Trailery filmowe.
(29-10-2025, 09:07)Diaz napisał(a): Bill Skarsgård, Al Pacino ,Cary Elwes i reżyser  Gus Van Sant . 100% pozytywnych przy 30 recenzjach na rotten.

Zacny teaserek. już molgiby nic wiecej nie pokazywać, jestem kupiony.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Z tego co się zdążyłem zorientować, wszyscy chwalą Isaaca i przede wszystkim Elordiego mówiąc przy okazji, że to poniekąd opus magnum meksykańskiego grubasa. No i super, czekam z niecierpliwością. "Nosferatu" Eggersa siadł mi idealnie, może i ten "Frankenstein" będzie równie dobry.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Pamiętam jeszcze czasy jak narzekano na charakteryzację De Niro jako bezsensowną. To bylo kilka dni temu.
Abstrahuje od faktu, ze caly pomysl skladaka jest idiotyczny od zawsze.
PS: kinowka juz lata po necie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(31-10-2025, 15:10)slepy51 napisał(a): "Nosferatu" Eggersa siadł mi idealnie, może i ten "Frankenstein" będzie równie dobry.
No to niedługo mogę zrobić double feature, szkoda, że The Bride! dopiero w przyszłym roku, byłoby triple.

Grubasa i Eggersa lubię obejrzeć, choć przeważnie nie szaleję za efektem końcowym :P

Odpowiedz
(31-10-2025, 15:26)shamar napisał(a): Abstrahuje od faktu, ze caly pomysl skladaka jest idiotyczny od zawsze.

Pytanie do znawców książki. Czy tam Frankenstein również stworzył potwora składając go z części ciał pochodzących od różnych trupów, czy może jest to bardziej subtelne, np. Frankenstein stworzył potwora niejako od podstaw z materii organicznej pozyskanej z różnych ciał? Cy książka wyjaśnia dlaczego nie postanowił po prostu ożywić pojedynczego ciała?

Odpowiedz
Ohoho nieśmiało widać i takie filmy powstają (chociaż pewnie zwalą cała winę na Brytoli):

Odpowiedz
(31-10-2025, 19:07)Żółte Krzesło napisał(a): Cy książka wyjaśnia dlaczego nie postanowił po prostu ożywić pojedynczego ciała?

Specjalnie dla Ciebie:

Cytat:Wprawdzie posiadałem zdolność udzielania życia, ale do tego potrzebne było odpowiednie tworzywo, a przygotowanie ciała, z całym jego skomplikowanym systemem włókien, mięśni i żył, przedstawiało niesłychanie trudne i uciążliwe do wypełnienia zadanie.
...
Z takimi to uczuciami przystąpiłem do tworzenia istoty ludzkiej. Aby nie opóźniać tempa pracy, w czym przeszkadzałyby mi liczne drobniutkie części organizmu, postanowiłem wbrew pierwotnemu zamierzeniu stworzyć istotę o gigantycznej postaci, to znaczy około ośmiu stóp wzrostu i o odpowiednich proporcjach.
...
Zbierałem kości po kostnicach i ręką profana naruszałem te straszliwe tajemnice ciała ludzkiego.
...
Wiele potrzebnych mi materiałów otrzymywałem z rzeźni, niejedne pochodziły z sekcji zwłok.

Generalnie jednak przeczytaj książkę, bo jedyne, co zapowiada zwiastun to sztandarowy miks oczojebnego CGI, reżyserskiego przesadyzmu (Franek rzucany po ścianach jak kolejny superhero) i komputerowej kolorystyki (ta zieleń - bleh!).
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A tam, w ogóle się nie znasz a grubas zbudował pierdolony statek ;)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Bym nie wylewał dziecka z kąpielą, bo ta produkcja ma kilka mocnych plusów. Jak to Grubas, wciąż korzysta z praktycznych efektów specjalnych i umie w klimat - to wszystko jest super, choć owszem, zapodany trailer śmierdzi momentami superbohaterszczyzną a powinien jak już śmierdzieć poprzednimi iteracjami postaci Potwora Frankensteina bądź czerpać z klasyki a nie z obecnych blockbusterów <ROTFL>

Odpowiedz
(01-11-2025, 04:31)Mefisto napisał(a):
(31-10-2025, 19:07)Żółte Krzesło napisał(a): Cy książka wyjaśnia dlaczego nie postanowił po prostu ożywić pojedynczego ciała?

Specjalnie dla Ciebie:

Cytat:Wprawdzie posiadałem zdolność udzielania życia, ale do tego potrzebne było odpowiednie tworzywo, a przygotowanie ciała, z całym jego skomplikowanym systemem włókien, mięśni i żył, przedstawiało niesłychanie trudne i uciążliwe do wypełnienia zadanie.
...
Z takimi to uczuciami przystąpiłem do tworzenia istoty ludzkiej. Aby nie opóźniać tempa pracy, w czym przeszkadzałyby mi liczne drobniutkie części organizmu, postanowiłem wbrew pierwotnemu zamierzeniu stworzyć istotę o gigantycznej postaci, to znaczy około ośmiu stóp wzrostu i o odpowiednich proporcjach.
...
Zbierałem kości po kostnicach i ręką profana naruszałem te straszliwe tajemnice ciała ludzkiego.
...
Wiele potrzebnych mi materiałów otrzymywałem z rzeźni, niejedne pochodziły z sekcji zwłok.

Generalnie jednak przeczytaj książkę, bo jedyne, co zapowiada zwiastun to sztandarowy miks oczojebnego CGI, reżyserskiego przesadyzmu (Franek rzucany po ścianach jak kolejny superhero) i komputerowej kolorystyki (ta zieleń - bleh!).

Ja się o to pytałem ze względu na shamara. Już chyba przynajmniej dwukrotnie napisał, że Potwór jako "składak" to idiotyczny pomysł. Powinienem był doprecyzować, że "dla shamara pytam". :)

Odpowiedz
Cała książka to jest składak różnych pomysłów/koncepcji.

W ogóle jestem zawiedziony, że Del Toro nie zaszalał bardziej z wyglądem potwora, myślałem, że jako fan Berniego Wrightsona np. też nie da mu nosa:

[Obrazek: wrightson-cover-small.jpg]
Chociaż są długie włosy...

Odpowiedz

Cytat:Experience Egypt’s first cinematic creature blockbuster.

O cię chuj :)

Odpowiedz
Cersei Lannister i Dana Scully w westernie, gdzie Anderson (jak mnie pamięć nie myli to Gillian była rozważana do roli Cersei) gra złola.

Odpowiedz
Wrzucałem wczoraj do seriali bo... to serial :) Warto dodać, że jego twórcą jest Kurt Sutter.

Odpowiedz
Hi, Hi

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Mordercze misie koala - wygląda tak samo jak brzmi ;)

Odpowiedz

Nie wiem co to ale zwiastun wygląda ciekawie.

Odpowiedz

Odpowiedz
"Testament of Ann Lee", podobno rola życia Amandy Seyfried i dla niej może być oscarowy pewniak. Chyba że na drodze stanie jej Sydney Sweeney z "Christy".

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(07-11-2025, 16:37)slepy51 napisał(a):

Nie wiem co to ale zwiastun wygląda ciekawie.

A to wyreżyserowała w ogóle kobita Brady'ego Corbeta, który zresztą był producentem. I to może być czarny koń Oscarów.

Film będzie pokazywany na taśmę 70mm i kosztował 10 baniek. Więc duet od Brutalisty znowu może dostarczyć film, który będzie wyglądał lepiej niż hollywoodzkie pożeracze hajsu, a kosztował paczkę frytek bez coli.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon