Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,466
Liczba wątków: 78
Nie wiem co mnie podkusiło, żeby wybrać się na to do kina, ale mimo wszystko aż takiej biedy się nie spodziewałem. Niby recki i opinie zbiera niezmiennie cienkie, ale zawsze jest jakaś nadzieja, że chociaż może jakiś jeden element filmu ssał nie będzie - liczyłem np. że animal attack scenki będą w miarę sensowne, bo budżet duży i w ogóle.
Ssie jednak dosłownie wszystko. Wspomniane CGI zwierzaki pojawiają się na ekranie tyle co w zwiastunach, Kitajec zawsze wychodzi ze spotkań z nimi bez szwanku (ok, pijawka mu sporą krzywdę zrobiła, no ale ona była akurat gumowa ;)), survival z tego żaden, bardziej platformówka z levelami do odhaczenia i lecimy dalej. Dizajn świata przedstawionego bez szału, glupot od zatrzęsienia, fabuła prostsza od druta, granie slabe, muzy nie pamiętam - mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale starczy jak napiszę, ze kompletnie nic tutaj nie "robi dobrze".
Szamajmalan tym filmem chyba dobitnie udowodnił, ze ciężko na dzień dzisiejszy w Holly znaleźć gorszego, pozbawionego własnego stylu reżysera. Takie "10,000 BC" Emmericha to przy tym szmelcu dzieło niemal wybitne. Nie oglądać :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
11-06-2013, 15:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2013, 15:44 przez slepy51.)
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
ślepy, skoro już zapoznałeś się z tą perełką, to czy w filmie wyjaśniono w jaki to magiczny sposób życie na Ziemi ewoluowało by zabijać ludzi, skoro od 1000 lat ich tam nie ma? Ot, takie nurtujące mnie pytanie po kilku razach, gdy siedząc w kinie musiałem obejrzeć trailer tego, jak sądzę, szajsu.
11-06-2013, 15:44
Chrissie Watkins' arm
No właśnie raczej nijak, bo mały kitajec śmiga po tej dżungli bez większych problemów, krzywdę raz zrobiła mu tylko pijawka i nagłe ochłodzenie, co zresztą też jest wesołym wątkiem - otóż są ponoć jakieś miejsca, w których nocą jest ciepło, we wszystkich innych temperatura spada o 10 stopni w ciagu kilku minut, wszystko nagle zamarza i można lepić bałwana ;) Mudżina raz dopadło, ale
uratował go wieki CGI orzeł, który wcześniej sobie na niego zapolował i nie robiąc żadnej krzywdy (!) zaniósł do gniazda, żeby swieżo wyklute pisklaki miały co jeść. Mniejsza jednak o to - Kitajec ucieka, młode zostają wybite przez szablozębne CGI koty, karate kid mowi nawet do jednego, zeby zostawił biedne pisklęta w spokoju itd. Orzeł go śledzi, po czym ni z gruchy ni z pietruchy ratuje mu dupę zanosząc do ciepłej strefy i chyba ze zgryzoty sam zdycha :)
Niby atmosfera tez nie jest taka jak dawniej, trzeba co chwila wcinać ampułki z tlenem ale jakby się ludzie uparli to spokojnie mogliby sobie po wykarczowaniu części lasu tam zamieszkać, nie musieliby przynajmniej obawiać się brzydkich CGI kosmitów, z którymi na planecie, na którą z Ziemi uciekli ciągle wojują. Zreszta ciężko to w jakikolwiek sensowny sposób wytłumaczyć, bo film ma tak wielkie dziury fabularne i jest tak bezdennie głupi, że szkoda gadać.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
11-06-2013, 16:03
Dużo pisze
Liczba postów: 334
Liczba wątków: 0
Strasznie się boję, że takie biedy od Szamajlana odsuwają nas coraz dalej od premiery "Unbreakable 2" :(
11-06-2013, 16:04
Red Crow
Liczba postów: 12,710
Liczba wątków: 50
Ja jebie, to co slepy opisał w spoilerze sprawiło, że nagle zapragnąłem obejrzeć ten film (oczywiście, nie w kinie) - jeden wielki ROTFLcontest.
11-06-2013, 16:06
Chrissie Watkins' arm
Pan reżyser chyba totalnie odleciał:
:)
11-06-2013, 16:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2013, 16:14 przez slepy51.)
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Liczba wątków: 9
Zawsze będę uwielbiał Szamajmalana za cztery pierwsze filmy i nie jestem w stanie pojąć co się teraz z nim stało.. Mam nadzieję, że gość po prostu nie radzi sobie z blockbusterami i kiedyś ze świetnym efektem wróci do bardziej kameralnego kina.
Cytat:że chociaż może jakiś jeden element filmu ssał nie będzie
Dotychczas każdy soundtrack Jamesa Newtona Howarda do filmów Szamajmalana był co najmniej świetny. Niestety, z tego co słyszałem to tym razem jest dość przeciętnie.
11-06-2013, 16:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2013, 16:16 przez patyczak.)
Miami Vice
Liczba postów: 8,063
Liczba wątków: 43
To co slepy opisał w spojlerze każe zadać sobie pytanie jak można takie debilizmy kręcić za ciężkie miliony. Kurwa co sobie myśli taki reżyser robiąc takie sceny? Produkcja pod upośledzone dzieci, które będą klaskać bo "orzełek ziuuu"? Nosz kurwa mać :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
11-06-2013, 16:18
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Przeczytałem spoilera i jest to chyba najbardziej absurdalna scena w historii kina. Z chęcią zobaczę jak już wyjdzie w dystrybucji torrentowej :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
11-06-2013, 16:18
Chrissie Watkins' arm
Tu macie przedsmak tego co w spoilerze:
"No, Leave Them Alone! Get Away!" :)
Aha - jakby ktoś chciał się jeszcze ośmiać, niech czyta:
młody Smith ma na sobie niby super nowoczesny kombinezon, który sam zmienia kolory, ma poinstalowane kamery i inne hi-tech bajery, ale oczywiscie ogrzać go już nie potrafi :) Niby cywilizacja super się rozwinęła na obcej planecie, wojując ze złymi CGI kosmitami, a za broń służy im.... patyk, ktory ma kilka kombinacji ostrzy i trzeba ciachać ;) Z kolei żeby ubic kosmitę, trzeba przestać się go bać, bo złe kreatury z innej planety huja widzą, ale wyczuwają strach w człowieku i wtedy atakują. Jedynym kozakiem, który to opanował był oczywiście Will Smith, który chodził pomiędzy ufami bez strachu na wkurwie i ubijał tym super hi-tech scyzorykiem MacGyvera :)
11-06-2013, 16:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2013, 16:33 przez slepy51.)
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Motyw z tygrysem który stanął tyłem do "okna" zupełnie jak w horrorach :) Swoją drogą świetne efekty, ile to kosztowało, 10 baniek?
11-06-2013, 16:28
Miami Vice
Liczba postów: 8,063
Liczba wątków: 43
Budżet: 130 mln $. Po prostu...ciemno, zimno, są tylko halucynacje z niedożywienia. Śmierć.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
11-06-2013, 16:30
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Gówno straszne, miałem dość rozumu by nie iść do kina, ale nie dość rozumu, żeby w ogóle olać po tym jak na Io9 napisali, że "nie jest tak zupełnie źle". Jest tak zupełnie źle. Tylko dlatego, że na końcu nie ma super-ultra-mega-debilnego twistu, nie znaczy, że nie jest źle.
BTW czemu mówisz na bambusa kitajec? :P
Czemu Szymahalajan wciąż dostaje kasę na filmy? Uwe Boll kręci za złoto nazistów, a ten gość?
11-06-2013, 17:12
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
(11-06-2013, 17:12)Craven napisał(a): Czemu Szymahalajan wciąż dostaje kasę na filmy? Uwe Boll kręci za złoto nazistów, a ten gość?
On to nakręcił za kasę Smithów. Will Smith jest nie tylko odpowiedzialny za historię, ale też wraz z żoną producentami tego filmu. Po prostu wyprodukował film, aby syn miał gdzie zagrać.
11-06-2013, 17:23
Chrissie Watkins' arm
Craven napisał(a):BTW czemu mówisz na bambusa kitajec? :P
Credited cast:
Jaden Smith ... Kitai Raige
11-06-2013, 17:24
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
(11-06-2013, 17:23)Lawrence napisał(a): On to nakręcił za kasę Smithów. Will Smith jest nie tylko odpowiedzialny za historię, ale też wraz z żoną producentami tego filmu. Po prostu wyprodukował film, aby syn miał gdzie zagrać.
... Auć. To wiele wyjaśnia.
(11-06-2013, 17:24)slepy51 napisał(a): Credited cast:
Jaden Smith ... Kitai Raige
Damn, wyjdzie na to, że jestem jedynym rasistą w pokoju :P
11-06-2013, 17:31
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Cytat:Will Smith jest nie tylko odpowiedzialny za historię, ale też wraz z żoną producentami tego filmu.
Nie tylko. Smith zatrudnił M. Nighta do bycia "ogólnym reżyserem" (czyli do podpisania się pod tym knotem), kiedy to Will się zajmował reżyserią scen ze swoim synem, czyli pewnie 90% filmu. W ogóle planował zrobić z tego wielką markę, w skład której miały wchodzić książki, gry i inne pierdoły. O ile wcześniej polewałem się z plotek jakoby Will Smith miał zasilić szeregi scjentologów, tak teraz ta wizja zaczyna się brzydko urzeczywistniać. Sam film też ponoć nawiązuje do banialuków promowanych przez Toma Cruise'a...
Co ciekawe, oryginalny pomysł Smitha zakładał zwykły, współczesny survival, gdzie ojciec z synem wybierali się na camping, po drodze się rozbili i młody miał przedzierać się przez las w poszukiwaniu pomocy. Potem ktoś podsunął Smithowi koncept wielkiej, kosmicznej sagi. Oby się to nie zwróciło, bo jeszcze cały misterny plan dojdzie do skutku...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
11-06-2013, 17:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2013, 17:46 przez Hitch.)
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
A w ogóle gdzieś czytałem, że stary Smith to chyba przez większość filmu się w ogóle nie rusza i tak naprawdę to główną rolę rola "gra" ten mały? :/
Plus odnośnie dzieciaków sławnych rodziców: Córka Kravitza ma tu jakąś większą rolę, czy raczej jest to film dwóch postaci, z której i tak jedna nic nie robi?
@Hitch, ale patrząc po wynikach box office to chyba tym filmem nie udało się za wielu nowych "wiernych" zdobyć :)
11-06-2013, 17:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2013, 17:46 przez Lawrence.)
Chrissie Watkins' arm
Lawrence napisał(a):A w ogóle gdzieś czytałem, że stary Smith to chyba przez większość filmu się w ogóle nie rusza i tak naprawdę to główną rolę rola "gra" ten mały? :/
Tak jak piszesz. Po rozbiciu statku na Ziemi, stary ma obie nogi połamane, w tym jedną hardkorowo i siedzi sobie w fotelu instruując syna, gdzie ten ma iść i co czai się za rogiem :)
Lawrence napisał(a):Córka Kravitza ma tu jakąś większą rolę, czy raczej jest to film dwóch postaci, z której i tak jedna nic nie robi?
Pojawia się łącznie moze na jakieś 5 minut w retrospekcjach i jako duch-widmo, którego młody widzi płynąc tratwą po rzece. Nawet jest z nią jedna jump scenka ;)
11-06-2013, 17:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2013, 17:56 przez slepy51.)
.
Liczba postów: 27,962
Liczba wątków: 62
Hehe, czego spodziewać się po filmie w którym główne i prawie jedyne role gra dwóch czarnoskórych aktorów? ;)
11-06-2013, 18:47
|