Cytat:Abstrahując od tego, że żaden rodzic nigdy nie wie co tak naprawdę wie jego dziecko (zwłaszcza podejrzewam teraz, w dobie wszechobecnego dostępu do informacji)Na razie nie ma takiego dostępu, co oczywiście nie znaczy, że nie mają go rówieśnicy, którzy mogą się podzielić nabytą wiedzą. Owszem, nie można mieć pewności, ale można wnioskować na podstawie różnych wypowiedzi. Więc mam jakieś tam podstawy by oceniać poziom wiedzy tak, a nie inaczej.
Cytat: i jeszcze od tego jakim ogólnie filmem jest Terminator, to akurat scena miłosna jest tam bardzo ładna, estetyczna i w miarę "bezpieczna"
To się zgadza.
Cytat:nie wiem zresztą skąd w społeczeństwie przekonanie, że po obejrzeniu kopulacji dziecko ma mieć traumę lub jakąś mega zagwozdkę - dla mnie to jest jakiś kosmos).I to niby też, choć chodzi chyba głównie o nierozbudzanie zainteresowania.
Problem leży nie w tym, że ja mam problem z tym, żeby dziecko oglądało taką scenę , ale z tym, że jak potem zacznie gdzieś gadać o tym co z tatusiem oglądała i usłyszy to nieodpowiednia osoba... trzeba tłumaczyć dalej?
03-03-2018, 23:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2018, 00:05 przez Gieferg.)