NOWE FORUM
Skórka jest OK, tylko musiałem około trzykrotnie zwiększyć jasność monitora żeby ją dokładnie zobaczyć ;)

Odpowiedz
lepsze jest wrogiem dobrego - oto moje podsumowanie:)

- nowe forum jest nieczytelne (za duzy kontrast - białe drobne literki na czarnym tle);
- brakuje klarownej segmentacji poszczególnych bloków tekstowych (na poprzednim forum były takie fajowe wyraźne granice między postami, działami, avatarem, stopką etc)
- szkoda, że nie można rozciągnąć forum na całą szerokość ekranu;

Odpowiedz
Właśnie mnie wylogowało. Po raz drugi w ciągu dziesięciu minut. Samoczynnie.

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Dla tych którzy (dlaczegoż?! dbajcie o oczy!) wolą jasne.

To ten obecny jest niby zdrowszy dla oczu?
Nie pamietam kiedy ostatnio musialem tak wytezac wzrok zeby dojrzec tekst.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Negrin - jeśli się nie myle, były tylko trzy skórki.
Masz rację, mylisz się :)

Mental napisał(a):nowe forum jest nieczytelne (za duzy kontrast - białe drobne literki na czarnym tle);
Co z Twoim monitorem? Literki są średnioszare.

Mental napisał(a):szkoda, że nie można rozciągnąć forum na całą szerokość ekranu;
To właśnie jest jeden z atutów tego designu. Forum rozciągniętym na cały ekran mówimy nie! nie! nie!
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
normalnie mega chaos. nie wiem, co czytam :)

Odpowiedz
Ok więc tak - logo fajne i ogólnie fajnie, że silnik zmieniliście, ale:

jak już wspomniałem w shoutboxie, który, swoją drogą, jest zbędny, bo rozleniwia :) - ciemno tu jak cholera. zmiana skórki być powinna, tej nie chcę, bo mi się nie podoba, jest za ciemna, w depresję można popaść. generalnie może być taka sama, ale po prostu jaśniejsza.

drugie ale - z głównej strony forum nie widać w jakim temacie pojawiły się nowe posty. chodzi mi o te fioletowe znaczki po lewej - nie zmieniają się na fioletowo-żółte.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Jak obecna skora zostanie na stale, to nam sie same emo-zjeby i czciciele szatana zleca. :)

Odpowiedz
negrin, może ty mówisz stanowcze "nie" rozciąganiu forum na całą szerokość ekranu. ja mowie stanowcze TAK. teraz po bokac mam niezagospodarowane miejsce:)

Odpowiedz
Mental napisał(a):lepsze jest wrogiem dobrego - oto moje podsumowanie:)

- nowe forum jest nieczytelne (za duzy kontrast - białe drobne literki na czarnym tle);
- brakuje klarownej segmentacji poszczególnych bloków tekstowych (na poprzednim forum były takie fajowe wyraźne granice między postami, działami, avatarem, stopką etc)
- szkoda, że nie można rozciągnąć forum na całą szerokość ekranu;

Podpisuje sie pod Palkownikiem Mentalem

PS Co to kur**** jest palkownik?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
1. nie będzie innej skóry. dlaczego? żeby wszystko było tak, jak być powinno. ciemny ekran? no ludzie, jeśli takie kontrasty nie są czytelne, to ja już nie wiem co jest czytelne. forum było sprawdzane chyba na 10 komputerach na różnych przeglądarkach.
2. szerokość jest stała - 960.
3. ikonki oczywiście będą sukcesywnie zmieniane, bo te, które są, nie są wystarczająco czytelne 8)

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Nie pamietam kiedy ostatnio musialem tak wytezac wzrok zeby dojrzec tekst.
Ale Wy tak poważnie? Siedzę przy dużym, odsłoniętym oknie, niebo zachmurzone i daje równe, miękkie światło -- więc trudno to nazwać ciemnymi warunkami, a forum jest widoczne dosłownie idealnie.

Swoją drogą dotychczas korzystałem z Solaris, jako z jedynej skóry, na którą dało się patrzeć :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Mush Room napisał(a):drugie ale - z głównej strony forum nie widać w jakim temacie pojawiły się nowe posty. chodzi mi o te fioletowe znaczki po lewej - nie zmieniają się na fioletowo-żółte.
Ta opcja jest chyba niepotrzebna, po to jest "Zobacz posty od ostatniej wizyty" i "Zobacz posty nieprzeczytane [x]".

Odpowiedz
Jakuzzi mnie juz jakas deprecha lapie, a wiesz, ze popadanie w melancholie mi nie sluzy...
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
desjudi napisał(a):nie będzie innej skóry. dlaczego? żeby wszystko było tak, jak być powinno.

Rozumiem, ze na innych skorach nie zadzialalyby obecnie wprowadzone zmiany, tak?

Odpowiedz
nie będzie innej skóry? czyli co? będzie tak ciemno jak teraz? to może wstawimy w prawym górnym rogu pentagram, a logo niech ocieka krwią dziewicy?:)

des, można bardziej "posegmentowac" to forum, zeby było czytelniejsze i bardziej intuicyjne w poruszaniu się?

Odpowiedz
Jasność monitora mam na 80/100 i jest bardzo OK. Jedyny problem to brak wyraźnej podziałki między kolejnymi postami.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Ta opcja jest chyba niepotrzebna, po to jest "Zobacz posty od ostatniej wizyty" i "Zobacz posty nieprzeczytane [x]".
ja osobiście wolę rzucić okiem na znaczki, na każdym forum na tym globie działa to normalnie - z jakiej racji tu ma być inaczej, skoro się komercjalizujemy? :)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Jestem w tych sprawach kompletnie zielony wiec zapytam, czy to duzy problem logistyczny umozliwic zmiane koloru skory forum?

Odpowiedz
ja to widzę tak: czarne tło i wszędzie tekst. zewsząd wyłażą jakieś literki.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon