jak dobrze kojarzę to Ty jesteś z grona 'wyznawców' Korwina? :)
powiem szczerze, że wysłuchałem sporo wypowiedzi JKM dotyczących prawa do posiadania broni i dosyć mocno wpłynął na moje postrzeganie. potem poleciały "Zabawy z bronią" i musiałem mocno się zastanowić nad swoim zdaniem. powiem szczerze, że obie strony mają sporo swoich racji i od razu zaznaczam, że nie opowiadam się w 100% po którejś z nich.
z JKMem zgadzam się w kwestii legalizacji narkotyków, bo legalnymi dragami robisz krzywdę sobie (pomijamy pośrednie problemy). nikt nie kupi legalnej broni, żeby zrobić krzywdę sobie ;)
zresztą nie ma sensu dyskutować, bo jednak jest różnica między USA a Polską, zarówno i w mentalności i w prawie.
a co do prawa do obrony, jeżeli ktoś chciałby Cię zabić z broni palnej to strzeli do Ciebie i będziesz leżeć z kulką w głowie zanim nawet zdążysz pomyśleć o obronie ;)
zreszta koniec rozmów o polityce, bo to niezbyt mile widziane na tym forum :)
nie pogniewam się jak władze usuna te posty :)
powiem szczerze, że wysłuchałem sporo wypowiedzi JKM dotyczących prawa do posiadania broni i dosyć mocno wpłynął na moje postrzeganie. potem poleciały "Zabawy z bronią" i musiałem mocno się zastanowić nad swoim zdaniem. powiem szczerze, że obie strony mają sporo swoich racji i od razu zaznaczam, że nie opowiadam się w 100% po którejś z nich.
z JKMem zgadzam się w kwestii legalizacji narkotyków, bo legalnymi dragami robisz krzywdę sobie (pomijamy pośrednie problemy). nikt nie kupi legalnej broni, żeby zrobić krzywdę sobie ;)
Mental napisał(a):zawsze jak dochodzi do większej masakry w jakimś miejscu, trzeba zadać pytanie: czemu tak mało ludzi miało tam broń?przede wszystkim trzeba zadać pytanie: czemu ktokolwiek miał broń? na tą zdobytą nielegalnie nie mamy wpływu, ale jeżeli masakra została dokonana z broni zdobytej legalnie to jednak należy się zastanowić dlaczego był do niej dostęp. równie dobrze masakry może dokonac osoba, która sama miała prawo do posiadania, jak i osoba, która na przykład podwinęła broń rodzicowi, który miał prawo do posiadania ;)
zresztą nie ma sensu dyskutować, bo jednak jest różnica między USA a Polską, zarówno i w mentalności i w prawie.
a co do prawa do obrony, jeżeli ktoś chciałby Cię zabić z broni palnej to strzeli do Ciebie i będziesz leżeć z kulką w głowie zanim nawet zdążysz pomyśleć o obronie ;)
zreszta koniec rozmów o polityce, bo to niezbyt mile widziane na tym forum :)
nie pogniewam się jak władze usuna te posty :)
06-03-2011, 14:37