Ankieta: Jak oceniasz "Alien: Covenant"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott
Kolejny poster, którym można się podetrzeć.

Oby jutrzejszy trailer zatarł bardzo złe wrażenie jakie robią materiały z tego filmu od kilku miesięcy.

Odpowiedz

Odpowiedz
Thumbnail says it all - SRAKA. Od patrzenia na tego cgi xenomorpha będzie mi chyba potrzebny przeszczep oczu.

Odpowiedz
Parę scen fajnych i postać Danny'ego wydaje się być spokko, a tak to...

[Obrazek: super_meh_superman.gif]

Odpowiedz
Jak mi na fejsowym wallu mignął obraz CGI alienka w thumbnailu zwiastuna, to pomyślałem: O, robią już sequel do Alien: Isolation.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Ale to po mnie spłynęło. Niby nowy Alien, a czuję jakby do większej kasy dorwali się bracia Strausse.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
A mi się podobało. Niepotrzebnie wypuścili pierwszy trailer, bo już na starcie negatywnie nastawił ludzi. Ten nowy jest znacznie lepszy.

Odpowiedz
Niby w czym jest lepszy? Wygląda jak połączenie pierwszego Aliena (lądowanie na planecie, pitu pitu, atak facehuggera) i Prometeusza (religijne pierdololo, David który zapewne będzie NOWYM BOGIEM ludzkości). W końcówce tego trailera brakowało tylko Charlize Theron.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Zgadzam się, lepszy trailer, ale wciąż zapowiada film typu "odpal i zapomnij". Ot, kolejna planeta, kolejny derelict, kolejne jaja... From the creators of Alien: Nostromo, Alien: Sulaco, Alien: Fury 161, Alien: Auriga and Alien: Prometheus -- witness a brand NEW spaceship crew being killed one by one!

Odpowiedz
W sumie najlepsza rzecz w promocji tego zbędnego filmu. Wygląda nie najgorzej.
Niestety, to wszystko już było tyle razy, że...
Ale głupsze od Prometeusza toto nie będzie. Promek wyznaczył dno tej serii.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Trailer ok, może gdyby nie Prometeusz to bym zobaczył, a tak... Raczej nie w kinie

Odpowiedz
Cytat:Niby w czym jest lepszy?

Lepiej zmontowany, lepsze kadry etc. Najgorszy jest komputerowy alien pod koniec, bezsensowne efekciarstwo.

Odpowiedz
Poza przaśnym ryjem głownej bohaterki, która wygląda jak wyjęta z komedii romantycznej o laskach z prześnymi ryjami, które nie mogą znaleźć facetów, i Dannym Mcbridem to nie ma się do czego przyczepić w tym zwiastunie.

Wiadomo, że to będzie ssało, a facepalmy będą szły tak szybko, że echo poprzedniego jeszcze nie zdąży wygasnąć - ale zwiastun sam w sobie ok.

(01-03-2017, 10:06)Mental napisał(a): Najgorszy jest komputerowy alien pod koniec, bezsensowne efekciarstwo.

Jest tylko jedna rzecz gorsza od złęgo CGI - hipsterskie czepianie się o CGI ;)
Ja płacę 30 złotych to chcę w XXI wieku zobaczyć sk****ela w pełnej okazałości, a nie czyjeś stare kalesony wypchane watą i ciągnięte na sznurku ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Ej, a mi się to podoba, przy czym pisze to alternatywna wersja mnie która nie oglądała Aliena :) Wygląda to niemal jak remake jedynki, ale dla współczesnej widowni - pamiętacie pełną napięcia scenę finałową z Ripley i Alienen? Tutaj jest taaaaaak baaaaaardzo widowiskooooooowa aaaaakcja! Bohaterka strzelająca z giwery do komputerowego Aliena wisząc na linie przyczepionej do startującego statku! Ridley, co ty krencisz?

Odpowiedz
(01-03-2017, 11:06)Mierzwiak napisał(a): Bohaterka strzelająca z giwery do komputerowego Aliena wisząc na linie przyczepionej do startującego statku! Ridley, co ty krencisz?

Gdyby to był bruce willis no to ok, ale ta pucułowata morda, c'mon? ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Dla mnie również zwiastun na plus. Wszystko wtórne, ale przynajmniej jest próba wykreowania jakiegoś klimatu. Do kina na pewno pójdę, ale tak jak pisał Mierzwiak - bez bagażu oczekiwań, tylko jak na odrębny film.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Aha, obstawiam że tajemnicza zakapturzona postać to Noomi Rapace.

Odpowiedz
Mnie sie podoba, chyba troche za duzo pokazali (smutna lasia i Makbrajd zostaja do konca), ale ogolnie na plus. Rzeczywiscie taki Alien 2017. Dam Scottowi zarobic.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ej tam, wygląda ok. Wystarczy traktować wszystko po "Alien 3", jak coś w rodzaju Expanded Universe, które ogląda się pomiędzy licencjonowaną grą video, a komiksem :P Bez wielkich oczekiwań, ale też bez bólu dupy. Xenomorphy zawsze z przyjemnością w kinie obejrzę.

Odpowiedz
Akcja ze skaczacym po scianach ksenomorfem prosto od wujka Camerona. Mi lajk.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon