sami złożycie stos - - stanę na szczycie.
Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier
26-05-2009, 22:52
|
Californication
|
|
Obejrzałem pierwszy sezon - świetny serial. Częsciej wesoły, ale też potrafiący kopnać w dupę. Moody nie prawi farmazonów, wie czego chce. To teraz czas na sezon drugi.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 26-05-2009, 22:52
po drugim sezonie... Hmm dziwią mnie głosy, że zakończenie jest idealne - a gdzie tam, idealne, ale dla kontynuacji :P połowa wątków nadal rozgrzebana.
Na minus perypetie Charlesa - wątek Dani był słaby, Marcy - ok, Daisy... koszmarny. I to tyle :D Ashby był doskonałą osią serialu. Muzyka użyta sztampowa, ale pasująca w 10. Moody to fantastycznie skrojona postać. Oby nie zarżnęli go w 3 sezonie.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 29-05-2009, 20:37
Drugi też jest dobry.
Ogółem serial trzyma taki sam poziom. Fajnie, że Peter Gallagher dołączył do obsady. 24-09-2009, 17:30
Pewnie rodzice zabronili mu grać w takich serialach : ) A z punka to on nic nie miał.
Ja jestem na tak, te odcinki w porównaniu z dwoma pierwszymi z sezonu 2 wypadają in plus. Będzie dobrze. 02-10-2009, 22:22
Nie mów hop, pewnie twórcy przemycą dialog w stylu :
- Hej Becca, czemu nie widuję tego Twojego emo-punka ostatnio? - Nie jesteśmy już razem. Ale znając życie to to oleją ; ) 02-10-2009, 22:42
Myślę, że "punk" w tym kontekście znaczy tyle, co "gnojek" :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-10-2009, 09:02 Phil napisał(a):No i gdzie Mia? :( Tzn. wiem, że w trasie, ale czemu tak długo? :P.W collegeu z Claire :P Ja bym spytał gdzie Surfer Girl :D wyborny recurring character :P 03-10-2009, 12:39
Po 9 sezonach X-Files włączam pierwszy odcinek Californication i od razu widzę dupę Duchovny'ego.
Love you, Hank! Lecę z powtórką pierwszego sezonu.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
11-10-2009, 00:07
1. Chyba rzeczywiście stwierdzili, że wszyscy zapomną o punku frajerze. Może i dobrze - kijowy był :P
2. Sue Collini scares crap out of me. 12-10-2009, 20:38
Obejrzałem właśnie pilota tego hitowego serialu i mogę powiedzieć tylko jedno.
CYCKIIIIII ![]() CYCE CYCUCHY CYCOLONY ![]() CYYYYYCEEEEE ![]() HAIL TO THE CYCUCHY!!! ![]() DUUUUŻO CYCÓW! CYCE TU, CYCE TAM, CYCE POD STOŁEM, CYCE NA DACHU C Y C E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poza tym w odcinku nie było niczego wartego uwagi. Wymuszona kontrowersyjność (autorzy scenariusza chyba się posrali z wysiłku wymyślając pierwszą scenę), równie wymuszona "coolowatość" głównego bohatera (który wygląda tak, że w rzeczywistości zebrałby kapę na twarz i odpłynął, gdyby traktował swoich dysputantów w sposób, w jaki traktuje ich w serialu), no i - dobra - ze dwa śmieszne żarty. Pilot nie zachęcił mnie do dalszego oglądania, krótko mówiąc. Mam zresztą taką teorię - jeśli nie masz nic ciekawego do pokazania, pokaż cyce - film się sprzeda i będzie lubiany. Sprawdziło się przy Nagim instynkcie (film tak kosmicznie słaby, że kawa mi bieleje w kubku), sprawdziło się i przy Kalifornikejszyn. Choć postać Hanka jest logicznym przedłużeniem erotomana Muldera, to jednak tutaj Duchovnemu brakuje charyzmy, scenarzystom pomysłów, a kobietom wdzięku Gilliam Anderson. No ale może obejrzę drugi odcinek, bo są CYCKIIIIIIIIIIIIII ![]() Serial: 2/10 13-10-2009, 20:30
I wielkie, egzystencjonalne problemy typu chlać czy ćpać, co chlać, co ćpać, jaką emo-artystyczno-chuj-wie-co sentencję wygłosić teraz, jak sztucznie przedłużać czas ekranowy obleśnej córki głównego bohatera, która wygląda jak potłuczone gówno itp.
Serial ujdzie, ale ma bardzo słabe momenty w każdym odcinku i broni się dopiero jako całość.
-- Laozi 13-10-2009, 21:06
3 sezon nawet daje radę.. Żona dziekana jest 'pretty awesome', ale tęsknie za Mią : <
13-10-2009, 21:07 Cytat:obleśnej córki głównego bohatera, która wygląda jak potłuczone gówno itp.Rozumiem, że nie wszystkie kobiety są ładne, ale takim to się raczej współczuje niż obraża, więc trochę wyluzuj. 13-10-2009, 21:07
Tak właśnie wygląda moje współczucie.
Poza tym, pisząc "wygląda jak potłuczone gówno" miałem na myśli jak zbity pies. Zbity i potrącony przez ciężarówkę. Nie mówiłem tym więc o jej wątpliwych walorach wizualnych. O nich napisałem wcześniej ("obleśna") :)
-- Laozi 13-10-2009, 21:11
Bo to ShowTime, więc nie ma co się spodziewać arcydzieła. Californication to po prostu świetny serial, który jest świetny dzięki trzem rzeczom: cyckom, nieźle napisanym dialogom i rewelacyjnemu Duchovnemu (którego coolness nie jest wymuszone - on jest cool, lajke e maderfaker i dostaje w pape za swoje teksty również [toć nawet w pierwszym odcinki, gdyby nie uciekł to by dostał]).
13-10-2009, 21:55
Czy tylko mnie trochę przeraża to, jakie zdjęcia wybrał military, żeby zaprezentować piersi?
13-10-2009, 23:56 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |