Andor (2022)
Sugerujesz, że tylko pierwszy odcinek robi dobre wrażenie, a potem reszta schodzi do poziomu "Rogue one"?
Cóż, mimo wszystko sprawdzę samemu.

Odpowiedz
Pierwszy odcinek jest jednym z najsłabszych, głównie za sprawą retrospekcji. Na szczęście potem jest ich coraz mniej.

Odpowiedz
(12-11-2022, 16:36)al_jarid napisał(a): Sugerujesz, że tylko pierwszy odcinek robi dobre wrażenie, a potem reszta schodzi do poziomu "Rogue one"?
Cóż, mimo wszystko sprawdzę samemu.

Nie. Skoro nie podobał się "Rogue one" to ten raczej nie podejdzie. Bo to jest takie "Rogue one" w skali mikro.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tak przypuszczałem, ale postanowiłem jednak spróbować, no i - tak jak już pisałem - pierwszy odcinek oglądało mi się dużo lepiej niż "Rogue one", więc zobaczę, jak będzie dalej.

Odpowiedz
Ja po pierwszym odcinku byłem zawiedziony, dopiero od trzeciego zaczyna się wszystko co najlepsze w tym serialu.

Odpowiedz
Wiadomo, rozkręca się jak każdy dobry serial. A tak dobrych dialogów w tym uniwersum jeszcze nie było.

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Szkoda, że jeszcze tylko 2 odcinki. I pewnie z rok trzeba będzie czekać.
Myślałem, że 2 serie to będzie za dużo. A jednak nie. Powinno być akurat.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kolejna środa, kolejny pierwszorzędny odcinek Andora. To już rutyna. Dzisiejszy epizod wyróżnia się raczej reżyserią niż scenariuszem (choć rozmów Przechuja z Sawem zawsze miło posłuchać). Nie mieliśmy chyba dotąd w SW tak wyraźnie subiektywnej kamery. Sekwencja powietrzna sympatyczna. Luthen najwyraźniej

Odpowiedz
Jeśli człowieka chwyta za serducho
to znaczy, że serial jest robiony jak buk przykazał. Plus nie było żadnego taniego cliffhangera przed finałem, może w ostatnim? Oby nie, tak jest dobrze.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
W ogóle B2EMO swoją osobowością miażdży tą żałosną kulkę analną z sequel trilogy.

Odpowiedz
Zajebisty, smutny odcinek.

Odpowiedz
(13-11-2022, 14:33)shamar napisał(a): Szkoda, że jeszcze tylko 2 odcinki. I pewnie z rok trzeba będzie czekać.
Jaki rok? Pierwszy sezon Andora zaczęli kręcić w listopadzie 2020.

Czyli następny to murowana premiera - końcówka 2024. A może i nawet 2025, bo zdaje się, że 2 może mieć nieco większą skalę.

Nie żal mi tych 5 sezonów, z których się wycofali. To byłaby przesada. Ale szkoda, że dwójeczka nie będzie miała większej ilości odcinków. 3 epy na każdy rok? 4 oddzielne historyjki umiejscowione między finałem pierwszego sezonu a fabułą Rogue One. Wydaje się trochę mało. Będę czuł niedosyt. Zwłaszcza jeżeli 2 będzie tak dobry jak ten 1...
No i długo każą czekać na to. Filoni i Favreau z 4 StarWarsowe seriale w tym czasie machną.

_________

Kurczę... Gdzieś w równoległym świecie ta sama ekipa od Andora kręci kolejną Trylogię SW. A w naszym, miejsce jednego reżysera zastępują kolejnym, który i tak się stamtąd zwinie za pół roku, albo którego wywalą w połowie produkcji Uśmiech

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
E tam, mają pajplajn, w rok spokojnie bombnąć mogą kolejny sezon.

Odpowiedz
(19-11-2022, 21:22)zombie001 napisał(a):
(13-11-2022, 14:33)shamar napisał(a): Szkoda, że jeszcze tylko 2 odcinki. I pewnie z rok trzeba będzie czekać.
Jaki rok? Pierwszy sezon Andora zaczęli kręcić w listopadzie 2020.

A taki
https://collider.com/andor-season-2-filming/

Premiera pierwszego była chyba celowo przesunięta. Na pewno nie kręcili go 2 lata.

Odpowiedz
Przecież ja nie napisałem, że kręcili to dwa lata. Ale dobra, przyznaje że zapomniałem o COVIDzie, który przedłużył im produkcję.

Przy czym to niczego nie zmienia. Andora zobaczymy w październiku/ listopadzie 2024

Sloty na 2023 zajmują już Mando, Ashoka i może któryś z tej dwójki: Acolyte/Skeleton Crew.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Odpowiedz
W ogóle ANDOR będzie pokazywany na kanale FOX.

edit: dobra, pokaz specjalny dwóch odcinków

[Obrazek: 9ubGrnL.jpg]

[Obrazek: NRoiB1A.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Taki ten finał... słaby. Rozczarowująco słaby, aż dziwne.

Odpowiedz
No, trochę to letnie było. Kilka lepszych momentów się trafiło, tylko... no właśnie, o ile sama podbudowa pod finał jak dla mnie wyszła świetnie, atmosfera gęstniała zawodowo, Britell też mógł się wykazać, tak sam finał... wielkie meh. Szkoda. A co do sceny po napisach, nie byłem tak zaskoczony odkąd Miranda Tate okazała się Talią.
Odcinek jako finał sezonu nie działa kompletnie, ale przynajmniej nie psuje apetytu na ciąg dalszy.
Koniec końców i tak 9/10 za pierwszy sezon. W najlepszych momentach ten serial to poziom HBO z czasów, gdy taki komplement jeszcze coś znaczył.

Odpowiedz
Mi tam finał się cholernie podobał i nie narzekam, że nie pokazali masakry jakichś nojłnejmów. Cyk sprawa załatwiona przez imierialne SB i sprawa zamieciona pod dywan. Widać w tym rysę na strukturze Imperium, która będzie je sporo kosztować.

Akcja na Ferrix świetna, po prostu zajebiście ogląda się kompetentnych złoli, którym nie do końca coś wychodzi z innych przyczyn niż kreskówkowa głupota. "Andor" to nie jest dobry serial Star Wars, Andor to po prostu dobry serial. Disney'owi trafiło się po wielu próbach coś co jest świetne samo w sobie, a nie jedzie na opinii marki, że tak powiem Andor rozpierdolił pozostałe seriale SW jak gnój po polu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon