(12-11-2023, 16:20)Rozgdz napisał(a): Dawno tego filmu nie widziałem ale miałem wrażenie że historia o ojcu i mężu pracoholiku który zapomina o rodzinie, nie jest dla syna superbohaterem tylko wiecznym rozczarowaniem - i próbuje to nadrobić w ostatniej chwili - wcale nie była aż tak dla dzieci :)
Powazny temat spłaszczono do komedii wręcz slapstickowej, gdzie nemezis Arnolda to... listonosz. No kaman :)
Cytat:PS 1. A co tak wcześnie? Ja wiem, że już w sklepach i reklamach wystawia się bożonarodzeniowy szajs do kupienia, ale wstrzymałbym się do grudnia ;).
Było w TV akurat i rzuciłem okiem z ciekawości, bo w sumie ostatni raz widziałem to... w kinie gdy byłem właśnie dzieckiem. Brutalne zderzenie z rzeczywistością, nie ma co. Nawet chyba twórcy byli świadomi tego kupsztala, bo co i rusz pojawiają się nawiązania do innych filmów Arnolda, a takie mrugnięcia do fanów to już chwytanie się brzytwy.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-11-2023, 08:56