Trailery filmowe.
OOoo, fajne, dzięki. Generalnie już sam zwiastun budzi mega niepokój. Jak gdzieś znajdę do obadam!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Jak lubisz czytać to wydawnictwo Akabra wydało też całkiem niedawno oryginalną powieść Davida Fishera, na podstawie której powstał film:

[Obrazek: sfora-okladka-eksport.jpg]

https://akabra.pl/shop/david-fisher-sfora/

Cytat:Pies to najlepszy przyjaciel człowieka. Lecz porzucony potrafi zmienić się w najzacieklejszego wroga. Sfora Davida Fishera – powieść wpisująca się w popularny w latach 70. nurt horrorów o zemście natury – dowodzi tego w sposób bezdyskusyjny!

Rodzina Hardmanów udaje się w zimowe odwiedziny do dziadków zamieszkałych na odciętej od świata Wyspie Burrowsa. Wkrótce przyjdzie im walczyć o życie: letnicy, którzy opuścili wyspę z końcem sezonu urlopowego, pozostawili tu na pastwę losu swoje psy. Wola przetrwania surowej zimy skłania domowe zwierzęta do zorganizowania się w drapieżną sforę. Stado głodnych i rozwścieczonych bestii staje się utrapieniem mieszkańców, a burza śnieżna odcina wyspę od kontaktu ze stałym lądem. Zaczyna się prawdziwy horror!

Wydana na początku roku 1977, Sfora szybko doczekała się filmowej wersji. Ekranizacja w reżyserii Roberta Clouse’a (Wejście smoka) miała premierę zaledwie jedenaście miesięcy po książce. Wśród koneserów do dziś uchodzi za wzorcowego reprezentanta podgatunku animal attack w kinie, nie ustępując literackiemu pierwowzorowi.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Przyłączam się do pochwał w kierunku The Pack, choć oglądałem lata temu na VHS. Świetny Joe Don Baker, niezwykle ekspresyjny przywódca Watahy i idealna ostatnia scena. Obok Darker Than Amber najlepszy film Clouse'a.

Odpowiedz

Odpowiedz
(15-04-2025, 19:14)nawrocki napisał(a): Więcej sacharyny, projektor wytrzyma!
No bez jaj, ale autentycznie można zwymiotować jak się na to patrzy :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Widzę, że jakiś kolejny projekt ocieplający ludzi w czapeczkach :)?

Odpowiedz
Najlepszy film na podstawie Kinga!!!

Erm, right :)

Wyglada jaka jakas jebana manifestacja/celebracja Tikkun Olam.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Gdyby tak nie było, to nie byłby najlepszy film na podstawie Kinga.

Odpowiedz
Ten moment, w którym zdajesz sobie sprawę, że Mia Sara już nie wygląda jak dawniej, choć to przecież nie było tak dawno :|
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Chyba jeden z bardziej intrygujących zwiastunów ostatnio.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Czy ja wiem, wyglada jak kolejny z lekka artystyczny period-pierd, ktory ma robic za thriller/horror o jakichs wioskach na zadupiu i szalenstwie mas. Niby cos innego, ale to chyba juz podgatunek sam w sobie, gdzie wydaje mi sie, ze ten film wychodzi co roku, w lekko zmienionej wersji.

I po samym trailerze moge w ciemno powiedziec, ze na 99% film bedzie alegoria wspolczensnej polityki i krytyka plemiennosci etniczno-rasowej (bialej, bo to ta zla - ie. white fligjt) oraz religijnej. Film, ktory pieknie wpisze sie w brytyjski (anglisaski) zeitgeist jako kolejny produkt neoliberalnej kultury krytyki.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Pierwszy sezon to była czysta zajebioza, jedna z najlepszych tego typu rzeczy jakie oglądałem, nawet sobie go niedawno powtórzyłem i kompletnie nie wiedziałem, że będzie kontynuacja a tu cyk, jest 2 sezon. I mówicie co chcecie o Disney+, ale te seriale dokumentalne robią rewelacyjne.

Odpowiedz
Tutaj zgoda, pierwszy sezon byl wyborny, tylko znowu, masa nostalgii, praktycznych efektow i oldskulowej magii. Tutaj juz zdecydowanie era CGI - nadal masa informacji, ciekawostek itd, ogolnie historii ILM, ale to co najlepsze to wiemy, ze skonczylo sie w latach 90 :)

Odpowiedz
(18-04-2025, 12:20)slepy51 napisał(a): I mówicie co chcecie o Disney+, ale te seriale dokumentalne robią rewelacyjne.
To prawda, pod względem ogólnie filmów/seriali dokumentalnych z różnych dziedzin nikt nie może się równać z Disneyem. No może dzięki Chef's Table Netflix jest mocniejszy w tych kulinarnych.

Odpowiedz
"Harvest", w końcu film, który naprawdę wygląda jak FILM. Ale czy go obejrzeć mam z nim problem, taki pół na pół. Na pewno go obejrzę bo gra w nim Caleb Landry Jones, genialny aktor charakterystyczny (ostatnio świetny w "Dogmanie"). A z drugiej strony gra tu też ten gość, który grał kuzyna Pottera, A on już mnie zaczyna irytować z tym swoim ciągle płaczliwym grymasem (jak ostatnio w "Bielmie").

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Tutaj juz zdecydowanie era CGI - nadal masa informacji, ciekawostek itd, ogolnie historii ILM, ale to co najlepsze to wiemy, ze skonczylo sie w latach 90 :)

Właśnie oglądam drugi odcinek i ciągle sobie myślę - szkoda, że są tylko 3, bo nadal to jest zajebiste. I nadal są to lata 90-te :) Ten cały rozwój CGI też jest niesamowicie interesujący, bo pokazują tutaj tworzenie zupełnie nowych rzeczy i programów, czegoś, czego wcześniej nie było i trzeba było to wszystko wymyślać i tworzyć od podstaw. A jeśli o ciekawostkach mowa to też jest tego od groma, same wywiady z tymi wszystkimi specami od efektów i aktorami są fascynujące. Świetny był np. motyw testów cyfrowego Jar Jara i testu, który zrobili żeby sprawdzić, co będzie tańsze - animowanie głowy na ciele prawdziwego aktora i kostiumu, czy stworzenie całej postaci w CGI - i ponoć to pierwsze zlecono wolniejszemu grafikowi żeby wyszło, że tańsze jest to drugie :) Tak samo jak wzmianka, że w samym "Mrocznym widmie" było więcej makiet i miniatur, niż w oryginalnej trylogii "Star Wars" razem wziętej. No i potwierdza tylko fakt, że George Lucas to jest wizjoner - można kolesia i jego filmy lubić lub nie ale gdyby nie on, całego tego rozwoju by nie było. Rewelacyjny dokument, świetną robotę wykonał Joe Johnston.

Odpowiedz
Kurła, namowiles i znowu zarywanie nocki zamiast snu :)

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon