24-03-2025, 14:19
|
Alien: Earth
|
|
Nie dam się nabrać.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 24-03-2025, 14:30
Ja też się nie dam nabrać, tym bardziej że już w 1 sekundzie widać wymuszone przez diversity wymianę ról.
Murzyn w pierwszym Alienie - typowy robol z opaską na głowie, wynajdujący miotacze ognia. Murzyn w serialu 45 lat później - prawdopodobnie głównodowodzący, mający dostęp do Matki Dziękuję.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
24-03-2025, 14:43
No, ale w klipie jest zły murzyn, bo zostawia białą kobietę na śmierć - a to chyba ok :P
A tak serio to hmm... ładna scenografia - widać, że idą w romulusowe naśladownictwo oryginału pod tym względem. Niemniej jakoś tego nie czuję, ksenomorfy na Ziemi? Kolejna Ripley wannabe? To już w kontekście serii łamał by schematy jakiś facet, jako główny bohater. No nic poczekam i zobaczę. 24-03-2025, 15:25
Cały koncept Obcego jako wielkiego zagrożenia dla ludzkości poza klaustrofobicznym statkiem jest bez sensu. To zwykły zwierzak ze skomplikowanym cyklem rozwoju.
Już w "kultowej" dwójce musieli zrobić z żołnierzy debili, żeby to jakoś działało :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
24-03-2025, 15:29
Bez kitu, w pierwszej scenie myślałem, że to jakaś przeróbka, że po prostu dają scenę z pierwszego "Obcego", tylko zamiast Dallasa wkleili po chamsku Murzyna.
A sam pomysł z obcym na Ziemi? Czemu nie? Świetnie się to sprawdziło chociażby w takim klasyku kina jak "Alien vs Predator 2". 24-03-2025, 15:47
Skoro zerżnęli to w całości z pierwszego Aliena to musi wyglądać przynajmniej nieźle.
Romulus też wyglądął nieźle i co? I jajco. 24-03-2025, 15:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2025, 15:59 przez Gieferg.)
Już chętniej zobaczę sequel Romulusa niż to, nie wiem dlaczego, ale w ogóle concept Obcy na Ziemi przed Alien mnie nie kręci, z resztą to co widziałem wydaje się po prostu bezjajeczne.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 24-03-2025, 16:20 (24-03-2025, 15:25)Scheckley napisał(a): Kolejna Ripley wannabe? To już w kontekście serii łamał by schematy jakiś facet, jako główny bohater. No nic poczekam i zobaczę.Dokładnie, oni nie muszą się kurczowo trzymać zasady, że w Alienie zawsze główną rolę musi mieć kobieta xD. Historia Ripley się skończyła i zamiast dawać kolejną wannabe, spróbowaliby podejść na świeżo, no ale wiadomo :) Co do trailera to wygląda ok, ale pytanie czy to faktycznie będzie dobre (w co pewnie wszyscy wątpimy). Jak już chcieli Aliena na Ziemi to mogliby po prostu zrobić film osadzony po wydarzeniach z Ressurection zamiast kolejny mieszający w kanonie midquel - bo podobno czas akcji to 2120, czyli między prequelami Scotta (2089-2093 oraz 2104) a pierwszym Alienem (2122) 24-03-2025, 16:23 (24-03-2025, 16:23)samuuel napisał(a): Dokładnie, oni nie muszą się kurczowo trzymać zasady, że w Alienie zawsze główną rolę musi mieć kobieta xD. W "Predatorze" ostatnio zerwali z tradycyjnym męskim bohaterem, stawiając na indiańską nastolatkę. No ale wiadomo, że takie zmiany zawsze działają tylko w jedną stronę. 24-03-2025, 16:29
I koniecznie ta kobieta zawsze musi być też trochę podobna do Ripley.
Cieżko nie mieć beki z tej serii na tym etapie. Tym bardziej jeśli weźmie się pod uwagę, że na przestrzeni 30 lat tylko Scott (z nie za dobrym skutkiem) próbował zrobić cokolwiek innego, choć i też bez przesady. 24-03-2025, 16:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2025, 18:26 przez Albertino.) (24-03-2025, 16:23)samuuel napisał(a): Jak już chcieli Aliena na Ziemi to mogliby po prostu zrobić film osadzony po wydarzeniach z Ressurection zamiast kolejny mieszający w kanonie midquel - bo podobno czas akcji to 2120, czyli między prequelami Scotta (2089-2093 oraz 2104) a pierwszym Alienem (2122) To raczej nie będzie midquel. Twórca serialu powiedział, że ignoruje "Prometeusza" (i przypuszczalnie "Przymierze"), ponieważ nie podobała mu się zawarta w tym filmie idea, że Obcy jest bronią biologiczną stworzoną "pół godziny temu". Hawley powiedział, że woli, aby Obcy był wynikiem milionów lat ewolucji. Cytat:"For me, and for a lot of people, this 'perfect life form' — as it was described in the first film — is the product of millions of years of evolution that created this creature that may have existed for a million years out there in space," Hawley explained. "The idea that, on some level, it was a bioweapon created half an hour ago, that's just inherently less useful to me. Innym powodem zignorowania "Prometeusza" jest retrofuturyzm, którego w tym filmie zabrakło, co kłóci się z resztą filmów: Cytat:"In terms of the mythology, what's scary about this monster, is that when you look at those first two movies, you have this retro-futuristic technology," he continued. "You have giant computer monitors, these weird keyboards… You have to make a choice. Am I doing that? Because in the prequels, Ridley made the technology thousands of years more advanced than the technology of Alien, which is supposed to take place in those movies' future. There's something about that that doesn't really compute for me. I prefer the retro-futurism of the first two films. And so that's the choice I've made — there's no holograms. The convenience of that beautiful Apple store technology is not available to me." Źródło: https://www.ign.com/articles/noah-hawley-prometheus-not-useful-alien-prequel-series Wygląda więc na to, że ten serial będzie czymś w rodzaju alternatywnego prequela. 24-03-2025, 16:58 (24-03-2025, 15:47)al_jarid napisał(a): Bez kitu, w pierwszej scenie myślałem, że to jakaś przeróbka, że po prostu dają scenę z pierwszego "Obcego", tylko zamiast Dallasa wkleili po chamsku Murzyna. Ja k pomyślałem, że to sample jakiejś AI do efektów specjalnych. A co chronologi itp. to cóż - witajcie w xenomultiwersum of chaos! 24-03-2025, 17:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2025, 09:35 przez Scheckley.)
No to i tak będzie niezły pierdzielnik, bo raz, że zignorują te dwa kinowe filmy Scotta, AVP (i w przyszłości pewnie Aliena 3, zresztą gość wspomina tutaj tylko o dwóch pierwszych filmach jako inspiracji), a dwa - seriale niekoniecznie wliczają się w kanon, w sensie wyjdzie jakiś nowy film kinowy to go zretconuje lub nie będzie w ogóle się przejmował tym, co Hawley wymyślił :P
Edit: I trzy - Alien Romulus, który pewnie będzie miał kontynuację, uznaje przecież Prometeusza za kanon (24-03-2025, 16:29)al_jarid napisał(a): W "Predatorze" ostatnio zerwali z tradycyjnym męskim bohaterem, stawiając na indiańską nastolatkę. No ale wiadomo, że takie zmiany zawsze działają tylko w jedną stronę.Tak samo jest z zasadą 'once black, always black' - Gordon czy Perry White raz przedstawieni jako czarnoskórzy pozostali tacy w kolejnych iteracjach (seriale animowane w obu przypadkach i Superman od Gunna). 24-03-2025, 17:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2025, 17:44 przez samuuel.)
a na co w tym teaserku odgłosy predka?
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
24-03-2025, 17:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2025, 17:45 przez Debryk.)
Bo tworcy to skonczeni debile.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 24-03-2025, 17:47 (24-03-2025, 16:58)Żółte Krzesło napisał(a): Wygląda więc na to, że ten serial będzie czymś w rodzaju alternatywnego prequela. Dokładnie. Na moje jeżeli widownia dopisze to stworzą wokół "Aliena" całe odrębne serialowe uniwersum, które uzupełni i rozbuduje pierwszy film Scotta, ale oleje całą resztę produkcji. Pierwszy sezon to prequel. Drugi może rozgrywać się równolegle do filmu, trzeci to bezpośredni sequel itd. Ja nie skreślam. Może Hawley ma to dobrze przemyślane. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
24-03-2025, 18:01
To nawet nie wiedziałem, że ignorują Prometeusza. Witamy zatem w jeszcze większym pierdolniku niż mieliśmy do tej pory. Max 5 lat i zrobią z tą serią dokładnie to samo, co ze Star Wars. Nigdy się kierwa nie nauczą.
A Scott parę lat temu jak miał jeszcze więcej do gadania, to uwalił podobną próbę od Blomkampa. Widać, że on jeszcze ma odrobinę rozumu. 24-03-2025, 18:30
Ta... On to raczej uwalił, bo Blomkamp chciał sequelować Aliens, a jednocześnie był to czas, gdy sam chciał kręcić inny projekt w tym samym uniwersum.
Romulus Alvareza mu już nie przeszkadzał i przypuszczam, że gdyby nagle się okazało, iż sequel tego filmu nie spina się z kanonem tzn. starymi postAlienowymi filmami, to też by mu to zwisało :D Jestem bardzo ciekaw, czy Ridley będzie jakoś bardziej angażował się w promocję serialu, czy ograniczy się do minimum PRowej gadki i strzeli focha, bo olali Promka. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
24-03-2025, 19:17 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |