Ankieta: Jak oceniasz "Alien: Covenant"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott
Blomkamp też ma beke ze Scotta :D
[Obrazek: blomkamp_zpslp3ab37p.png~original]

Odpowiedz
Niech Blomkamp już się tak nie nabija, gdyż na razie w porównaniu z "Dziadziem" to prawie nic nie osiągnął.

(24-09-2015, 20:54)Grievous napisał(a): Dla mnie spoko. Wolę już 3 sequele do "Prometeusza" równie głupkowate co część 1, niż ciężkostrawną laurkę dla "Aliens" od Blomkampa wymazującą "Alien 3" z kanonu.

Amen.

Plus z tego co ja słyszałem i Scott sam wiele razy wspominał, to on ma akurat dość dobre układy z Foxem, a więc wątpię, aby miał wielki naciski i z ich strony.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dokładnie to samo możesz wyczytać z linka który podesłałem trzy posty wyżej :P Super

Odpowiedz
Nie wiedziałem, czy wrzucić to tu, czy do sequela (brrrr....) Blade Runnera. Ale skoro mówi Ridley Scott, a jest reżyserem jednego z tych filmów, to wrzucam tutaj. Tak ogólnie sequelowo się wypowiada:

http://www.comingsoon.net/movies/news/618083-ridley-scott-teases-more-blade-runner-sequels-plot-details-for-alien-paradise-lost
#istandbydaenerys

Odpowiedz
“It’s going to be its own separate thing because they are going to the planet of the Engineers and they are going to see what happened there,” Scott noted. “It was a disaster. And they will be in that alien craft that takes them there, but with a new group that’s incoming, a new group of travelers in the beginning of the first act.”

http://www.dreadcentral.com/news/131532/ridley-scott-reveals-alien-paradise-lost-plot-details-shooting-next-march/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Znowu jakaś zakichana ekspedycja?

Przecież to byłoby wspaniałe, gdyby jedynymi aktorami w całym filmie była Noomi Rapace i głowa Fassbendera :)

Odpowiedz
Ale kto by wtedy ginął?

Odpowiedz
Zginąłby przynajmniej jeden schemat tego typu kina, no ale po co :P

Odpowiedz
(08-10-2015, 01:19)Gieferg napisał(a): Ale kto by wtedy ginął?

Istoty na planecie, na której wylądowałaby Rapace.

Odpowiedz
Czekajta, czyli Noomi leci dowiedzieć się, kim naprawdę są ci tajemniczy inżynierowie, i trafia wraz z grupą badaczy na ich wyniszczoną planetę...

Czyli Prometeusz 2 to Prometeusz 1?

Odpowiedz
Może to będzie remake, zapowiadany jako kolejna część, a tak naprawdę okaże się, że to reboot całej serii.

Odpowiedz
Ten tytuł to taka bieda - skoro zaakceptowali Prometeusza, to komu wadziło Paradise?

Odpowiedz
Może to i dziwne, ale mnie poniekąd ciekawi jednak planeta Inżynierów. I jak już odpłynąć to na maska z tymi albinosami. Tym bardziej, że dalej pamiętam o tym ujęciu, które nie weszło do filmu.

[Obrazek: YoKq9.jpg]

Było też chyba wycięte ujęcie kiedy po kolizji, ten Inżynier wchodzi do kapsuły i przegląda książki i trochę interesuje się naszą kulturą.

Dlatego też niech będzie odlot i będzie wycieczka na jakąś odjechaną pozaziemską cywilizację.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Patrząc po zachowawczym ze wszech miar "Prometeuszu", to z pewnością możesz liczyć na odloty :) Poza tym Scott to raczej reżyser lubujący się we względnym realiźmie - gdyby wykluczyć "Legendę", to na próżno szukać w jego filmografii jakichś koncepcyjnych "odjazdów".

Odpowiedz
(08-10-2015, 20:41)Lawrence napisał(a): Było też chyba wycięte ujęcie kiedy po kolizji, ten Inżynier wchodzi do kapsuły i przegląda książki i trochę interesuje się naszą kulturą.

Aż strach się bać zatem, gdyby kiedyś jakaś obca rasa odkopała Prometeusza - jest mi potrójnie wstyd już miliony lat do przodu za ludzkość. Thx, Ridley.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(08-10-2015, 20:41)Lawrence napisał(a): Może to i dziwne, ale mnie poniekąd ciekawi jednak planeta Inżynierów. 

Chyba że Ridley w ostatniej chwili zmieni zdanie i uzna, że warto przenieść akcję na LV-426. Albo po prostu zrobi kopiuj-wklej planety z jedynki, bo w sumie czemu inna planeta na której żyli ci sami kosmici miałaby się znacząco różnić. 

Odpowiedz
http://www.hollywoodreporter.com/news/thor-ragnarok-alien-film-set-833882

Zdjęcia w Australii w przyszłym roku. Potwierdzone.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Obcy bratem Ripley?

Odpowiedz
Czemu "obcy bratem Ripley"? Swoją drogą, w tekście moim zdaniem źle odczytano wypowiedź Scotta o tym, że "zabrano mu drugiego". To chyba oczywiste, że mówił o Aliens, a nie o Blomkampowym Obcym.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon