Captain Marvel (2019)
Kolorystyka, sposób filmowania, muzyka, fryzura tej babeczki tak na szybko ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Juz predzej Profit z tych 90's dziwadel pasuje. Proponuje skonczyc offtop, albo wydzielic temat - albo przeniesc sie z nim do istniejacego juz nostalgicznego watku. 

Odpowiedz
Simek napisał(a):Tak ogólnie, to wydaje mi się, że trudniej o jednoznaczne symbole lat 90. niż 80. ciekawy jestem jak to będzie wszystko wyglądać.

Grunge?

80s byłby bardziej charakterystyczne, tak naprawdę 90s wydają mi się całkiem współczesne, choć muzyka od tamtego czasu zaliczyła spory zjazd. W zwiastunie Captain Marvel nie zauważyłem 90s, ale je nie tak łatwo zauważyć jak 80s. Poczekajmy na film.

Odpowiedz
Trzepanie celebrytki znanej jako Brie Larson przypomniało mi o tym projekcie i ponieważ poświęciłem mu kilka sekund dochodząc do pewnego wniosku chciałbym wygłosić oficjalne oświadczenie:

Olewam ten film.

Czy do obejrzenia Avengers 4 potrzeba mi wiedzieć coś więcej niż to co już wiem z 1) sceny po napisach Infinity War 2) trailera Captain Marvel?

Nie. Więc w nosie mam ten zapowiadający się wybitnie mdle tytuł i nie chciałbym żeby (potencjalnie) negatywnie wpłynął na moje nastawienie wobec A4, rzucę okiem jak wyląduje na HBO Go.

Nikogo to pewnie nie obchodzi ale chciałem się podzielić, za to chętnie poczytam opinie ryzykantów którzy pójdą do kina :)

Odpowiedz
Mogę się pod tym podpisać, chociaż o tym, że oleje ten film, wiedziałem już jakoś od dwóch miesięcy :)

Odpowiedz
Ja pójdę, ale dla odmłodzonego Fury'ego i Coulsona i generalnego poszerzenia lore'u.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Meh, chyba trochę przesadzasz. 

Ja tam na pewno się przejdę chociażby dla Fury'ego (którego jakoś mi tak brak ostatnio w MCU) i Coulsona, a i ciekawość jak sobie poradzi pierwszy solowy girl power marvelowy film jest spora. Ja jedynie planuję olać narrację jaka na 101% pojawi się wokół tego filmu, bo pamiętam, że analogiczna sytuacja przesłoniła mi całkowicie kilka pozytywów przy Black Panther.

Tak - dla filmu, nie - dla medialnego pierdolenia wokół niego.

No i ciekawi mnie jak wyjdzie Brie. Marvel ma zawsze udane castingi, a Brie mnie nie kupuje - liczę na zaskoczenie w kinie.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Nie tracę zaufania do braci Russo nawet w kwestii Cpt Marvel. Pantera w swoim filmie to cipa, a u Russo kozak, którego dobrze się ogląda.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Yup. Nawet jak cpt Marvel będzie obsysać, to A4 wciąż jest filmem który powstał przed Captain i jego reżyserią wciąz zajmowali się bracia.

Odpowiedz
A ja i tak pójdę głównie w nadziei, że będzie nostalgia za 90s.

Odpowiedz
(15-11-2018, 18:07)OGPUEE napisał(a): A ja i tak pójdę głównie w nadziei, że będzie nostalgia za 90s.

Liczę na Captain Jack i buty z migającą podeszwą :P

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Drugi zwiastun pojawi się w nocy z poniedziałku na wtorek naszego czasu. Tymczasem nowy plakat.

[Obrazek: DtdC-ApUwAA60j4.jpg:large]

Odpowiedz
Troszkę mi się zrobiło, żal tego filmu. Wcześniej był mi obojętny, ale jak widzę własną reakcję typu "meh, czyli tak jak myślałem, ten zapowiadany trailer to niestety Cpt Marvel a nie A4", to trochę smutne.
Na plus dla nich - biegusiem udam się do kina, żeby jakoś wypełnić sobie czekanie na Avengersów i zobaczyć co będzie po napisach końcowych.

Odpowiedz
Jak już sfotoszopowali całą aktorkę, to mogli jej dać uśmiech.
Plakat totalnie mehowy, jeszcze te wklejone samoloty/statki. Meeeeeehhhh...

EDYTA: Ale oczywiście napisz, że marketing posysa, to pewnie znowu Holly urządzi polowanie na incelowe czarownice. Lel.

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Trochę niepotrzebnie rzucili go na pożarcie w obecnej sytuacji wokół wyczekiwania na zwiastun A4. Mogą tylko narobić sobie złośliwych komentarzy po i tak średnio przyjętym pierwszym zwiastunie. To tak jakby na Święta dzieciak oczekujący figurki Spider-Mana dostał ładnie wykonanego Flasha. Dobry Flash nie jest zły, ale radość nie będzie taka sama. Albo gdy mając smaka na ogórkową musisz zadowolić się pomidorową.

Odpowiedz
Mam takie dziwaczne złudzenie że przez te wszystkie efekty na kostiumie, mimo piersi, jej sylwetka wygląda męsko. Mina oczywiście beznadziejna, sam plakat mega meh. Kolorki fajne ale to tyle.

Odpowiedz
Oceniając samą prezencję pań, to póki co Wonder Woman >>> Cpt Marvel. Plakaty z WW może nie były szczytem oryginalności, ale cały czas mam ochotę powiesić ja na ścianie.

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(03-12-2018, 10:11)Badus napisał(a): Jak już sfotoszopowali całą aktorkę, to mogli jej dać uśmiech.

Bez przesady, żaden superbohater nie uśmiecha się na posterach.

A moja reakcja taka jak wszystkich - MEH. Czyli zwiastun A4 pewnie pod koniec tygodnia i pewnie totalnie zmiecie to, co pokażą dzisiaj.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Oczyma wyobraźni już widzę te zdziwienia i popremierowe opinie w temacie, że wcale nie jest tak beznadziejnie jak się towarzystwo spodziewało, Larson nie taka zła i w sumie to było przyjemnie, Marvel ponownie dostarczył. Tak jakby były jakieś podstawy do narzekania, oprócz braku uśmiechu u głównej bohaterki :P
Ja czekam z takim samym spokojem zarówno na Captain Marvel, A4 jak i na cały dalszy ciąg MCU, w kinie jestem na pewno, jak na większość premier w ogóle.

Odpowiedz
(03-12-2018, 10:55)simek napisał(a): Marvel ponownie dostarczył. 

Dostarczył jak w "Black Panther" ;)

Cytat:Tak jakby były jakieś podstawy do narzekania, oprócz braku uśmiechu u głównej bohaterki :P

Well, komentowany jest plakat, będący fotoszopowym koszmarkiem z aktorką, której firmową miną zdaje się jest foch/wkurw/znudzenie ;)

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon