Batman: Arkham Series
Pomyślcie co by było, gdyby za Batmana wzięło się Naughty Dog :)

Odpowiedz
(01-06-2015, 16:26)'Mierzwiak' napisał(a): Pomyślcie co by było, gdyby za Batmana wzięło się Naughty Dog :)

Nie grałem w żadną z ich gier, ale po Arkham Asylum i Arkham City sądzę, że nikt by tego nie zrobił lepiej od Rocksteady.

Przeczytałem recenzje Dąbkowskiego i chyba mam jeszcze bardziej mieszane uczucia. Pomijając wspominane już przez nas zmiany w stylistyce projektu postaci i pojazdów, autor zachwyca się grafiką i grywalnością, ale sam przyznaje, że nie wie NIC o fabule! Martwią mnie też wspominane zmiany w modelu walki (był idealny). "Dual play" brzmi słabo ale pomysłu nie skreślam.

Cieszy natomiast chwalenie świata, ogromu detali, reakcja na Batmobile i przede wszystkim ten fragment
Cytat:Jak powiedział mi siedzący obok mnie deweloper, Rocksteady rozpoczęło prace nad "Arkham Knight" jeszcze przed ukończeniem "Arkham City" i gdyby to porządnie podliczyć, to wyszłoby im prawie 5 lat. Mało który deweloper może sobie pozwolić na taki komfort, a widać to w tej grze na każdym kroku. Zapomnijcie o zabugowanym i pełny niedoróbek "Arkham Origins" – tę grę robiło zupełnie inne studio. Sami deweloperzy z Rocksteady starają się o tym zapomnieć, bo na każdym kroku podkreślają, że "Arkham Knight" to zwieńczenie trylogii "Batman: Arkham…".
, po którym chce wierzyć, że będzie dobrze.

Odpowiedz
Cytat:Pomyślcie co by było, gdyby za Batmana wzięło się Naughty Dog :)

Ja jestem zdania, że oni powinni robić wszystkie porty na konsole Sony :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(01-06-2015, 18:07)Juby napisał(a): Nie grałem w żadną z ich gier, ale po Arkham Asylum i Arkham City sądzę, że nikt by tego nie zrobił lepiej od Rocksteady.
Gameplay - OK, Rocksteady wie co robi, ale przy pisaniu scenariusza mogliby ich nie tyle wspomóc, co po prostu zastąpić :)

Odpowiedz
Jestem zdania: przyjemność z grania i gameplay > scenariusz. Historie z Arkham Asylum i Arkham City nie powalały (pierwsza była prościutka, druga choć bardziej rozbudowana i pełna zaskakujących twistów, była być może zbyt epizodyczna i przesadzona). Mimo to nie czepiam się żadnej, bo scenariusz to dla mnie od zawsze, może nie tyle mało ważny, co nie najważniejszy element gier.

Odpowiedz

Zgadzam się z powyższym prawie w 100%.

Odpowiedz
No i w pizdu, i wylądował.
Masowe narzekania na framerate, crashe, bugi i to na świetnym sprzęcie. Do tego zabezpieczenia Denuvo, dzięki którym Lords of the Fallen po dziś dzień nie ma w sklepiku. Pora znaleźć pracę i kupić to PS4. :P
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Taka zła optymalizacja? Miałem nadzieję, że skoro na moim lapku poszedł Wiesiek, to i Batman jakoś ruszy :D

Odpowiedz
Ograniczenie do 30 fps można chyba wyłączyć w plikach konfiguracyjnych, ale ludzie narzekają na spadki do ~15 FPS podczas jazdy Batmobilem i szybowania - czyli pewnie problemy ze streamingiem assetów (swoją drogą UE3 nigdy nie było robione z myślą o sandboksach). Poza tym wersję PC robiła chyba zewnętrzna firma jak w przypadku Arkham Origins, które też miało problemy. A mówili, że nie będzie problemów z konwersjami, bo konsole to mocniejsze laptopy. :P

Odpowiedz
Jest nawet gorzej. Wszystko wskazuje na to, że kostiumu Keatona nie ma w grze po raz kolejny. Mieli swoją szansę, fuck this shit.
--
Laozi

Odpowiedz
Za to kostium Adama Westa jak najbardziej jest. ;)

Odpowiedz
(23-06-2015, 12:08)Hitch napisał(a): Jest nawet gorzej. Wszystko wskazuje na to, że kostiumu Keatona nie ma w grze po raz kolejny. Mieli swoją szansę, fuck this shit.

Ale możesz grać cybernetycznym, przypakowanym derpem z kostiumem kosmicznego marines i ryjem debila. What's not to like? ;)

[Obrazek: batman-arkham-knight-villains-two-face-r...s5ioqq.jpg]
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Dziś zawitał do mnie kurier. W paczce znalazłem nie tylko Arkham Knight z DLC Harley Quinn, ale też Arkham Asylum GOTY!

[Obrazek: 781cd858f1.jpg]

Wszystko za 124,99 zł. Zaraz biorę się za instalacje.

Odpowiedz
Cytat:Za to kostium Adama Westa jak najbardziej jest. ;)

I to jest dla mnie niepojęte.
--
Laozi

Odpowiedz
[Obrazek: iPhJCVA.jpg]

Odpowiedz
Pograłem ~3 godziny, mam 11%. Zaczyna się bardzo słabo.

Na razie nie chcę komentować samej gry, ale wieści o ogromie bugów i niedopracowań. Z grafiką nie mam problemu, gra nie wyrzuca mnie do pulpitu, ale... gra NIE MA POLSKIEJ WERSJI JĘZYKOWEJ. Poczytałem, kilka serwisów wspomina ten problem, ale nikt nie podaje jak go rozwiązać! Ktoś wie?

PS
Na początku Batman ma kostium przypominający te z Asylum i City (lekko zmodyfikowany). Można go ustawić zamiast tej kupy z okładki.

Odpowiedz
Superman następny w kolejce?
http://kotaku.com/batman-arkham-knight-is-full-of-superman-easter-eggs-1713662331

Odpowiedz
Ładne jaja wychodzą z tym Batmanem na jaw. Nigdy w życiu bym nie pomyślał, że tak się zawiodę na tak dobrej serii. Dobrze, że nie preorderowałem, tylko spokojnie poczekałem na pierwsze opinie. Wracam do Wiedźmina 3 i Invisible Inc.
Listen to them. Children of the night. What music they make.

Odpowiedz
Warner Bros wstrzymało sprzedaż Arkham Knight na PC. Ktoś sobie przypomina podobną sytuację, gdzie wersja na jakąś platformę, zamiast dużego patcha i kajania się wydawców, została po prostu tymczasowo ściągnięta z półek?

http://www.pcgamer.com/warner-bros-is-suspending-sales-of-batman-arkham-knight-for-pc/

Odpowiedz
Studio które robiło konwersję pewnie ma teraz niezbyt miłe dni w pracy.:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon