Cytat:A wy ciagle o brutalnosci
Nie o brutalności. O tym że wychodzą beznadziejne wersje unrated, w których dodano 5 minut nic nie wnoszących scen i kilka kropli krwi w CGI.
Cytat:Chyba na zlosc wsyzstkim napisze do KMFu recenzje AVP, a wtedy na stronie beda dwie recki tego filmu - obie pozytywne.
Transformers ma 4 pozytywne recenzje na 5 :P
06-01-2008, 12:49
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
military napisał(a):W kazdym razie - przemoc niczego nie zmienia, co taki Gieferg powinien wiedziec od kiedy obejrzal Batman Begins, a Mierzwiak - od kiedy przekonal sie ze slaby film z Obcymi i przemoca to wciaz slaby film (AVPR).
Why so serious? To już sobie pożartować nie można? Boże. Rozumiem że bronisz tego filmu ale uspokój się.
Cytat:Bo jak dla mnie odprawa na statku, opuszczona stacja wielorybnicza, potem wejscie do piramidy - to wszystko jest calkiem klimatyczne.
Zgadza się. Zastanawiam się nawet nad podniesieniem oceny na 3 albo i 4. Ba! Przy takim AVPR, AVP zasługuje i na 8.
Cytat:Predatorzy - dopoki nie zdejma maski - sa OK (choc masywni - ojeju jeju, masywny predator, mamooo, masywny predator, jak oni mogli, leeeeeee - tak wygladaja wasze narzekania :) )
Moje narzekanie wygląda w ten sposób, że świetna postać kosmity została oszpecona (fatalne maski) i ośmieszona przez nadanie jej wyglądu napęczniałej buły. That's all.
Cytat:smiem twierdzic, ze kazdy, kto zwraca uwage na taka glupote, nigdy jasno nie wyjasniona w zadnym filmie, obecna w mocno umownym obrazie s-f, jest chomikiem smierdzacym konserwowym groszkiem. :)
Jesteś chomikiem śmierdzącym konserwowym groszkiem (patrz: Transformers).
Cytat:Chyba na zlosc wsyzstkim napisze do KMFu recenzje AVP, a wtedy na stronie beda dwie recki tego filmu - obie pozytywne. ;)
Wow. Chyba ze złości zrezygnuję z internetu.
06-01-2008, 12:57
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Mierzwiak, no i why so serious, pozartowac nie mozna? ;)
Maski fatalne? Glowny Pred ma dosc podobna do tej z pierwszego Predatora, ten co ryczy jak lew ma maske wzieta z P2 (jeden z Predow na koncu filmu ja nosil), trzeci... prawie go nie widac. Chyba ze chodzi ci o maski dla aktorow - twarze Predow, wtedy sie zgadzam, koszmar.
Nie jestem chomikiem, bo w TFach robot sikal na agenta, gdyby Obcy tak robil tez dalbym filmowi 0\10. :) Poza tym w TFach - tak jak w JP3 - cala historia sie nie trzyma kupy, po prostu rzuca bohaterami tu i tam. Mimo wszystko AVP ma lepiej skonstruowany (choc bardzo zle napisany) scenariusz.
06-01-2008, 13:15
Banned
military napisał(a):Maski fatalne? Glowny Pred ma dosc podobna do tej z pierwszego Predatora, ten co ryczy jak lew ma maske wzieta z P2 (jeden z Predow na koncu filmu ja nosil), trzeci... prawie go nie widac.
Tak, chodzi mi o maski Predów, mają jakiś dziwny "wyraz", whatever.
06-01-2008, 13:20
Cytat:bo w TFach robot sikal na agenta
I to jest głowny argument przeciwko temu filmowi. Ciągle tylko jedno - bo robot nasikał na agenta, fuck the rest, robot nasikał na agent, film jest c***wy bo robot nasikła na agenta, normalnie nasikał, dobrze,że nie nasrał. A weź se wytnij tą scenę (która nie jest zresztą w filmie do niczego potrzebna i też mnie wkurza) i spróbuj komentować film z jej pominięciem.
06-01-2008, 13:30
Talking Head
Ok. W takim razie daje mu 0\10 bo nastolatki pomagaja pentagonowi. :) Wyciac? Ok, to 0\10, bo amerykanscy marines gadaja o ciasteczkach mamusi. Wyciac? Ok, to dlatego ze niby wielkim zagrozeniem swiata jest kilka robotow, z ktorych dwa sa zniszczone przez czworke komandosow. Wyciac? Jeszcze pare takich zabiegow i zostanie sam trailer! Ale fakt, trailer byl swietny.
06-01-2008, 13:33
Cytat:bo amerykanscy marines gadaja o ciasteczkach mamusi.
i co k***a z tego?
Muszą być tacy twardzi, żeby gadać tylko o strzelaniu i ruchaniu ?
Cytat:Ok, to dlatego ze niby wielkim zagrozeniem swiata jest kilka robotow
Wielkim zagrożeniem nie jest kilka robotów, tylko allspark w rękach tych robotów jeśli idzie o ścisłość. Poza tym, które dwa są zniszczone przez czwórkę komandosów? Blackout jest zniszczony przez jednego komandosa, jakoś więcej sobie nie przypominam, Skorpinok w ogóle nie zostaje zniszczony, a jeśli nawet dostał łomot to nie od czterech komandosów tylko od lotnictwa.
06-01-2008, 13:38
Talking Head
Gieferg, czy kiedys pobiles sie w piaskownicy, bo twoj kumpel powiedzial ze Megatron jest silniejszy od Optimusa? :) A jesli tak, to czy bylo to dawniej niz wczoraj? :) Proponuje nie offtopowac w tym watku, jak chcesz pogadac to mail albo PM, moge wyjasnic wszystkie watpliwosci co do TF, ale nie wie po co, bo wszystko napisalem juz w watku o tym filmie.
06-01-2008, 13:43
Dopóki tematy o TF nie zostaną otwarte będę offtopował :P Zwłaszcza, że w sprawie AVP też już dawno wszystko powiedziano.
06-01-2008, 13:45
Talking Head
No to przyjmijmy, ze jesli chodzi o Aliena, to jestem takim bezkrytycznym gikiem jak ty w przypadku TF (choc nie jestem wcale bezkrytyczny, mimo gikostwa, ale dla dobra sprawy...) i laczmy sie w pary, kochajmy sie, a nie klocmy. :)
06-01-2008, 13:49
Cytat:No to przyjmijmy, ze jesli chodzi o Aliena, to jestem takim bezkrytycznym gikiem jak ty w przypadku TF (choc nie jestem wcale bezkrytyczny, mimo gikostwa, ale dla dobra sprawy...) i
Gdybym był bezkrytyczny to bym wystawił 10/10 :P
06-01-2008, 14:03
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,120
Liczba wątków: 57
Ja musze bronic tego filmu bo choc pojawia sie tam wiele niescislosci i glupot to nie jest to film zly. Ma wiele zalet jak ta ktora juz przytoczyl military. Film do pewnego momentu ma naprawde fajny klimat. Tylko ja mysle ze film traci na klimacie w momencie kiedy ze scarta wychodzi Predalien :D Film mi sie podobal, bylem na nim 3 razy w kinie. Swietna scena jest gdy alien podnosi ogonem preda i ich "ryje" sa pokazane z profilu. Pierwsze spotkanie lowcy z ofiara, tylko ze tu role lowcy i ofiary troche sie odwrocily. Dla mnie wiekszosc z argumentow osob ktore sa przeciwko obrazowi sa z dupy wyjete :D Bez obrazy :)
ps. AVP to byl pierwszy film jaki kupilem na DVD. Od tego filmu zaczelo sie moje zbieractwo :)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
06-01-2008, 19:54
(+) (+)
Liczba postów: 1,590
Liczba wątków: 19
Cytat:AVP to byl pierwszy film jaki kupilem na DVD. Od tego filmu zaczelo sie moje zbieractwo Smile
To się nazywa piękny początek :D
06-01-2008, 20:00
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
zgadzam sie z Danusem1986 - film jest naprawde genialny. ma wiele fajnych scen i wiele smaczkow jak na przyklad alien biegnie po scianie to scena wyglada tak samo jakby alien biegl po scianie w A3. w ogole smaczkow jest wiecej np. krolowa biegnie tak samo jak T-Rex co juz jest mega smaczkiem, bo odwoluje sie do innego filmu. tak wiec uwazam, ze film jest genialny, poniewazz ma wiel smaczkow i dla fanow to prawdziwa gradka. a ci wszyscy, ktorzy mowiom, ze film nie ma favbuly i glebi, to niech lepiej Bargmana ogadaja i nie psuja zabawy innym. ja sie swietnie bawilem, bylem na filmie 3 razy i bede 4 raz i postawie go nap;olce obok Zowi Ninja i Transformerow, ktore tez byly super z wypasnymi efektami.
pozdrawiam!
06-01-2008, 20:03
TermiGifiernator
Wal sie Mental :D
06-01-2008, 20:42
Banned
Danus1986 napisał(a):Swietna scena jest gdy alien podnosi ogonem preda i ich "ryje" sa pokazane z profilu.
No, rewelacja po prostu. Alien nie dość że ma 10 metrowy ogon, to jeszcze podnosi nim Predatora, czyli jest tak samo silny jak 8 razy większa Królowa :lol:
Cytat:Dla mnie wiekszosc z argumentow osob ktore sa przeciwko obrazowi sa z dupy wyjete :D Bez obrazy :)
Może to dlatego że nie potrafisz czytać (co byłoby do pary z nieumiejętnością pisania po polsku), ale wyciągasz błędne wnioski. To że wymienię nawet i 1000 głupot czy nieścisłości nie znaczy, że to one decydują o tym że film uważam za słaby. Zupełnie jak przy AVPR - nieważne że pisze się o chujowym scenariuszu, aktorstwie, dialogach i zdjęciach. W sumie najważniejsze rzeczy. Nie! Bo Mierzwiak wymienia bzdury... Dotarło? Nie? Mam to w dupie.
06-01-2008, 21:01
TermiGifiernator
Z czytaniem nie mam wiekszego problemu. Tak, to co wymieniles to najważniejsze by film się obronił, ale to nie znaczy ze wszystkie te elementy kuleją w obrazie Andersona. Moim zdaniem nie, dlatego nie zgadzam się że film jest słaby
06-01-2008, 21:29
Banned
A czy ja gdzieś napisałem że wszystkie te elementy kuleją w obrazie Andersona? Nie. Poza beznadziejnymi Predatorami, kilkoma naprawdę dennymi scenami (Królowa - T-Rex, facehugger i bullet time (sic!), dosłowna walka AVP, retrospekcja z Predami-bogami) i brakiem klimatu od momentu zejścia pod ziemię trudno mi wskazać co tak naprawdę z tym filmem jest nie tak. A coś jest, bo tak czuję. O braku emocji i choćby przeciętnych walorach rozrywkowych nie wspominając.
06-01-2008, 21:31
Talking Head
Mental, ty [cenzura, autcenzura, to bylo zbyt straszne :) ] no i co powiesz o PG-13 w AVP, ktore ma sie do filmu tak samo jak PG-13 w JP ? :) Wiem ze nic nie powiesz, cieniasie, najwyzej "a bla bla bla, kurwa, bla". :)
07-01-2008, 01:43
Banned
Słuszna uwaga military, w końcu pomijając brak przemocy, AVP to tak jak JP arcydzieło kina przygodowego :lol:
:D :) :wink: :P Żeby było wiadomo że to żart Ha ha hA ha hA ha hA AH HA
07-01-2008, 01:49
|