Suplement bez opisów ma mały sens :) A i jako statystyka mi się to nie widzi - bo też i czego miała to by być statystyka? Najtrafniej ulokowanych pieniędzy? Uważam, że jeśli już się skupiać na jego pozareżyserskich inwestycjach, to tylko na takich, od których faktycznie krzyczy "Spielberg!", takie w które był najbardziej zaangażowany lub które były z nim mocno związane od początku i miał duży wpływ na ich ostateczny kształt, nie tylko dzięki wyłożonej kasie. Z tej Twojej listy zostawiłbym więc następujące pozycje:
?Duch? (reż. Tobe Hooper) - jak ktoś już napisał, Spielberg autentycznie wyreżyserował część tego filmu z przyczyn różnorakich
?Gremliny rozrabiają? (reż. Joe Dante)
?Goonies? (reż. Richard Donner)
?Powrót do przyszłości? (reż. Robert Zemeckis) - Gremliny i Powrót właściwie "oddał" innym reżyserom, ale przy wszystkich trzech projektach dużo od siebie włożył
?Młody Sherlock Holmes? (reż. Barry Levinson)
?Niesamowite historie? (TV)
?Ostatnie dni? (reż. James Moll) - tematyka
?Park Jurajski 3? (reż. Joe Johnston) - wiadomo
?Kompania braci? (TV)
?Wybrańcy obcych? (TV) - tematyka, chyba nawet w przeszłości Steven był zainteresowany kinową wersją
?Wyznania Gejszy? (reż. Rob Marshall) - bardzo spielbergowski projekt, który zresztą ponoć Steven by zrobił, gdyby nie był zajęty innymi rzeczami
?Na Zachód? (TV)
?Pacyfik? (TV)
?Super 8? (reż. J.J. Abrams)
?Terra Nova? (TV) - ?
?Falling Skies? (TV) - ? te dwa trudno mi określić, bo poza tym, że SS przedstawia i że ponoć bieda straszna, to nie wiem na ile są to faktycznie JEGO projekty, a na ile po prostu się pod nimi podpisał
?Duch? (reż. Tobe Hooper) - jak ktoś już napisał, Spielberg autentycznie wyreżyserował część tego filmu z przyczyn różnorakich
?Gremliny rozrabiają? (reż. Joe Dante)
?Goonies? (reż. Richard Donner)
?Powrót do przyszłości? (reż. Robert Zemeckis) - Gremliny i Powrót właściwie "oddał" innym reżyserom, ale przy wszystkich trzech projektach dużo od siebie włożył
?Młody Sherlock Holmes? (reż. Barry Levinson)
?Niesamowite historie? (TV)
?Ostatnie dni? (reż. James Moll) - tematyka
?Park Jurajski 3? (reż. Joe Johnston) - wiadomo
?Kompania braci? (TV)
?Wybrańcy obcych? (TV) - tematyka, chyba nawet w przeszłości Steven był zainteresowany kinową wersją
?Wyznania Gejszy? (reż. Rob Marshall) - bardzo spielbergowski projekt, który zresztą ponoć Steven by zrobił, gdyby nie był zajęty innymi rzeczami
?Na Zachód? (TV)
?Pacyfik? (TV)
?Super 8? (reż. J.J. Abrams)
?Terra Nova? (TV) - ?
?Falling Skies? (TV) - ? te dwa trudno mi określić, bo poza tym, że SS przedstawia i że ponoć bieda straszna, to nie wiem na ile są to faktycznie JEGO projekty, a na ile po prostu się pod nimi podpisał
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
04-11-2011, 21:29