(06-02-2015, 23:05)joozeek napisał(a): A czy Ty rozumiesz mnie? Klimat ważna rzecz, ale czy trzeba od razu sięgać po takie porównania jak the wire? Tylko o to mi chodzi. Zresztą, pogadamy jak obejrzymy. Peace.Rozumiem, i tlumacze Ci, ze Twoje oburzenie jest z dupy. ;) Ale jakie porownanie do The Wire? Gość powiedzial, ze inspirowali sie tym, tym, i tym. Jakby napisal, ze robia serial na miare The Wire to by bylo porownanie do The Wire. "Porownanie" do "French Connection", "Dog Day Afternoon" czy "Taxi Drivera" już Ci nie przeszkadza? ;) Ty mi piszesz o trudach walki policji i przygaszonych zwyciestwach, żmudnym przepychania się przez procedury, itp. podczas gdy The Wire to nie tylko to. Jak napisze Ci, ze inspirowalem sie przy moim pierwszym filmie "No Country for Old Men" to mi napiszesz "Litosci, mordy sobie NCFOM nie wycieraj, bo twoj film nawet do piet nie dorasta filmowi Coenów"?
Mierzwiak napisał(a):Poza tym to wygląda jak kinowy Daredevil, tylko z inną obsadą i mniej obciachowym kostiumem.Wyglada tysiac razy lepiej i nie tak sztucznie.
06-02-2015, 23:17