Captain Marvel (2019)
Ach, Brie Larson. Mdła i spleśniała jak ser po którym ją nazwali.
A prognozy zysków dla CM ponoć lecą w dół.

Odpowiedz
CM pierwszym filmem w Polsce w technologii ScreenX:
https://www.facebook.com/kulturalnyczlowiek/photos/a.362858564114951/733621000372037/?type=3&theater

Odpowiedz
Może już ktoś to gdzieś wrzucał, ale nie wiedziałem że Brie usiłowała kiedyś mieć karierę śpiewaczą:

Już wtedy dostawała ataków szału i napadała białych mężczyzn.

Odpowiedz
Ja pamietam ja tylko jako wokalistke u Scotta Pilgrima, co jak co ale ten kawalek byl bardzo dobry.

Odpowiedz
Już od dawna wiemy, że CM to przełomowy film, który doprowadzi do prawdziwej rewolucji w przemyśle rozrywkowym i szeroko rozumianej kulturze Zachodu. I proszę, film jeszcze się nie ukazał, a do pierwszych przemian już dochodzi, konkretnie na Rotten Tomatoes.
https://www.indiewire.com/2019/02/rotten-tomatoes-bans-user-reviews-before-film-theatrical-release-1202047488/
Stunning, brave, go progress.

Odpowiedz
Przeczytałem wpis i nie bardzo rozumiem w czym problem. Dla mnie akurat zmiana na plus, skoro film nie miał jeszcze premiery kinowej to jaką wartość mają zamieszczone tam opinie/recenzje użytkowników? Niech idą z tym szlamem na Twittera, bo przy każdym blockbusterze jest to samo - awesome, absolute genius, fucking miracle i inne tego typu gówna pisane przez boty.
A że szambo wywaliło przy Marvelowej? Tak, to na pewno spisek lewicowych reptylian.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Tyle że to (wbrew temu co piszą w artykule) nie były recenzje - jedynie opinie, czy ktoś chce czy nie obejrzeć dany film. Teraz do wyboru jest jedna opcja: na plus. Przecież to absurd.

Odpowiedz
Z drugiej strony co daje informacja, że ktoś nie obejrzy filmu?
Wiadomo, że nie obejrzy liczba użytkowników RT - ci zadeklarowani. Ja tam umiem odejmować.
To trochę jak tu, na forum, osoby wchodzące do wątku filmu, którego nie widziały, żeby powiedzieć jak bardzo go nie chcą zobaczyć. Nikt tych postów nie lubi.

Odpowiedz
Tyle, że jakoś nigdy wcześniej licznik współczynnika zainteresowania nie był cenzurowany. A tu zjechał do ~25% i go zaorali.

Co do sensowności - dyskusyjne. Można równie dobrze powiedzieć, że działa na wyobraźnię, że jest jakaś pula ludzi, którzy się pofatygowali na RT na stronę Marvelki tylko po to, żeby zaznaczyć, że ich nie zainteresuje. Nie jestem zarejestrowanym użytkownikiem RT, więc nie wiem, może tam większość użytkowników przerzuca sobie listy premier i klika czym jest zainteresowana a czym nie.

Tak czy inaczej widze, że 19tyś chce zobaczyć ergo jakieś 60 tysięcy ludzi kliknęło że nie chcą tego oglądać. Działa na wyobraźnię.

Odpowiedz
Jeżeli spoilery zawiodą, to i ja się zastanowię, czy iść.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Masz na myśli te spoilery w których
Jeśli tak, to niedawno czytałem inne (rzekome) przecieki, w których nie było tego motywu i cała historia wyglądała zdecydowanie bardziej standardowo:
https://www.reddit.com/r/MarvelStudiosSpoilers/comments/asuqti/captain_marvel_plot_leaked_in_douban/

Odpowiedz
I teraz główne portale jak wtedy przy kłamstwie z Kelly Marie Tran, teraz powtarzają, że RT wyłączyło opcję ocenienia filmów przed premierą. NIGDY takiej opcji nie było! O samej idea pisania czy chce się dany film zobaczyć czy nie, można dyskutować, ale pozostańmy przy faktach.

A tak czy umyślnie czy nie poszedł przekaz, że najsilniejsza bohaterka Marvela potrzebuje "safe space" ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Że też Marvel nie położył nacisku na 90s nostalgia...

Odpowiedz
http://imgur.com/hOGtyHd

XD

Odpowiedz
[Obrazek: enm8kuvzdcj21.jpg?width=576&auto=webp&s=...0cbb7de872]

Dwie rzeczy:
1. Nie wiedziałem, że Jordan Peele występuje w tym filmie?
2. " "Return to 1995 to fight aliens, sexism"?" Skoro Marvel, to ciekawe czy ten/ci "sexism" będzie CGI, z którym głównie bohaterowie będą walczyć? 
;) 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Bez kitu - Peele jako Obama.

Odpowiedz
Są już recenzje - https://www.rottentomatoes.com/m/captain_marvel

This movie is no Black Panther or, if we're expanding the field of comparison, Wonder Woman... Luckily, Captain Marvel doesn't have to be better than all of the MCU's previous films to be something enjoyable.

[Obrazek: giphy.gif?cid=3640f6095c7e99aa57432f442e98b656]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Gorsze, niż Black Panther i Wonder Woman? Wow, to musi być naprawdę żle.

Odpowiedz
Tylko też weź pod uwagę, że Czarna Pantera dla wielu krytyków to jakieś opus magnum kina komiksowego i nie tylko. Zestawianie innych tytułow z Panterą mija się chyba z celem w tym przypadku.

I nie zdziwię się, jak ostatecznie CM okaże się filmem dużo przyjemniejszym i fajniejszym od BP :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Wiem, wiem, śmieszkuję. Po prostu jestem zdziwiony zaledwie przyzwoitym przyjęciem tego filmu przez recenzentów, po tylu szumnych zapowiedziach, jaki to nie jest pro-feministyczny, cool i trendy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon