Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,238
Liczba wątków: 67
o ja pierdole - ale dół się zapowiada!
szczerze zaczynam mieć dosyć ostatniej mody na roztajemniczanie fajnych postaci i robienie z nich sztampowego gówna, a to właśnie chyba spotkało Logana. Why oh why każdy dzisiejszy superheros musi mieć obowiązkowo w nowym filmie:
- ukazane tragiczne dzieciństwo
- śmierć ukochanej osoby - najczęściej "tej jedynej" laski
- galerię wielu arcyłotrów, o których wcześniej nawet nam się nie śniło (i choć w przypadku X-menów to możliwe, to jednak ilość nowych supermocarzy, jaką tu zobaczyłem przekracza wszelkie normy)
- być badassem do 7 potęgi
- rozjebywać wszystko w pył, za pomocą coolowych akcji, tak nieprawdopodobnych, że aż boli, a przy okazji maksymalnie nierealnych i całkowicie zaprzeczających poprzednim filmom (sorry, ale ilość debilizmów, jakie wyczynia Wolvie w samym trailerze woła o pomstę!)
I co to ma niby znaczyć, że Logan sam sobie wybrał imię Wolverine? Nie wiem - może kiedyś tam było w X-menach nr 23546356564 odcinek 2352, ale w tym filmie brzmi to tak wieśniacko, że głowa mała :roll:
Eh - jedyne, co może być fajne w tym filmie, to chemia pomiędzy Jackmanem i Schreiberem. Cała reszta = kanał.
strach się bać co zrobią z Magneto? może zrobią z niego Murzyna, cofną akcję 100 lat wstecz i będzie biednym niewolnikiem zapieprzającym na farmie bawełny, gdzie przy okazji odkryje swoje moce i porachuje się z tymi złymi białasami, którzy zabili jego ojca? Jeez :roll:
16-12-2008, 01:54
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Mefisto napisał(a):śmierć ukochanej osoby - najczęściej "tej jedynej" laski
Zwróć uwagę jak to jest sfilmowane... Ktoś powinien podarować reżyserowi Team America na dvd, może czegoś się nauczy.
16-12-2008, 12:16
mnie bardziej przerażają takie rzeczy:
![[Obrazek: wtfvh1.th.jpg]](http://img216.imageshack.us/img216/3072/wtfvh1.th.jpg)
16-12-2008, 17:44
Stały bywalec
Liczba postów: 2,292
Liczba wątków: 34
A nikogo nie zdziwiła obecność małej Storm?
Widzę, że film będzie na maksa dopakowany "smaczkami" dla fanów :) Oby okazał się czymś więcej (o czym, szczerze mówiąc nie śmiem nawet marzyć).
Sceny z dzieciństwa mają powstac na podstawie dość fajnego komiksu "Origin", ale coś mi się wydaje, że jego fabuła zostanie potraktowana po macoszemu...
16-12-2008, 18:53
BezcelowyAlbatros napisał(a):A nikogo nie zdziwiła obecność małej Storm?
jak dla mnie ilość "ukrytych" w tym filmie mutantów przekracza wszelkie granice
Cytat:Widzę, że film będzie na maksa dopakowany "smaczkami" dla fanów :)
mam w dupie fanów 8) jak chcą smaczki, to niech czytają dalej komiksy albo niech sami zrobią fanfilm - tam nawet deska klozetowa może być smaczkiem, I don't care. Ja chciałbym ino dobry film o Wolviem, który nie jest bajką i który dałoby się bezboleśnie oglądać, ale na to chyba już za późno.
16-12-2008, 19:07
thug life
Liczba postów: 839
Liczba wątków: 8
Mefisto napisał(a):Ja chciałbym ino dobry film o Wolviem, który nie jest bajką
To tak jakby chcieć aby za ekranizację Asterixa i Obelixa wziął się nieżyjący już Ingmar Bergman tworząc z tego komiksu metafizyczną podróż w głąb ludzkiej psychiki... ;-)
Komiksy o X-menach i pochodne to były zawsze bajki dla dużych chłopców z masą mutantów, fabułą w której wytknąć głupoty nie miałby problemów 5-latek i całą resztą idiotyzmów, które gdyby chcieć nakręcić to i 20 filmów kinowych by nie starczyło... ;-)
Amerykanie na to pójdą, budżet zwróci się z nawiązką... Wszyscy będą szczęśliwi poza Tobą i kilkoma innymi osobami, które chcą aby z komiksu dla amerykańskiego idioty zrobić coś fajowego... ;-)
No offence... :)
16-12-2008, 20:01
Banned
Wolviego z X i X2 uwielbiam, ale po co mi o nim osobny film? Jakoś nie czuję potrzeby poznać dokładnie jego przeszłości, ani tym bardziej dzieciństwa (sic!).
Jak to dobrze że praw do Batmana nie ma Fox, już widzę film "Joker's Origin"...
BezcelowyAlbatros napisał(a):A nikogo nie zdziwiła obecność małej Storm?
Nawet nie pomyślałem że to ona. Pewnie okaże się że w przeszłości Wolvie spotkał wszystkich z którymi później przyszło mu działać w drużynie.
16-12-2008, 20:08
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Ahhh jak dobrze że ogólnie mam w dupie postacie Marvela hm no oprócz Punishera bo jest spoko :P:P A z zwiastunu podobają mi się tylko wstawki z II wojny światowej. Pamiętam że z całych tych X-menów tylko początek pierwszej części był klimatyczny reszta to dno. :P
16-12-2008, 20:28
(+) (+)
Liczba postów: 1,590
Liczba wątków: 19
Dokładnie to samo pamiętam:) I jeszcze fragment drugiej części mi się rzucił w oczy w TV jak Łulwrejn szatkował komandosów swoimi brzytwami i nawet ich sobie nie ubrudził:)
16-12-2008, 20:55
piXi napisał(a):To tak jakby chcieć aby za ekranizację Asterixa i Obelixa wziął się nieżyjący już Ingmar Bergman tworząc z tego komiksu metafizyczną podróż w głąb ludzkiej psychiki... ;-)
No offence... :)
to może ujmę to inaczej: chciałbym filmu o nim, w typie X-men albo X-2, bez masy debilizmów i bezmyślnej widowiskowości, jak to widać na screenach z trailera. Tak, oba te filmy były na podstawie komiksu, ale były do cholery zrobione perfecto, bardziej mroczne i dramatyczne, oraz w jakimś stopniu realistyczne (element ludzki), aniżeli super-duper widowiskowe dla matek z dziećmi-debilami. Kapiszon?
A że film się zwróci, to wiadomo. U nas zwracają się takie barachła, jak Nigdy w życiu!, więc szczerze nie widzę różnicy między polskim, a amerykańskim idiotą :P
16-12-2008, 22:34
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
Freaking Awesome Dude!! Movie of 2009!!! For Sure!!!
eeeee... kompletnie bezstylowo ten Wilczek wygląda. Kolorowo, cool i uuułał, ale ani trochę mnie to nie kręci.
16-12-2008, 22:39
Banned
Mefisto napisał(a):chciałbym filmu o nim, w typie X-men albo X-2, bez masy debilizmów i bezmyślnej widowiskowości, jak to widać na screenach z trailera.
Cholernie podobało mi się u Singera że tam każda scena z efektami miała swoje uzasadnienie w scenariuszu.
Tutaj widzę całe mnóstwo durnych scen, zupełnie jakby reżyser chciał wypróbować wszelkie dziwy jakie mu się wymarzyły. Hamowanie pazurami? Jest. Eksplozja jeepa z jednoczesną katapultą Wolviego na helikopter? Jest. Badassowe kroczenie w stronę kamery na tle eksplozji... w slo-mo?! Jest. Tylko Seagala u jego boku brakuje. Żenua.
I jeszcze sequel mają tego robić :?
16-12-2008, 22:51
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
I zapewne Wolverine ani razu nie pobrudzi sobie ostrzy krwią. Nie jestem wielkim specjalistą od komiksowego pierwowzoru, ale wydaje mi się, że kompletnie zmienili życiorys Wolviego. Na plus postać Gambita, bo lubię go z komiksu :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
16-12-2008, 23:26
Mierzwiak napisał(a):Singera że tam każda scena z efektami miała swoje uzasadnienie w scenariuszu.
dokładnie - a tu, szkoda gadać :(
17-12-2008, 02:51
Banned
What Doesn't Kill You - może być dobre, tylko Amanda Peet mi nie pasi.
http://www.apple.com/trailers/independent/whatdoesntkillyou/
While She Was Out - smutne że Kim Basinger musi grać w takich produkcjach :?
http://www.apple.com/trailers/independent/whileshewasout/
Race to Witch Mountain - ojojoj ile zapożyczeń z innych filmów. Głupie to niesamowicie, ale jako przygodowe patrzydło dla dzieci może być ok.
http://www.apple.com/trailers/disney/racetowitchmountain/
17-12-2008, 12:11
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Mefisto napisał(a):Mierzwiak napisał(a):Singera że tam każda scena z efektami miała swoje uzasadnienie w scenariuszu.
dokładnie - a tu, szkoda gadać :(
Fakt, tak patrzę na scenariusz i w ogóle sceny akcji w tym filmie nie uzasadnione są. Przecież to widać od razu po zwiastunie, że w scenariuszu nie uzasadnione są. ;)
17-12-2008, 12:51
Banned
Tia, bez absurdalnej scenki z helikopterem fabuła rozsypała by się pewnie niczym domek z kart :twisted:
17-12-2008, 13:09
Banned
Ale podejrzewam, że scenariuszowo jest uzasadniona. Wolverine ma dostać sie do helikoptera -> Wolverine dostaje się do helikoptera. ;)
17-12-2008, 13:27
Banned
Obejrzyj trailer jeszcze raz, a zobaczysz jak podpala wrak tego helikoptera i idzie w slo-mo na tle eksplozji. Oto prawdziwy cel tej sceny :twisted:
17-12-2008, 13:37
Banned
Swoja droga wydaje mi sie, ze to slo-mo na tle eksplozji to wymysł producentów. W "X-Men 3" jest niemal identyczna scena z Loganem.
17-12-2008, 15:03
|