Cobra Kai (2018)
(14-09-2022, 16:49)ugh napisał(a): W ogóle Silver to chyba największe pozytywne zaskoczenie. Pamiętając jak ten aktor (nie)potrafił grać w oryginalnym Karate Kid, będąc niemal kreskówkową postacią, tu był bardzo przekonujący i autentycznie można było go nienawidzić.

Ja mam odrobinę inne podejście do tego: w KKIII on oczywiście przesądzał ale podobno wynikało to z tego ze miał być "taki kreskówkowy" (w serialu wyjaśniono to nadmiarem koki u Terry'ego). Ale ja to uwielbiałem - miałem tak niesamowity polew i taką frajdę, że KKIII jest moją ulubioną częścią właśnie z powodu Terry'ego.

Obecnie Terry jest już inny - taki normalny złol jakich wiele w obecnych produkcjach. Bardziej ułożony, jakby bardziej zrównoważony...
Mnie osobiście nie odpowiada i wolałem starą wersję. Dodatkowo, jego kultowe teksty z KKIII są praktycznie niewykorzystane/nieobecne - aż się prosiło o "Do the crane, Danny-boy" jak Terry spuszczał wpierdol LaRusso.

A po co w ogóle pojawił się Mike Barnes? Aby pokazać jak to wyszedł na prostą? No porażka to jest na całej linii.

Odpowiedz
Nadrabiam sobie nowy sezon, właśnie obejrzałem odcinek z jajkami. Ja pierdole, kto to w ogóle wymyśla. Moment, jak dwóch chłopaczków siedzi sobie na tratwie (????) na oczku wodnym, które jest wielkości Nissana Almery, a Chosen wyłania się chuy wie skąd to dobry cringe :D

Na obronę jednak napiszę, że w tym odcinku był jak do tej pory najlepszy moment całego sezonu, czyli Daniel LaPusso dający karteczkę Johnowi :)

Generalnie sezon słabuje, zdecydowanie najgorszy ze wszystkich i raczej nic nie zwiastuje, aby było lepiej w ostatnich odcinkach. Jeszcze ten nudziarz Tyron Woodley w obsadzie, lol.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(16-09-2022, 10:19)Pelivaron napisał(a): Jeszcze ten nudziarz Tyron Woodley w obsadzie, lol.
Aż sprawdziłem kto to jest. On nie miał ani jednej kwestii mówionej, rozdawał bidony i kimona i robił groźne miny.

Odpowiedz
(16-09-2022, 10:19)Pelivaron napisał(a): Jeszcze ten nudziarz Tyron Woodley w obsadzie, lol.

[Obrazek: guardians-star-lord-who.gif]

Odpowiedz
Kto ma wiedzieć, ten wie!

Taka tam ciekawostka dla fanów sportów walki. Były mistrz UFC, złotousty Wakandyjczyk, a także celebryta, który dwa razy dostał oklep od youtubera Jake'a Paula.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Sony zapowiedziało nowy film o Karate Kid na 2024.

Odpowiedz
Po 8 z 10 odcinków sezonu 5, mam wrażenie, że już zdecydowanie zabrakło pary i trzeba to było kończyć na s4, który jeszcze się całkiem nieźle oglądało. Mamy dziwne sceny jak ten cały catfight w knajpie (WTF?) czy cała akcja z jajkami, co chwilę wydumane pomysły i wątki które cholera wie po co w ogóle się tam znalazły. Kończę to dzisiaj i biorę się za s3 Saula.

Odpowiedz
Twórcy Cobra Kai powiedzieli, że nowy film Sony nie będzie miał nic wspólnego z Cobra Kai.

Odpowiedz
Dokończyłem 5 sezon, końcówka trochę poprawiła odbiór całości, w sumie gdyby nie
to można by w tym miejscu spokojnie zakończyć. A tak, to pewnie jeszcze turniej w kolejnym sezonie nas czeka.

Odpowiedz
Skończyłem najnowszy sezon. Naprawdę, obecnie chyba żaden inny serial tak mnie nie wciąga i nie wyczekuję nowego sezonu jak właśnie Cobra Kai (chociaż na pewno blisko też jest Stranger Things, The Boys i Sukcesja). Jest to tak dobrze napisane i zagrane z takim fajnym luzem. Wszystkie postaci coś wnoszą, zarówno wymiata dawna obsada (jak fajnie się ogląda powroty tych wszystkich postaci) jak i nowa składająca się z fajnie bawiącymi się swoimi postaciami młodziaków. Ulubiona postać? Nie będę oryginalny. William Zabka jako Lawrence. Jego wątek najbardziej angażuje i niekiedy jest najlepszy komediowo. Z nowych postaci bardzo lubię też Hawka i Stingraya. Jeden odcinek z nowego sezonu autentycznie wycisnął mi łzy z oczu. Nie wiem co będę oglądał z takim zaangażowaniem na Netflixie jak skończy się ten serial razem ze Stranger Things (chyba, że jedno i drugie będzie miało jakieś spin-offy co chyba było zapowiadane). 10/10 za całość.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz

Odpowiedz
Brak nowych ujęć.

Odpowiedz
https://youtube.com/watch?v=1MR1HPas-VA&si=6Gz-FmyQ31yclbnf

No proszę.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Czyli Kung Fu Kid z synem Xerxesa i Smitha jest kanoniczny względem oryginału i Cobra Kai?

Będę szczery, do 4 sezonu Cobra Kai jeszcze się jarałem, ale to już zostało do granic możliwości przeciągnięte, nostalgia się wyczerpała i nie jara mnie perspektywa tego filmu, tyle, że film można obejrzeć, bo to tylko film, a nie długi sezon serialu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
W serialu chyba pada tekst o filmie z Chanem, więc nie sądzę ze jest kanoniczny. Poza tym Chan uczył kung-fu a nie karate, więc aronoł.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Coś wiadomo o tym finalnym sezonie? Nie powinien lada chwila wyjść?

Odpowiedz
Oni chyba nakręcili tylko jeden epizod, później były strajki więc teraz będą kręcić praktycznie całą resztę.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Odpowiedz
[twitter]https://twitter.com/Borys_Kit/status/1757128055502622819?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1757128055502622819%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=[/twitter]

Niespecjalnie jara mnie perspektywa tego filmu z Danielem i Chanem... Jestem simpem Żabki, pierwsze 3-4 sezony Cobra Kai były na tyle świetne, że zapowiedź tego filmu nie grzeje mnie, nic nie pobije Lawrence X Miguel & Hawk.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Powinien nazywać się "Kung-Fu Kid", bo Karate będące japońskim słówkiem dla Chińczyka to byłaby potwarz.

I nie spodziewałem się, że w Karate Kid będą multiwersa :P.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon