Trailery filmowe.
Brendan Fraser w prequelu "Szeregowca Ryana":

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Looo Jezu, znowu to samo:

Ok, ladnie to wyglada, ale przeca to typowe pierdololo - bialasy w jakiejs wiosce, zlo z zewnatrz, zlo w srodku, szalenstwo. Ja pierdole. Rezyseruje jakas na wpol Zydowka z dziada-pradziada. Czekam na takie filmy, o szalenstwie i morderczej psychozie, ale w jakims zydowskim Sztetlu, a nie chrzescijanskiej, europejskiej wiosce. Nie da sie? Antysemityzm...aha.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wyszedl tez zwiastun nowego filmu z Jetem Li. Przynajmniej tak go podpisują. Tyle, ze ja go w zwiastunie nie zauwazylem wiec pewnie ma jakąś mikro-rolę. To ciekawe bo przeciez ponoc byl tragicznie chory.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(19-02-2026, 22:47)shamar napisał(a): Wyszedl tez zwiastun nowego filmu z Jetem Li. Przynajmniej tak go podpisują. Tyle, ze ja go w zwiastunie nie zauwazylem wiec pewnie ma jakąś mikro-rolę.

Wygląda na to, że to jest w zwiastunie ten typ z zarostem. Znaczy, nie widziałem nigdy Jeta Li z zarostem (ani zmarszczkami, jeśli już o tym mowa, no ale swoje lata on już ma), więc sam z siebie też bym go tu nie rozpoznał, jednak Google mi podsuwa tego zarośniętego typa, jak wklepuję "blades of the guardians jet li" :)

[Obrazek: media%2Fcache%2Farticle-cover%2F2026%2F0...1fecb.webp]

Odpowiedz
(19-02-2026, 14:34)Pelivaron napisał(a): WTF.

Obstawiam, że twistem będzie fakt, iż wszyscy biali byli wcześniej kolorowi.

(19-02-2026, 19:49)slepy51 napisał(a): Brendan Fraser w prequelu "Szeregowca Ryana"

Nawet Winters jest :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(20-02-2026, 00:08)Mefisto napisał(a):
(19-02-2026, 14:34)Pelivaron napisał(a): WTF.

Obstawiam, że twistem będzie fakt, iż wszyscy biali byli wcześniej kolorowi.

Wtedy by to oznaczało, że każdy kolorowy chce być biały i nie jest zadowolony z tego, że urodził się kolorowy. Czy Hollyshit jest na to gotowe?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(19-02-2026, 22:47)shamar napisał(a): Wyszedl tez zwiastun nowego filmu z Jetem Li. Przynajmniej tak go podpisują. Tyle, ze ja go w zwiastunie nie zauwazylem wiec pewnie ma jakąś mikro-rolę. To ciekawe bo przeciez ponoc byl tragicznie chory.

al_jarid wyżej podrzucił fotkę z nim w filmie, więc występuje. Ogólnie był poważnie chory i widać po jego aparycji, że "dodało" mu tak z 15 lat lekko, ale ostatnio jest w lepszej formie i nawet mocno udziela się na TikToku - https://www.tiktok.com/@jetli
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Odpowiedz

Blaxploitation wraca na salony ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(20-02-2026, 19:11)Spoilerowo napisał(a):

Czy tam w tle to jest australijski grubas?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(20-02-2026, 22:02)slepy51 napisał(a): Blaxploitation wraca na salony ;)

Jak dla mnie spoko, wiecej w tym realizmu niz w 99% rasowo swiadomych filmow z Holly.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
A wszystko zaczęło sie od tego zdjęcia na 4chanie.

[Obrazek: HobbyTown_USA_Oshkosh_interior_under_con...oms%29.jpg]

Reżyserem jest jutuber, który zasłynął robieniem filmów o "zapleczach". Dla zainteresowanych tutaj jest jego kanał.

https://www.youtube.com/@kanepixels/featured

Odpowiedz
Nie słyszałem o tym filmie z Gillian Anderson, widocznie brakowało jej ponurych i wtfowych projektów. Patrzę na twórczość reżyserki to robiła wcześniej jakieś niszowe artystyczne horrory/thrillery, o których nie słyszałem w ogole, trochę z Perkinsem mi się kojarzy, a już sam tytuł jest godny zapamiętania :)

Odpowiedz
Cytat:A wszystko zaczęło sie od tego zdjęcia na 4chanie.
Ja kojarzę tylko z tiktoka trend o liminal spaces. Nie wiem jak można z tego wycisnąć coś więcej
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Jakby ktoś miał niedobór queerowego artsy-fartsy horroru to proszę bardzo - w rolach głównych Gillian Anderson i Hannah Einbinder (która była nieznośna w "Hacks"), reżyseruje they/them Jane Flannery Schoenbrun, której/którego "I Saw the TV Glow" nie byłem w stanie zdzierżyć i odpadłem po 30 minutach. Tutaj z kolei widać "fascynację" serią "Friday the 13th" i wczesnymi filmami Cronenberga a w szczególności "Videodrome".

Edit: O, widzę, że michax mnie ubiegł :)

michax napisał(a):Patrzę na twórczość reżyserki to robiła wcześniej jakieś niszowe artystyczne horrory/thrillery, o których nie słyszałem w ogole, trochę z Perkinsem mi się kojarzy, a już sam tytuł jest godny zapamiętania :)

Jest to żydowska reżyserka trans dlatego możesz sobie śmiało dopowiedzieć, o czym tego onego filmy opowiadają ;) A przynajmniej "I Saw the TV Glow":

Cytat:Schoenbrun began work on the script for I Saw the TV Glow three months after they had begun undergoing hormone replacement therapy, amid what they described as "overwhelming calamity" following having come out as transgender. In featuring the transgender themes, Schoenbrun deliberately avoided making transitioning or coming out explicitly central to the plot, opting instead to write the story as an allegory so as to distinguish it from other films on the topic.

Odpowiedz
(26-02-2026, 13:08)Corn napisał(a):
Cytat:A wszystko zaczęło sie od tego zdjęcia na 4chanie.
Ja kojarzę tylko z tiktoka trend o liminal spaces. Nie wiem jak można z tego wycisnąć coś więcej

Jutuber reżyserujący nadchodzący film stworzył w zasadzie cały fikcyjny świat o "zapleczach". W wywiadach mówił, że wszystko ma przemyślane i jeżeli film okaże się sukcesem, to chciałby wszystko zakończyć dziewięcioodcinkową serią.

Odpowiedz
Czułem, że to bedzie kaszan

Odpowiedz
Mimo, że już skasowany to nawet bez oglądania jestem pewien, że to już nie będzie zabawne. Pewnie będę w nielicznym gronie, które uważa dwie pierwsze części za…co najwyżej solidne. Próbowałem je kiedyś oglądać ponownie i tak jak dwójka jest jeszcze dobra tak jedynka jest praktycznie nieśmieszna.

Za to trójka, trójka to peak komedii i jest po prostu genialna. Masa śmiesznych scen, Charlie Sheen, Leslie Nielsen. Totalnie nie brakowało mi tam braci Wayans.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Patrz pan, a ja akurat do trójki nigdy nie dojechałem. Widziałem dwie pierwsze części, stwierdziłem, że są nieśmieszne, i resztę sobie odpuściłem. Solidne? Co tam jest solidnego? To był już początek tej nowej, gorszej ery, gdy parodie filmowe stały się bladym cieniem tego, czym były za lat swojej świetności. Kiedy ludzie kwalifikują "Straszne filmy" jeszcze do "tych dobrych", to przewracam oczami i czuję, że to dlatego, że te filmy są już na tyle stare, by niektóre osoby czuły do nich nostalgię i to tyle.

Zresztą od początku chybiony dla mnie był sam pomysł parodiowania "Krzyku", który przecież sam z siebie brał slasherowe motywy w ironiczny nawias.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon