Filmy Disneya / Pixara
W Księżniczce i żabie to pewnie będzie sporo nachalne go podkreślenia białej winy i dys... A, nie. Zapomniałem, że w Disney udają, że nie było rasizmu w historii. 

Odpowiedz
Ale serio: nie. Księżniczka to mój ulubiony Disney, nie chcę oglądać jego okaleczonej mutacji.

Odpowiedz
Zdradzę ci, że nie musisz. Ja za bardzo lubię "Aladyna" i "Małą syrenkę", więc na żaden z tych rimejków nie rzuciłem okiem. "Herkules" i "Zaplątani" też należą do moich ulubionych filmów Disneya, więc nie zamierzam ich wersji live-action zaszczycić uwagą.

Odpowiedz
O kuźwa! Czyżby wraca klasyczny disneyowski villain?!

Przy czym rezerwa jest logicznie zachowana. 

Odpowiedz
No, ta piosenka trochę biednie brzmi. Zwłaszcza w zestawieniu z Hellfire, Poor Unfortunate Souls czy Friends from the Other Side.
Poza tym... "this is the thanks I get"? Czyżby czarny charakter w tym filmie started this gangsta shit?

Odpowiedz
[Obrazek: final1-E_053_WHI_5000_comp_MaxGraded10_4...40x604.jpg]

Hmm... wygląda, że oficjalne. Gdzie się podziało diversity?

btw, premiera przesunięta o rok. Wcześniej wjedzie jeszcze jakaś niskobudżetowa wersja.

Tymczasem obejrzałem ostatnio po raz kolejny film z Hemsworthem i Kristen Stewart i w sumie niczego mi więcej w tym temacie nie potrzeba.

Odpowiedz
To polecam teraz obejrzeć kontynuację, czyli "Łowca i królowa lodu". Nie ma już w tej części Śnieżki, ale są Emily Blunt i Jessica Chastain w obsadzie.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Dżizas! Kij ze Śnieżką, ale te krasnoludy są przerażające. Disney oficjalnie zaczął korzystać z usług AI rozumiem?

Odpowiedz
Przecież ta fota to jakiś oczywisty fanart. 

Nie po to Disney bawił się w zmianę koloru skóry i płeć, by robić krok wstecz. 

Odpowiedz
To oficjalna fota przecież...

Lolz.

Jak pokazywali TAMTO WIADOME ZDJĘCIE, które do tej pory nie wiadomo czym jest (może czyjś żart z Disneya?), to od razu pojawił się przeciek, że nie są to krasnoludki z filmu, bo te będą full CGI.

Przełożyli to i animację jakąś. Obstawiam, że przez strajk aktorów nie mogą dograć głosów, więc nawet nie rozpoczynają promocji i nie marnują kasy, skoro nie wiadomo kiedy Hollywood w ogóle ruszy.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Faktycznie. To oficjalne..
https://ew.com/movies/rachel-zegler-disney-snow-white-and-seven-dwarfs-first-look/

Nie wiem, co powiedzieć szczerze... Niezły oni mają tam development hell.

Wyczuwam w przyszłości jakiś dokument o produkcji, bo to wygląda na ciekawy przypadek.

Odpowiedz
Z jednej strony nie wyglądają po prostu jak karły tylko krasnale, z drugiej strony prezentują się przerażająco... Co do kurvy?

W ogóle to nie rozumiem, robią Snow Ebony, zatrudniają czarne krasnale, ale potem robią je białe jak śnieg i zostawiają Snow Ebony jak jest... Brak tu konsekwencji i logiki.

Pójdą na całość i zostawią to tak dostając reakcje jak przy Kotach, czy będą dalej kombinować?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Cudowne! Taki był ból dupy o przedstawienie krasnoludków w filmie i koniec końców, to zamiast zatrudnić tych pseudo niskorosłych to postawili na okropnie brzydką animację xD Niech Disney już spłonie.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(28-10-2023, 14:13)marsgrey21 napisał(a): Pójdą na całość i zostawią to tak dostając reakcje jak przy Kotach, czy będą dalej kombinować?

Ja wam gwarantuję, że oni dalej będą kombinować i na pewno zmienią kolor skóry któremuś z krasnoludków (bo białe krasnoludy to dobry młyn na twitterowe burze, a tym samym rozrost zasięgów). Będę się śmiał, jeśli przy mocapie (przypomnę, że Rob Bottin przy Legendzie bez problemu stworzył realistyczne krasnale przy pomocy zwykłej charakteryzacji) zatrudnili ludzi normalnego wzrostu.

Odpowiedz
(28-10-2023, 14:13)marsgrey21 napisał(a): Z jednej strony nie wyglądają po prostu jak karły tylko krasnale, z drugiej strony prezentują się przerażająco... Co do kurvy?

W ogóle to nie rozumiem, robią Snow Ebony, zatrudniają czarne krasnale, ale potem robią je białe jak śnieg i zostawiają Snow Ebony jak jest... Brak tu konsekwencji i logiki.

No, w ten sposób łatwo zmienić wygląd krasnali ale głównej aktorki już na tym etapie nie wymienisz, bo co zrobisz- będziesz kręcić film od nowa ?

Na wszystkie dziwne ruchy w produkcjach Disneya polecam ten temat ;)

https://forumkmf.pl/Thread-Bob-Iger--6573

Ale jeśli to on, to zapomnijcie o jakimś prawdziwym wyjaśnianiu, najwyżej coś "dla gawiedzi". Za Igera to z Disneya się nawet mysz nie wyślizgnie.

Odpowiedz
Cytat:To polecam teraz obejrzeć kontynuację, czyli "Łowca i królowa lodu".
Widziałem, sequel jest dużo słabszy.

Cytat:Nie ma już w tej części Śnieżki
Ani klimatu pierwszego filmu.
A Chastain kompletnie nie trawię.

Odpowiedz
(28-10-2023, 14:43)OGPUEE napisał(a):
(28-10-2023, 14:13)marsgrey21 napisał(a): Pójdą na całość i zostawią to tak dostając reakcje jak przy Kotach, czy będą dalej kombinować?

Ja wam gwarantuję, że oni dalej będą kombinować i na pewno zmienią kolor skóry któremuś z krasnoludków (bo białe krasnoludy to dobry młyn na twitterowe burze, a tym samym rozrost zasięgów).

No niekoniecznie. Za to do dubbingu to już mogą zaangażować kogo sobie tam wymyślą: czarnego homoseksualistę, żółtego transseksualiatę, czarnego gender-fluid karła, niebinarnego karła, czarnego homo karła, Elliota Page'a, wyzwoloną Karyne-lesbijke, która identyfikuje się jako facet-karzeł. No po prostu do koloru, do wyboru. Nie doceniacie pomysłu z tymi CGI stworami. Teraz praktycznie nie ogranicza ich nic. Biorą kogo popadnie i po strajku tymi gębami promują film.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Fajnie, ironicznie.

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Tymczasem Disney trzęsie portfelami i zarządza dodatkowe prace nad Śnieżką. Podobno klapa tego może zakończyć erę rimejków :)))

https://naekranie.pl/aktualnosci/krolewna-sniezka-budzet-disney-obawy-krytyka-naprawa-film-1699092318

Odpowiedz
(04-11-2023, 14:07)Kryst_007 napisał(a): Podobno klapa tego może zakończyć erę rimejków :))) 

O Jezu, niech tak się stanie!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon