Ankieta: Kt
Alien (Xenomorph)
Predator (Yautja)
[Wyniki ankiety]

Alien vs. Predator -RING
Taaa... Motyw wykorzystano w "Starship Troopers" (ROTFL)
A L () E E N

Odpowiedz
spoko przesadziłem... na swoje usprawiedliwienie powiem, że pomimo że wolę postać Predatora to ogólnie filmy o Obcych uważam za stojące na dużo wyższym poziomie. No a samego obcego mimo wszystko też uważam za bardzo ciekawą postać.
Chciałbym tylko powiedzieć że kocham kino

Odpowiedz
xenomorph napisał(a):oj Tyler Tyler , zdradzileś klan bezkrwawych przechodząc na strone wroga :wink:
No cóż zrobić ? :)
Na usprawiedliwienie powiem że była to decyzja podjęta w afekcie, w pamięci mając wizerunek Predatorów w AvP a jednocześnie będąc po Alienach na DVD. W chwili obecnej to sam nie wiem co wybrałbym, ale chyba jednak wciąz trzymałbym się opcji z xenomorphem :)

Odpowiedz
Predator
co prawda wolę filmy o obcych ale jako rasę bardziej lubie łowców

Odpowiedz
Alien jest lepszy i zajebiściej wygląda. tyle

Ciekawe co będzie następne- E.T vs. Alien? Czy Alf vs, Predator?

Odpowiedz
zły napisał(a):Ciekawe co będzie następne- E.T vs. Alien? Czy Alf vs, Predator?
Nie rozumiem po co ten sarkazm. Powyższe zestawienia są bezsensowne i zupełnie od czapy, ponieważ jedyną ich cechą wspólną jest fakt że dotyczą kosmitów. A porównanie Aliena z Predatorem nie jest już takim bezpodstawnym zważając na to że obydwa są śmiertelnie niebezpiecznymi gatunkami, spotykali się niezliczone razy na łamach komiksów, gier a ostatnio także filmu.

Odpowiedz
Oczywiście, że Predator. Jego współplemieńcy wynaleźli mnóstwo śmiercionośnych zabawek, one przecież nie spadły im z nieba, co świadczy o ich wyższej ( stosunku do Obcych) inteligencji. Do tego szacunek dla przeciwnika (końcówka drugiego "Predatora" na długo zapadła mi w pamięć( to rzecz podstawowa a u xenomorpha w ogóle nieobecna. Kształt ciał obyduw istot (gatunków) ukazje, że Predator ma większe sanse na zwycięstwo (Obcy zawsze wydawał mi się co najwyżej anorektykiem) a co do aspektów seksualnych, to żaden mnie nie podnieca, ale ja w końcu jestem facetem (*)

(*) - Królowa Obcych też mnie nie pociąga, żeby nie było niedomówień :)

Odpowiedz
crowley napisał(a):Kształt ciał obyduw istot (gatunków) ukazje, że Predator ma większe sanse na zwycięstwo (Obcy zawsze wydawał mi się co najwyżej anorektykiem)
Akurat co do ciała to xenomorphy mają zdecydowanie przewagę na Yautją.
W końcu nie dosyć że są szybkie i zwinne, posiadają długi ogon i niespodziankę w ustach, to jeszcze ich krew składa się z kwasu. To raczej morderczy zestaw.

Odpowiedz
ech...

crowley napisał(a):Oczywiście, że Predator. Jego współplemieńcy wynaleźli mnóstwo śmiercionośnych zabawek, one przecież nie spadły im z nieba, co świadczy o ich wyższej ( stosunku do Obcych) inteligencji.

Obcy nie potrzebowali broni, bo sami byli śmiercionośną bronią, co tylko stanowi o tym, jak ciency są predatorzy

crowley napisał(a):Do tego szacunek dla przeciwnika (końcówka drugiego "Predatora" na długo zapadła mi w pamięć( to rzecz podstawowa a u xenomorpha w ogóle nieobecna.

Obcy też, jak przychodziło co do czego, mogli się na to zdobyć. Ich chęć przetrwania była jednak silniejsza.

crowley napisał(a):Kształt ciał obyduw istot (gatunków) ukazje, że Predator ma większe sanse na zwycięstwo (Obcy zawsze wydawał mi się co najwyżej anorektykiem)

no to już jest totalna bzdura, na którą nawet nie odpowiem
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
mefisto napisał(a):crowley napisał:
Oczywiście, że Predator. Jego współplemieńcy wynaleźli mnóstwo śmiercionośnych zabawek, one przecież nie spadły im z nieba, co świadczy o ich wyższej ( stosunku do Obcych) inteligencji.

Obcy nie potrzebowali broni, bo sami byli śmiercionośną bronią, co tylko stanowi o tym, jak ciency są predatorzy
idąc twoim tokiem rozumowania ludzie są ciency w porównaniu do drapieżnych kotów. czy tylko budowa ciała i cechy fizycne wskazują na to jak jakas istota jest cienka? jak dla mnie własnie fakt że predtaor potrafi stworzyć taki sprzęt i przy jego pomocy rozwalać obcych na pęczki (jak w oryginalnym pierszwym komiksie) pokazuje własnie jego przewagę.

mefisto napisał(a):crowley napisał:
Do tego szacunek dla przeciwnika (końcówka drugiego "Predatora" na długo zapadła mi w pamięć( to rzecz podstawowa a u xenomorpha w ogóle nieobecna.

Obcy też, jak przychodziło co do czego, mogli się na to zdobyć. Ich chęć przetrwania była jednak silniejsza.
a to ciekawe..jakiś przykład "szacunku" u obcych nie powiązanego w żaden sposób z ich głownym motorem napędowym jakim jest dążenie do przetrwania gatunku?

Cytat:crowley napisał:
Kształt ciał obyduw istot (gatunków) ukazje, że Predator ma większe sanse na zwycięstwo (Obcy zawsze wydawał mi się co najwyżej anorektykiem)
no chyba akurat odwrotnie, nieuzbrojony predator jest bez szans z obcym.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):no chyba akurat odwrotnie, nieuzbrojony predator jest bez szans z obcym.
W sumie to w ostateczności zawsze może go złapać za ogon i zakręcić nim młynka :wink:

Odpowiedz
i zakreci mu sie w glowie :wink:
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):idąc twoim tokiem rozumowania ludzie są ciency w porównaniu do drapieżnych kotów. czy tylko budowa ciała i cechy fizycne wskazują na to jak jakas istota jest cienka?
Jeśli za kryterium porównawcze i decydujące obierzemy zdolność do zabijania lub walki bez pomocy techniki (z dowolnego powodu), to jak najbardziej Obcy górą (albo koty drapiezne w porównaniu z nami).

Odpowiedz
Cytat:Obcy nie potrzebowali broni, bo sami byli śmiercionośną bronią, co tylko stanowi o tym, jak ciency są predatorzy

Tule, że Obcy przez to nie rozwijali się w żaden sposób. Uważam, że skoro Predatory mogły zaprojektować i wykonać całą serię bardzo skomplikowanych gadzetów, to czyni je inteligentniejszymi. Co do ciała to się zgadzam, brałem pod uwagę tylko masę.

Odpowiedz
Romeck napisał(a):Jeśli za kryterium porównawcze i decydujące obierzemy zdolność do zabijania lub walki bez pomocy techniki (z dowolnego powodu), to jak najbardziej Obcy górą.
ale jesli wezmiemy za kryterium całokształt możliwości danej rasy - wtedy górą predator :mrgreen: a to chyba jest bardziej miarodajne kryterium...

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):idąc twoim tokiem rozumowania ludzie są ciency w porównaniu do drapieżnych kotów. czy tylko budowa ciała i cechy fizycne wskazują na to jak jakas istota jest cienka? jak dla mnie własnie fakt że predtaor potrafi stworzyć taki sprzęt i przy jego pomocy rozwalać obcych na pęczki (jak w oryginalnym pierszwym komiksie) pokazuje własnie jego przewagę.

ech...ale mi chodzi o to, że obcy nie potrzebowali tworzyć takowej broni.
Tu właśnie chodzi o to, że Predator bez swoich zabaweczek jest niemal mięsem armatnim. Tworzenie broni bynajmniej nie stanowi więc o jego inteligencji względem alienów. I jeśli nie uważasz, że ludzie są ciency w porównaniu z dzikimi kotami, to powodzenia w dżungli.

Gieferg napisał(a):a to ciekawe..jakiś przykład "szacunku" u obcych nie powiązanego w żaden sposób z ich głownym motorem napędowym jakim jest dążenie do przetrwania gatunku?

Aliens - tam masz kilka przykładów w relacji Królowa Ripley - jest miejsce i na skurw*******o i na względny szacunek ze strony tej pierwszej. Poza tym, jak już mówiłem wcześniej, przesłanką obcych było przede wszystkim przetrwanie i pozbycie się wszelkiego zagrożenia. Nie widzę więc po co porównywać pod tym względem te dwa gatunki. Obcy to doskonała broń, a predator wytrawny łowca. I tyle.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):ale jesli wezmiemy za kryterium całokształt możliwości danej rasy - wtedy górą predator :mrgreen: a to chyba jest bardziej miarodajne kryterium...

musisz pamiętać, że obcy to także siła liczebna. Oni żyją jak mrówki, są zależne od siebie, mimo iż już jeden osobnik jest śmiertelnie niebezpieczny

Odpowiedz
tyle ze obcy zeby sie "urodzil" potrzebuje krolowa do zlozenia jaj, a natepnie "ochotnika" do zlozenia embrionu wewnatrz niego. dwa razy dluzsza droga :wink:
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"

Odpowiedz
wiking napisał(a):tyle ze obcy zeby sie "urodzil" potrzebuje krolowa do zlozenia jaj, a natepnie "ochotnika" do zlozenia embrionu wewnatrz niego. dwa razy dluzsza droga :wink:
Tak właściwie to nie wiemy jak to wygląda u Predatorów. Więc nie wiemy u kogo to trwa dłużej i jest bardziej skomplikowane :wink:

Odpowiedz
jako, ze predator ma postac humanoidalna, to mozemy przypuscic ze "narodziny" wygladaja podobnie jak u nas

chociaz z drugiej stony to nie do konca pewne

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon