Brawl in Cell Block 99 (2017) reż. S. Craig Zahler
Indeksiarz napisał(a):Jeśli chodzi o klimaty więzienne już bardziej podchodzi mi "Uciekający Pociąg" Konchalovskiego.

"Klimaty więzienne" to tam są jedynie na początku, więc trochę słabe porównanie. Poza tym "Uciekający pociąg" jest jednym z najlepszy filmów w historii, więc wszystko w zestawieniu z nim musi wypaść mniej spektakularnie. Tak jak zasugerował Azgaroth - lepiej skonfrontować "Browla" z tegorocznym" Shot Callerem", który daje radę dopóty, dopóki nie porówna się go z tym pierwszym. Wtedy nagle wychodzą wszystkie braki.

Odpowiedz
Ale Kocur nie no już chyba wszystko było wcześniej powiedziane :D W ogóle miałem dziś świetny dzień najpierw 6 Below a teraz ten klasyk. Z początku nie chciałem się za niego zabierać myśląc że to znowu będzie więzienna twarda tragedia a okazał się czymś więcej mega przeżycie :D 10/10

Odpowiedz
Dobry campowy film ale z tymi zachwytami to niektórych zupełnie poniosło.
W pewnym momencie zaczyna to, właśnie, przypominac zgrywę a wolałoby się czegoś serio.

6+, 7-/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Podobał mi się najbardziej gdy był w miarę realistyczny, ale jak wjechał motyw koreańskiego aborcjonisty który odetnie dziecku tylko kończyny to już wiedziałem że nadchodzi zmiana konwencji :) I owszem - dostajemy przerysowane więzienie, Dona Johnsona popalającego sobie cygara niczym rasowy villain i gratuitous violence. Ale skłamałbym mówiąc że i ta część filmu nie sprawiła mi sporej frajdy, a wszystko to spaja fantastyczny Vince. Świetna rola.

Odpowiedz
Po tych opiniach powyżej to czuję się jakbym wpadł z czarnym chłopakiem na zebranie KKK. Jednak niestety nie siadł mi ten film na tyle żebym rzucał 9-tkami czy 10-tkami. Jest w nim coś z akcyjniaków z lat 80/90. Jest absurdalny Bradley/ Frankenstain który idzie przez film taranem i bez zastanowienia wszystkich rozpierdala, czyli powinno być fajnie. Jednak ta jego podroż do coraz głębszego piekła (dosłownie) prowadzona jakoś zbyt serio. Zdjęcia i klimat jak w poważnym dramacie więziennym a jednak pełno w tym gumowych rąk, nóg, twarzy i głów które przerzuca pozbawiony zakończeń nerwowych Terminator. Generalnie gryzie mi się w tym wypadku forma z treścią. Na obecna chwilę takie z 6/10.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Dokładnie. Tak samo jak Tobe Hopper - jakaś banda nastolatków, przygłup z piłą mechaniczną i rodzina rednecków, a on prowadzi narrację, jakby to na serio kręcił, beka.

:)

Nigdy nie zrozumiem, dlaczego dla kogoś grindhouse automatycznie równa się z brakiem powagi.

Odpowiedz

Zahler wróć :(
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Tych różnych plotek i planowanych projektów było tyle (a wiem, bo śledzę na bieżąco co u najlepszego współczesnego reżysera słychać), że dopóki nie zobaczę zwiastuna albo choćby fotek z planu to nie uwierzę. Do dziś nie mogę przeboleć tego, że "Hug Chickenpenny" z udziałem fachowców ze studia Jima Hensona nie znalazł odpowiedniego finansowania przez co został zaorany a Zahler zajął się tworzeniem komiksów. Mam nadzieję, że tym razem pieniądze się znajdą i w końcu doczekamy się powrotu króla.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Niestety jest tak jak podejrzewałem...

https://www.goodreads.com/author_blog_posts/24667282-recommendations-and-updates-as-of-april-2024?fbclid=IwAR2kMeoHV8Xsdkta9DbTFH4H37qK6LXuzVZGtPIut9zgx_Nsw1eH7zcayPY

S. Craig Zahler napisał(a):A number of articles have announced The Big Stone Grid as my next picture, which is not quite correct. I am sending that script around as a possible fifth movie, but I've made far more progress with another different original project to direct for my fourth one: I am negotiating deals to see if it will become a reality. I will give more information about this when things are more certain. Continue to look here for my next movie announcement.

Z drugiej strony miło zobaczyć, że u Zahlera wszystko w porządku i jego ulubionym filmem 2023 roku był, a jakże, "Godzilla Minus One".

https://www.imdb.com/list/ls524075975/

Odpowiedz
kilka tygodniu temu zachciało mi się tripple-feature Zahlera. Więc odpaliłem Bone, Dragged i Brawl.

Dragged zdecydowanie najlepsiejszy, ale Brawl też mi się bardzo podobał, zwłaszcza z tego względu, że rola Vaughna to chyba jego najlepsze osiągnięcie w karierze i pasował tutaj jak ulał. Wręcz doskonale. Scenariusz też piękny ale ma skazę w postaci zbyt prostej drogi do tytułowego bloku, bo tak po prawdzie kolesiowi idzie jak po sznurku, ażeby dostać się do miejsca docelowego. Wiem, czepiam się, ale mi to trochę przeszkadzało od początku, a na sam koniec to nawet bardzo. Na spokojnie film bym po prostu polecił, dając jednocześnie 7/10 za całokształt.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon