tematyce. Nie ma na co się nastawiać, bo jego jedynym celem jest by dzieciak siedział wpatrzony w ekran przez godzinę, a rodzic mógł odetchnąć.
A przy okazji to ostatni zdubbingowany u nas Kubuś Puchatek. Niestety, ktoś uznał w Polsce, że zamiast wydać to w 2006 roku (kiedy film powstał), to dali premierę na 202-któryś i zdążyły się zrobić roszady w polskiej obsadzie. Sebastian Perdek brzmi bardzo podobnie do Tomasza Steciuka, któremu najwyraźniej podziękowali. I w sumie tyle pozytywnych słów, bo nowe głosy jednak rozpraszające i boli, że jednak nie zdecydowali się wcześniej zdubbingować za jednym zamachem. Dziwi mnie też, czemu nowy Kłapouchy nie ma bardziej basowego głosu jak u śp. Prochyry (w sumie najlepszy byłby Paweł Sanakiewicz, który dubbingował Baloo w re-dubbingu Super Baloo). Przy okazji czemu Tadeusz Sznuk nie wrócił jako narrator? Uznali, że jak dalej jest w TVP, to będzie na cenzurowanym? Barbasiewicz nawet pasuje jako zastępstwo, ale Sznuk = Narrator. Podobnie tyczy się Ryszarda Olesińskiego jako Gofera, który w przeciwieństwie do dublera nadal żyje.
I szczególnie czuć brak Ryszarda Nawrockiego jako Królika - Stefan Knothe stara się i jest szczęśliwszym wyborem niż Machnicki, ale to jednak nie to. W sumie mogli zadzwonić po syna Nawrockiego - Grzegorza, który miał udział w dubbingu przy Baśniach i bajkach polskich i jakieś podobieństwo głosowe pewnie jest. Wszak Marek Robaczewski po ojcu odziedziczył rolę Sknerusa McKwacza i faktycznie barwa jest podobna. I jak tak myślę, to jako nowego Królika widziałbym Marcina Przybylskiego, bo jak robi ten swój modulowany skrzekliwy głos, to słyszę jakieś podobieństwo.
W sumie paradoksalnie (jak kojarzę polskie dubbingi) to Maleństwo mimo ciągłej wymiany dziecięcych aktorów ma tą samą barwę głosu i jest tu największa konsekwencja.
5/10
28-07-2023, 22:34
Stały bywalec
Ale, że co :D?
30-07-2023, 11:29
|