Najbardziej wzruszające momenty [UWAGA! SPOILERY!]
ogladalem z rok temu titanica, bo myslalem, ze jestem twardziel ale oczywiscie przy scenie smierci leo plakalem jak baba. zawsze czuje zazenowanie kiedy to wspominam.

koncowka gladiatora-tak sie rozczulilem, ze musialem wyjsc do lazienki i otrzec lzy - stary do dzisiaj sie z tego smieje.

przy zielonej mili nie plakalem ale tylko odlatego, ze ogldalem z kolezankami siostry i z calej sil musialem powstrzymywac lzy zeby nie wyjsc na ciote ;)

jedna taka scena z listy schindlera zwilzyla mi oczy: kiedy hitlerowcy pacyfikuja getto krakowskie. jakis chlopczyk ucieka, jeden z zolnierzy wymierza w niego bron a ojciec tego malego rzuca sie w obronie by zaraz potem pasc od strzalow.
Youniverse

Odpowiedz
E tam, lasie to lubia, o ile zaraz potem idziesz ubic swiniaka, albo zarabiasz na zycie jezdzac w beczce smierci na motorze w cyrku :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Końcówka 5 sezonu The Shield ściska mi gardło.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Terminator 2 :D Kiedy byłem mały, brakowało chusteczek, tak mi żal było Arniego spalającego się w roztopionym metalu.

Zielona Mila i śmierć wiadomo kogo pod koniec.

A ostatnio Ratatuj...w sumie nie było tam żadnej wzruszającej sceny, ale po zakończeniu po prostu poczułem łzy w oczach.

Odpowiedz
Wall-E, gdy na końcu Eva go naprawia a on nie jest sobą:)

Odpowiedz
The Shawshank Redemption, samobójstwo starego gościa.

Odpowiedz
lol, nawet nie pamiętasz jak się nazywał? :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie chciał spojlerować:)

Odpowiedz
tak, bo Shawshank roi się od geriatryków ;)

Odpowiedz
Godzilla (Gojira) 1954. - Ostatnie sceny. Gdy dr. Serizawa zostaje spuszczany pod wodę w celu zabicie Godzilli. I jego samobójstwo. Odcina sznur który go trzyma i mówi:,, Bądzie szczęśliwi. Żegnajcie. Żegnajcie na zawsze.''. Godzilla wyłania się i oddaje ostatni ryk. Zanurza się i rozpuszcza a ja zalewam się łzami. Dużo w tej scenie daje muzyka (Godzilla and Ocean Dedh floor). Dr. Serizawa to postać wyjątkowa. To ta postać mnie zmieniła. Inaczej patrze na świat, dzięki niej.

Godzilla kontra Destruktor. - Ostatnie starcie w finalnej walce. Godzilli zaczynają sie topić kolce. Destruktor ginie, a Godzilla się topi. Gdy Godzilla się rozpuszcza (topi) w chmarze dymu to nic. Ale gdy jest zbliżenie głowy potwora, całej czerwonej, palącej się, rozpuszczającej, płaczę jak bóbr. A jeszcze się to potęguje, gdy wybucha serce i Godzilla ryczy po raz ostatni.

Planeta Małp, część III: Ucieczka z Planety Małp - Zabicie Corneliusa i Ziry.

Gwiezdne Wojny, część III: Zemsta Shitów - Walka na lawie i obcięcie rąk i nóg młodemu Darth Waderowi. A tagże jego wyciąganie się 1 ręką z lawy. I końcówka.

Gwiezdne Wojny, część VI: Powrót Jedi - Zabicie Darth Wadera i palenie zwłok, jego. Oraz końcówka i widok Jedi, Yody i Anakina Skywalkera oraz innych.

Smakosz - Porwanie Justina Longa i jego widok bez oczu w nowej kryjówce potwora.
Godzilla jest w każdym z nas...

Odpowiedz
Misja -
Braveheart- śmierć wiadomo kogo - obejrzałem tę scenę 3 razy. Raz musiałem się wypłakać, raz żeby zobaczyć, trzeci...bo była świetnie nakręcona. To Freeeeeedom!, Murron przechadzająca się w tłumie, topór nad szyją Mela, upadająca chusta- arcydzieło.

Blade Runner - I've seen things...

Shawshank Redemption-

Lista Schindlera - Śmierć jednorękiego robotnika z początku filmu.

U pana Boga za piecem :
-Marusia nieoczekiwanie zaczyna śpiewać, gdy Witek gra na pianinie
-Marusia próbuje od kierowcy autobusu-współpracownika reketierów dopominać się swoich praw- wraca z płaczem
-scena ślubu, w tle a po ślubie rozmowa 2 kochanków,
Ona: Skoro ty nie umiesz wyrzec, co chcesz mi powiedzieć, zagraj to
On: gra Marsz Mendelssohna
-I sam finał: Witek przybywający do księdza, by pokajać się, za buntowniczość i prosi o wybaczenie, w odpowiedzi słyszy: "Tu jest twój dom Witek, to jest twój dom". Ahhh...
Płaczę z radości, za każdym razem gdy ten film się kończy
I jeszcze mnóstwo innych, których teraz nie przytoczyłem

Odpowiedz
Nie powtarzając już wymienionych:

"A Perfect World" - końcowe sceny. "Buzz" przytula "Butcha". Zawsze płaczę razem z nim...
"Sunshine" - pod koniec, , próbując dostac się do "ładunku", Cappa przewraca sie w skafandrze.
"Cast Away" - Przy próbie wypłynięcia, Hanks poraniony na rafie.
"Contact" - Palmer u Larrego Kinga. Opowiada o cywilizacyjnej pustce a sekundy później Ellie słyszy "Sygnał" w słuchawkach.
"Pan's Labirynth" - końcówka, kapitan i Ofelia po labiryncie...
"Constant Gardener" - ostatnie hmmm działania Justina.
"Twin Peaks" - końcówka sezonu1, płaczący Leland, jeżeli dobrze pamiętam, z rozbitą głową.
"Legends of the Fall" - powrót Tristana i przywitanie z chorym ojcem.
"Interview with a Vampire" - wykonanie wyroku przez paryskie wampiry

Odpowiedz
Długo zastanwiałam się nad wzruszającym dla mnie momentem w filmie. Takim naprawdę wzruszającym. I znalazłam: Piotruś i Wilk - kiedy Kaczuszka ucieka przed Wilkiem, a Piotruś ją nawołuje, żeby biegła szybciej...

Odpowiedz
Padłem :)

Odpowiedz
Mefisto padł jak kaczka :razz:

Odpowiedz
Dodam tylko, że chodziło mi o oscarowego Piotrusia i Wilka z łodzkiego SE-MA-FORA. Na twarzach lalek są bowiem wypisane emocje. To już nie Miś Uszatek. Najtrudniejsze było zrobienie wody i balonika. 24 (lub 25) zdjęć/s aby pokazać np. zgięcie paluszka, czy rączki. A gdzi tu jeszce cały ruch! Chylę czoła przed Animatorami. Miałam przyjemność poznać osobiście pana Zbigniewa Żmudzkiego dyr. SE-MA-FORA i mieć Piotrusia w ręce. Polecam film!

Odpowiedz
To fajnie, tylko jak ma się to pierwsze do drugiego? :) Chyba, że to jakiś PR

Odpowiedz
Absolutnie podpisuję się pod sceną z "Piotrusia i Wilka"... z tym, że to była gąska a nie kaczka ;).

I cytując (bodajże) Duxa - w/w scena ma znacznie większy ładunek emocjonalny, niż cały "Katyń".

Odpowiedz
Karol napisał(a):z tym, że to była gąska a nie kaczka

Masz całkowitą rację. Dziękuję :wink:
Mefisto napisał(a):Chyba, że to jakiś PR

Dlaczego tak myślisz?. Jeśli to tak zabrzmiało to nie dobrze, bo nie o to chodziło. Dla mnie to była czysta radość i szczęście spotkania z kimś, kto lubi to co robi

Odpowiedz
Kubeczek napisał(a):Dlaczego tak myślisz?

A bo najpierw zapodałaś opis sceny, która Cię wzruszyła, a potem nagle ni z tego, ni z owego pochwałę i kulisy produkcji :) Ale spoko.

PS. Warto pomyśleć o jakimś obrazku - będziesz bardziej osobowa wtedy :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon