Stały bywalec
Liczba postów: 10,315
Liczba wątków: 5
Potwierdzam i też czekam. Wygląda dość intrygująco, choć arcydzieła z tego raczej nie będzie, ale przynajmniej nie wygląda to na gwałt na lore. A to już jest w dzisiejszych czasach duży plusik.
Jeszcze jakby byli w stanie wrzucić w to muzykę inspirowaną Coil (czyli oryginalną ścieżką dźwiękową filmu), to byłby już w ogóle orgazm. Niemniej podejrzewam, że będzie to głownie muza zaczerpnięta z/nawiązująca do roboty Christophera Younga. Co też jest spoko, ale uważam, że te pare tracków, które wysmażyli panowie z Coil są to wyjątkowo creepy i siedzą kurcze pieczone w głowie.
11-03-2026, 17:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2026, 17:28 przez Albertino.)
Stały bywalec
Liczba postów: 754
Liczba wątków: 0
Zobaczymy, robi to Saber Interactive i Boss Team Games, a portfolia to oni imponującego nie mają. Wydali w zeszłym roku ten syf pod nazwą Painkillera i wydają gry na podstawie kultowych serii, na przykład "EVIL DEAD: THE GAME" o których nikt nie słyszał i w które nikt nie gra.
11-03-2026, 20:34
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,306
Liczba wątków: 74
Ten "Evil Dead: The Game" wyglądał bardzo spoko ale podobnie jak inne tego typu gierki oparte na horrorowej licencji, które ostatnio wyszły ("The Texas Chain Saw Massacre" czy "Killer Klowns from Outer Space: The Game") zrobili z tego to asymetryczne multiplayerowe gówno do grania online a powinni byli ogarnąć zwykłą fabułę dla jednego gracza, wtedy na pewno znaleźliby się ludzie, którzy by to kupili - ba, sam bym to kupił i z przyjemnością w to zagrał. Tutaj poszli chociaż po rozum do głowy i zrobili grę dla jednego gracza właśnie - i choć nie jestem do końca przekonany, czy widok FPP jest dobrym wyborem, tak w przypadku "Indiana Jones and the Great Circle" też miałem podobne wątpliwości a sprawdziło się to tam naprawdę znakomicie i dostaliśmy rewelacyjny tytuł, z którego klimat filmów z Indym wylewał się właściwie z każdego zakamarka. Tutaj też widać, że robią to raczej fani marki (ponoć nawet sam Clive Barker jest w to mocno zaangażowany) i co najważniejsze będzie to gra dla dorosłych, przepełniona seksem i gorem. Nie napalam się jakoś mocno ale wygląda to naprawdę dobrze i byłoby świetnie, gdyby gotowy produkt okazał się podobną jakościowo niespodzianką co wspomniany "The Great Circle".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
11-03-2026, 20:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2026, 21:04 przez slepy51.)
Agent Putina
Liczba postów: 4,380
Liczba wątków: 21
A ja nadal jestem sceptyczny. Środowiska wyglądają fajnie, gore też, ale protagonista sądząc po Love Story Trailer ma osobowość tosta z margaryną, a misja ratowania tępej dzidy która sama się prosiła o kurację hakami jakoś nie bardzo mnie inspiruje. RE7 miał zresztą ten sam problem i nadal uważam go za jeden z najbardziej przereklamowanych cyfrowych horrorów.
I już przepowiadam: w finale główny ziutek zostanie cenobitą.
11-03-2026, 21:10
Chrissie Watkins' arm
Paszczak napisał(a):protagonista sądząc po Love Story Trailer ma osobowość tosta z margaryną, a misja ratowania tępej dzidy która sama się prosiła o kurację hakami jakoś nie bardzo mnie inspiruje
Zawsze mogło być gorzej - przynajmniej nie jest murzynem a jego laska jakimś body positive maszkaronem, na którego widok Cenobici sami zaczęliby się torturować wydłubując sobie oczy ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
11-03-2026, 21:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2026, 21:32 przez slepy51.)
Agent Putina
Liczba postów: 4,380
Liczba wątków: 21
Chyba właśnie odkryłeś tajemny origin Butterballa.
11-03-2026, 21:37
Chrissie Watkins' arm
Rzeczywiście, mam tylko nadzieję, że nikt w Holly nie podłapie tego pomysłu i nie zrobi na jego podstawie prequela z Lizzo w roli głównej :)
11-03-2026, 21:46
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,421
Liczba wątków: 29
(11-03-2026, 20:34)Rudy102 napisał(a): Zobaczymy, robi to Saber Interactive i Boss Team Games, a portfolia to oni imponującego nie mają. Wydali w zeszłym roku ten syf pod nazwą Painkillera i wydają gry na podstawie kultowych serii, na przykład "EVIL DEAD: THE GAME" o których nikt nie słyszał i w które nikt nie gra.
No właśnie. Jakieś studio z 3go świata.
Z drugiej strony pewne studio z POTĘŻNEJ POLSKI zaczynalo od "Rambo" a pozniej dali swiatu "Terminatora" i "Robocopa".
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-03-2026, 21:50
Stały bywalec
Liczba postów: 754
Liczba wątków: 0
Zobaczymy, ja nie skreślam, sporo małych studiów potrafiło zaskoczyć, ale są i takie, które trzepią taśmowo jakieś pierdoły.
11-03-2026, 23:58
Chrissie Watkins' arm
Z każdym kolejnym udostępnionym materiałem coraz bardziej mi się to podoba.
29-04-2026, 15:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2026, 16:02 przez slepy51.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,421
Liczba wątków: 29
Wizualnie wygląda to zajebiście. Ale to już wiedzieliśmy. Pokazują kolejny "making of", gdzie są tylko małe urywki samej gry. Tak jakby nie było się czym chwalić. I TO właśnie jest podejrzane.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
30-04-2026, 15:35
Chrissie Watkins' arm
Pokazują kolejny making of, którego hasłem przewodnim są Cenobici i o nich mówią pokazując przy okazji sporo nowego gameplayu konkretnie z nimi. Nie wiem w jaki niby sposób miałoby TO być podejrzane, TO zwyczajna strategia marketingowa. Zresztą są już opinie ludzi, którzy mieli możliwość trochę w tego "Hellraisera" pograć (jedną z nich nawet wrzucałem tu wcześniej) i żadna z nich nie wskazuje na nic podejrzanego - jest super gierka dla fanów uniwersum, promują ją sobie w taki a nie inny sposób i niedługo premiera.
30-04-2026, 15:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2026, 15:50 przez slepy51.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,315
Liczba wątków: 5
Premiera podobno w październiku, więc jeszcze trochę.
30-04-2026, 16:14
Chrissie Watkins' arm
No pół roku, dla mnie to niedługo szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę tę konkretną branżę i zwiastuny czy jakieś zajawki gier, które są we wczesnej fazie developingu i wychodzą za kilka lat albo wcale :)
30-04-2026, 16:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2026, 16:25 przez slepy51.)
|