Alien: Earth
Tak czy inaczej, ja obstawiam cancel za 2 tygodnie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Zbyt piękne, to chyba ma jako taką oglądalność.

Odpowiedz
Jeszcze tylko 2 odcinki, ktore powinny byc orgią krwi i zniszczenia. Oczywiscie w normalnym świecie. W naszym tak pewnie nie będzie.

Trailer sprzed kilku odcinkow najwyrazniej pokazywal sceny z finalu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(12-09-2025, 15:56)simek napisał(a):
(12-09-2025, 15:46)Dr Strangelove napisał(a): Czy tak można panie simek?
Miałem dodać, że jeszcze jak ktoś ciągnie z torrentów to pół biedy.

Z chomika. Może być?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Chomika?

Czyli płacisz.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie, dostałem od znajomego konto z olbrzymim zapasem transferu. Więc jeśli ktoś zapłacił to nie ja. On chyba też nie :D

Odpowiedz
A to znam, ale odpuściłem bo za dużo zachodu szukać takich kont, ale szkoda, bo tam jest/był duży zapas starych filmów, przeróżnych lektorów i innych ciekawostek.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Wlaśnie. Szkoda transferu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(08-09-2025, 20:12)Dr Strangelove napisał(a):
(08-09-2025, 19:23)michax napisał(a): Jest to miłosny list/hołd dla Aliena Scotta połączone z czymś w stylu Thing Carpentera. 
No to jest mi bardzo przykro i nie jestem w stanie Ci pomóc :(

Ale w czym chcesz mi pomóc i dlaczego Ci jest przykro ? Ja mam radochę z serialu i piszę to bez ironii, może nie przesadną, ale dobrze się bawię, mimo wielu wad i to co napisalem nie oznacza że serial stawiam na równi z filmem Scotta i Carpentera, bez przesady.   Widocznie mam niskie oczekiwania albo lubię być na przekór albo po prostu ja więcej wybaczam gdy coś mi się podoba, częściej oko przymykam na głupotki - możesz próbować zgadnąć, ale podpowiem Ci, że to ostatnie. A najlepiej podsumowuje moje zdanie opinia Michała z Ponarzekajmy o filmach, z którym mam najbardziej zbliżoną opinie o każdym odcinku. Bo mimo mankamentów to jestem zadowolony z serialu.

(10-09-2025, 21:27)Dr Strangelove napisał(a): Też obejrzałem. Nie ma się co rozpisywać. Nadal jest to straszny paździerz. Potwornie głupi i infantylny.

A uprzedzałem Ciebie po poprzednim, najwyżej ocenianym odcinku, że może być później jeszcze gorzej, skoro najwyżej oceniany odcinek przez krytyków, czyli piąty też nie podszedł Ci, to dalej nie będzie lepiej. Widocznie to jest syndrom sztokholmski, albo hate watching czyli oglądasz cały, czas mimo tego, że się nie podoba, ja bym tak nie potrafił:) 

Dobry szósty odcinek, taki jakiego się spodziewałem, czyli w klimacie i w tempie, jaki dostałem w odcinkach 1-4, ale ja klimat serialu kupiłem od pierwszego odcinka, więc dziwne byłoby żebym narzekał na ten serial po szóstym odcinku, skoro mi się podobały wcześniejsze odcinki. Oczywiście są głupotki, tak jak w każdym odcinku. Można się przyczepić do głupoty niektórych np dzieciaków w ciałach hybryd w laboratorium, ale też można zrozumieć czemu się tak zachowują, bo są właśnie dziećmi, ale gdy dorosły się tak zachowuje  w laboratorium to za bardzo nie mam wyjaśnienia. Ale gdyby serial mi się nie podobał to bym się czepiał bardziej, kłuło by mnie  to mocniej oczy, a skoro podoba mi się to jakoś mnie to specjalnie nie irytuje.

Ostatni odcinek można zatytułować Obserwator, bo Olyphant obserwuje  cały czas i na dodatek okłamał swojego szefa, a najbardziej intrygująca postać serialu obok androida i cyborga, czyli oczko oprócz puszczania oczka do bohaterów to też cały czas obserwuje. No  i raczej teoria o tym, że w poprzednim odcinku chciał pomóc ludziom była błędna, a takie opinie słyszałem. Oczko ma swoje plany.  Olyphant ze swoim aktorstwem idealnie się odnalazł w roli kopii Hauera z BR. Ale rozumiem że niektórzy nie kupują pomysłu Hawleya. Ja doceniam że poszedł w inna stronę, bawi się kliszami Aliena, próbuje czegoś nowego, nawet jeśli nie wszystko się klei, a czasami głupot jest za wiele i są tylko po to by popchnąć fabułę do przodu.  Najciekawsze postacie to kosmici, androidy i cyborgi. Wielu jedzie po serialu jak po łysej kobyle ale mi się podoba i ja nie mam problemu z tym, że wielu sie nie podoba. Hawley jak w każdej swojej produkcji lubi czasami za bardzo zwolnić tempo, zamulić, ale nigdy jeszcze nie przekroczył tej granicy, żebym przysnął lub chciał przewinąć - trzyma mnie klimat serialu.

(12-09-2025, 15:52)zombie001 napisał(a): Ja odpowiem. I tak, i nie.. Bo bycie w rankingu najchętniej piraconych seriali 2025, to też spory wyczyn i całkiem dobry PR  

Ja mam wszystkie streamingi jakie są w Polsce legalnie a i tak czasami coś zdarzy mi się obejrzeć z zatoki. I to nie jest zaskoczenie żadne, bo jest wiele ankiet z ktorych wynika, że ci co najwiecej piracą to nie są wcale ci co nie mają Netflixa, Maxa, Disneya+, ale osoby, które oglądają najwięcej filmów i seriali  legalnie. Często piratami są  maniacy filmowo serialowi, którzy nie mogą się doczekać na premierę, gdy jest opóźniona względem premiery np w USA i  korzystają z zatoki by być na bieżąco, ale mają vody, kupują filmy na płytach, chodzą do kina. 

Odpowiedz
michax napisał(a):najlepiej podsumowuje moje zdanie opinia Michała z Ponarzekajmy o filmach, z którym mam najbardziej zbliżoną opinie o każdym odcinku

Nie chcę się wpierdalać, bo serial przestałem oglądać po 30 minutach pierwszego odcinka ale jak ktoś wkleja cokolwiek od tego typa żeby podbić swoje zdanie o czymkolwiek to nie mam pytań, musi być naprawdę źle.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Alien Earth: Chaos Edition

Odpowiedz
Mental jak zwykle wszystko popierdolił jeśli chodzi o Murzynów czyli pojebały mu się przyczyna i skutek.

Podaję prawdziwą interpretację:
1) Czy winny jest Murzyn-idiota czy Ci którzy go tam wpuścili?
2) Oczywiście Ci którzy go wpuścili czyli biali pracownicy korporacji.
3) A kto nadzoruje białych? Oczywiście właściciel korporacji, który wygląda na rasowego Żymianina.

I dopiero to ma sens, no ale Mental się boi tematu Żymian jak diabeł święconej wody więc pierdoli te swoje kocopoły, że białą cywilizację zniszczą Murzyni o IQ<70 co oczywiście nie ma sensu.

Przepraszam za ten wtręt światopoglądowy, ale musiałem wyjaśnić jak się sprawy mają osobom, które nie oglądają tego gówna.

Odpowiedz
Jeszcze niech tej babce chuja pokaże... Jprd...

[Obrazek: 81dce6f309bcea4f36b7a5ec542cffbd03e7715d...5f0d0e83c7]

Odpowiedz
Murzyn z Yutani ma oczywiście nagranie, że katastrofa była wynikiem sabotażu tego śmiesznego debila-geniusza, ale rzecz jasna nie wykorzystują go, choć mogliby zniszczyć wrogą korporację w 30 sekund.

Odpowiedz
Chyba to jednak sobie obejrzę.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Daje tutaj, bo rdzen materialu dotyczy serialu. Wszystko przez filtr wszystkich filmow z serii. Nic wielce odkrywczego, powiedzmy, ze obserwacje z naszego forum. Z jednymi zgadzam sie bardziej, z innymi troche mniej, ale ogolnie solidna rzecz, do porannej kawusi:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ja , za każdym razem gdy oglądam kolejny odcinek jak narkoman.

[Obrazek: fYzhfUv.png]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
niewyobrażalne gówno, to chyba najgorzej stracony czas na oglądanie tego w tym roku

nie ma sensu wymieniać debilizmów 7 odcinka, chyba wiemy kto sobie okośmiornicę zaaplikuje

straszny badziew

Odpowiedz
Opinia z neta
Serio aż tak źle? Bo widzę, ze ludzie nie narzekają zbytnio na sranie na kanon uniwersum a po prostu o te durnoty.

Odpowiedz
Bo to nie jest serial o Obcym. On jest tylko wciśniętym na siłę wabikiem reklamowym, żeby to sprzedać. Wytniesz go, a serial nic nie straci.
Więc ludzie siłą rzeczy zajmują się całą, gównianą resztą :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon